PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 9, 10 i 11 d’abril – Ploguda i nevada abundant i general!

Quin goig de mapa! Feia MESOS que no teníem una previsió de precipitacions abundants i nevades generoses! De moment els mapes són optimistes (creuem els dits que es compleixin!) i tindrem dues tongades de precipitacions, una de feble demà divendres a la tarda, tronades de tarda dissabte i un diumenge de precipitacions abundants i neu que baixarà a la nit, fins a cotes molt baixes.
Ho expliquem detalladament:

Divendres 9 d’abril: Al llarg del matí els núvols aniran a més i a la tarda arribaran precipitacions febles a molts indrets del Pirineu. Poca precipitació de moment, però ja serà l’inici de trencat amb la ratxa de sequera que portem a gran part del Pirineu des de mitjans de gener. La cota de neu es trobarà als 1.900m al migdia, baixant a la nit a 1.500m. Atenció a les ventades del sud, especialment fortes a alta muntanya.

Dissabte 10 d’abril: Una mica de treva. Matí amb moltes estones de sol, algunes boires enganxades a muntanya i núvols, tot esperant que les nuvolades es desenvolupin durant la tarda, i tinguem alguns ruixats o tempestes, no generals, però sí que podran arribar a qualsevol indret. Vent del sud destacable a cotes altes. La temperatura puja transitòriament, amb un migdia de caloreta moderada. 

Diumenge 11 d’abril: Arriba un front actiu! A primeres hores del matí el cel s’anirà ennuvolant ràpidament i a mig matí comencen les precipitacions, que aniran a més a la tarda, quan podran ser abundants i amb algunes tempestes fortes (possible línia de tronades escombrant el Pirineu).. Amb el pas del front, anirà caient la temperatura en picat i és possible que al vespre i nit, arribi la neu a gairebé totes les cotes del Pirineu Cota de neu prevista, al matí 2.100m, a la tarda 1.400m i ara per ara sembla que podria nevar a partir dels 600-800m durant la nit. Vent del sud fort especialment al matí. 

Tendència pels pròxims dies: Després de la ploguda i nevada, sembla que tindrem un dimarts i dimecres de treva, tot esperant un altre situació de pluges i nevades a partir de dijous.. A veure si encetem una ratxa humida, que ens convé!

Consulta regions climàtiques del Pirineu i glossari MeteoPirineus. Si voleu, podeu rebre informació a través de WhatsApp, envia’ns un missatge de Whatsapp al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució! També us recomanem subscriure’s a la nostra newsletter per rebre cada dijous tota la informació setmanal de MeteoPirineus.

Fem xarxa de #meteopirineus!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!
.
Descobreix els Pirineus!
.
Activitats amb MeteoPirineus!