30% de descompte fins a...

Dies
Hores
Minuts
Segons

Si t’apassiona el Pirineu i la meteorologia, et convidem a fer un salt de coneixement i poder entendre i gaudir més d’aquests dos fantàstics mons!

Aprèn amb nosaltres i tots els nostres formadors convidats el fascinant món de la meteorologia en un entorn únic com el Pirineu.

Encara consultes mil webs de previsions automàtiques per saber quin temps farà?
La majoria dels nostres seguidors sempre ens expliquen que realment és molt complicat saber quin temps farà quan volen programar una activitat, ja que la mateixa web dóna una divergència de pronòstics molt i molt gran, fent que finalment tampoc quedi clara la previsió.

Temps, seguretat i coneixement

 

Creiem que saber fer bé una previsió té dos grans vessants que ens interessa.

La primera i més directe, no has de dependre de tercers i finalment ets tu qui controla quin temps pot fer, ajudant-te a planificar millor les teves activitats i amb major seguretat, estalviant-te temps i mal de caps.

La segona, aprendre. Tenir uns coneixements amplis sobre el territori pirinenc i conceptes meteorològics donen satisfacció i alhora un enriquiment personal notable. No només sabrem més de muntanya i méteo, sinó que hi ha moltes altres disciplines que tocarem i que nodriran el nostre coneixement pirinenc.

Si has arribat a aquesta pàgina segurament:

Curs de METEOPIRINEUS; la meteorologia del Pirineu.

Podríem oferir una formació estàndard, simple i sense interacció amb vosaltres, però creiem que això no comporta cap benefici a qui vulgui fer el curs i, per altra banda, estem una mica cansats de realitzar formacions online on tens més la sensació de perdre el temps que no pas d’estar-te enriquint.

Per això hem apostat per fer formacions però d’alta qualitat, no serveix de res tenir 4 documents amb informació que pots trobar en qualsevol indret d’internet, sinó que volem oferir alt contingut, que ho entengui tothom sigui quina sigui la seva formació prèvia, que sigui explicat per gent reconeguda per la seva experiència i el més important, que saps que comptes amb un suport humà i real darrere de tot.

El curs doncs inclou:

 • Material inèdit i de valor que no trobaràs enlloc més
 • Experiència i suport per part dels formadors en cada bloc
 • Suport de material escrit i en càpsules de vídeo. Si t’ho expliquem de forma visual, tot s’entén millor.
 • Directes on participem tots. Els ponents parlen, però tu pots dir la teva.
 • Curs de confiança recolzat per una marca reconeguda com MeteoPirineus.
Et presento el programa

Com funciona el curs?

CURS BÀSIC (LLIURE):

Creat per gent que no pot optar als bonus ni assistir a les classes en directe que oferim al curs estàndard, en aquest curs lliure podràs accedir a tot el contingut del curs (classes i masterclass amb els convidats) i fer-ho al teu ritme, consultant totes les classes penjades i accedint a les preguntes tipus test, que et serviran per avaluar si has entès els continguts. Podràs veure tantes vegades com vulguis tot el material.

CURS ESTÀNDARD (AMB SUPORT):

Realitzem el curs amb un mínim de 5 alumnes!

Trobaràs un vídeo de benvinguda per saber l’estructura del curs i quines dates hi ha previstes per les sessions que farem per videotrucada amb els alumnes (unes 3 en total, en horari de vespre principalment els dijous) que farem entre tots els participants del curs. Si no pots ser-hi, us enviarem el vídeo de la sessió i ens podràs deixar les teves preguntes prèviament per a que les responguem!)

Inici del curs: GENER 2024
Finalització del curs: 30 abril 2024
Classes en directe amb meteopirineus i alumnes: 3 dijous  a les 20.00h

Cada bloc comptarà amb un temari en format vídeo, i tot ells acompanyats d’exercicis, propostes de material complementari i masterclass de persones especialistes en matèries concretes. Hi ha suficient temps per a que es pugui fer amb calma i gaudint del curs.

Amb els Bonus disponibles en aquesta opció, tindreu avantatges i regals i l’opció d’anar a veure en directe aquestes evidències descrites al curs, per veure en viu la meteorologia i el clima sobre el terreny.

Assistència a les jornades de MeteoPirineus (abril 2024 a la Seu d’Urgell), on podrem veure’ns la cara i podrem gaudir de ponències i implementar tot el parlat al llarg del curs

Bonus 1

Descomptes d'un 10% en la llibreria de MeteoPirineus (articles de llibres i mapes)

Bonus 2

Sortida de mig dia gratuïta de temàtica meteorològica pel Pirineu, dins del programa disponible a experiències de MeteoPirineus. (consultar calendari a la web)

Bonus 3

Llibre la Meteorologia del Pirineu d'editorial Alpina signat per l'autor (Caldrà recollir-lo a la botiga de MeteoPirineus)

Bonus 4

Accés gratuït d'un dia al seminari presencial exclusiu de Meteopirineus (febrer 2024)

CONTINGUT

BLOC 1 – Conceptes bàsics de Meteorologia.

Sabrem quins són els principals fenòmens i principis de la meteorologia, intentant posar en valor temes que en moltes formacions passen desapercebuts. Tindrem una masterclass amb d’Eloi Cordomí per parlar sobre fenòmens òptics i conceptes de meteorologia.

BLOC 2 – La meteorologia de muntanya i el Pirineu.

Aquí parlarem sobre les característiques climàtiques del Pirineu, les diferents situacions meteorològiques que trobem i molts conceptes de territori i meteorologia aplicada a casa nostra. En aquest bloc tindrem com a convidat al Kilian Jornet, per parlar sobre experiències seves en climes de muntanya.

BLOC 3 – Fenòmens de temps extrem al Pirineu i seguretat.

Tenim molt clar que la formació és la clau per anar amb seguretat a la muntanya. Saber quins fenòmens del temps extrem trobem al Pirineu i com actuar si ens trobem davant d’ells, serà clau per saber-nos protegir. Tindrem com a convidats a un guia de muntanya, en Sergi Ricard per parlar de situacions extremes a muntanya, l’Aina Margalef d’Andorra Recerca i Innovació per parlar sobre allaus i el cas de l’allau d’Arinsal.

BLOC 4 – Fer la meva previsió al Pirineu.

Un cop adquirits els coneixements bàsics sobre meteorologia i Pirineu, ara toca parlar sobre els mapes del temps i com podem fer una bona previsió. Guia de com fer-ho i casos pràctics. Tindrem com a convidat a l’Eloi Cordomí, qui ens donarà diferents eines per fer les nostres previsions.

BLOC 5 – El clima del Pirineu ahir, avui i demà.

Aquí ja no només parlarem de meteorologia, sinó que també parlarem sobre glaciologia, geologia, aiguats, flora, canvi climàtic i un munt de matèries fascinants per saber com era el Pirineu climàticament parlant, que trobem actualment i cap a on anem. A banda del nostre temari propi, tindrem com una masterclass amb Tomàs Molina sobre canvi climàtic, l’Albert Pèlachs ens parlarà de l’evolució climàtica del Pirineu.

BLOC 6 – Saviesa popular de meteorologia.

Un bloc ple de temàtica meteorològica arrelada al Pirineu.. Mots meteorològics, fenòmens locals, consells, dites, costums, bruixeria, etc.. Un apassionant bloc ple d’anècdotes recollides per gaudir de coneixements locals pirinencs..
Caldrà sumar la intervenció de la Júlia Carreras, qui ens parlarà sobre bruixeria, tradicions i creences místiques.

BLOC 7 - Anem més enllà.

Un cop assolits els coneixements bàsics sobre meteorologia aplicada al Pirineu, volem proposar una ampliació de continguts per a tenir unes eines més avançades en els continguts estudiats en els anteriors blocs. Aquí tindrem temari relacionat amb interpretació de perfils verticals meteorològics.

Estem segurs que hem creat una formació adaptada a les teves necessitats. Fa mesos que rebem les vostres peticions de cursos de valor i hem apostat per acabar fent aquest curs que finalment és una realitat! Esperem veure’t al curs, tenim moltes ganes de compartir plegats unes setmanes apassionants!

Hola, sóc l'Albert de Gràcia!

Sóc geòleg, pirenaitista, guia de muntanya, educador ambiental, fotògraf i estudiant la meteorologia i la geomorfologia del Pirineu, he combinat totes les passions per anar consolidant MeteoPirineus com una marca de referencia sobre meteorologia del Pirineu i divulgació territorial.

Una mica més sobre mi:

Tinc 37 anys i visc a la seu d’Urgell
Ja fa 11 anys que gestiono el projecte de MeteoPirineus
Prèviament he treballat com a tècnic de protecció civil de l’Alt Pirineu i al parc natural de l’Alt Pirineu.
Realitzo jornades de formació per escolars, universitaris i adults sobre meteorologia, coneixement pirinenc, geologia i neu.
També organitzo activitats de divulgació i senderisme per meteopirineus, pels parcs naturals i empreses i escoles del Pirineu.

30% de descompte fins a...

Dies
Hores
Minuts
Segons

Curs bàsic
(lliure)

250
175€ + IVA (211,75€ IVA inclós)
 • Continguts del curs

  •BLOC 1 – Conceptes bàsics de Meteorologia

  •BLOC 2 – La meteorologia de muntanya i el Pirineu.

  •BLOC 3 – Fenòmens de temps extrem al Pirineu i seguretat.

  •BLOC 4 – Fer la meva previsió al Pirineu.

  •BLOC 5 – El clima del Pirineu ahir, avui i demà.

  •BLOC 6 – Saviesa popular de meteorologia.

  •BLOC 7 – Anem més enllà (ampliació de continguts amb eines avançades).


 • Bonus

  BONUS nº1: Descomptes d'un 10% en la llibreria de MeteoPirineus (articles de llibres i mapes)

  •BONUS nº2: Sortida de mig dia gratuïta de temàtica meteorològica pel Pirineu, dins del programa disponible a experiències de MeteoPirineus. (consultar calendari a la web)

  •BONUS nº3: Llibre "Meteorologia del Pirineu" signat per l'autor (recollir a la botiga MeteoPirineus)

  •BONUS nº4: Accés gratuït al seminari presencial exclusiu d'un dia de Meteopirineus. (febrer 2024)

 • Convidats

  • Eloi Cordomí

  • Kilian Jornet

  • Sergi Ricard

  • Andorra Recerca i Innovació

  • Tomàs Molina

  • Júlia Carreras

  • Albert Pelàchs

  • I molts més... • Suport


  • Exercicis avaluatius

  • Suport grupal

  • Certificat d'aprofitament del curs

  • Resolució de dubtes via emial


Curs estàndard
(amb suport)

425
297,5€ + IVA (360€ IVA inclós)
 • Continguts del curs

  •BLOC 1 – Conceptes bàsics de Meteorologia

  •BLOC 2 – La meteorologia de muntanya i el Pirineu.

  •BLOC 3 – Fenòmens de temps extrem al Pirineu i seguretat.

  •BLOC 4 – Fer la meva previsió al Pirineu.

  •BLOC 5 – El clima del Pirineu ahir, avui i demà.

  •BLOC 6 – Saviesa popular de meteorologia.

  •BLOC 7 – Anem més enllà (ampliació de continguts amb eines avançades).


 • Bonus

  •BONUS nº1: Descomptes d'un 10% en la llibreria de MeteoPirineus (articles de llibres i mapes)

  •BONUS nº2: Sortida de mig dia gratuïta de temàtica meteorològica pel Pirineu, dins del programa disponible a experiències de MeteoPirineus. (consultar calendari a la web)

  •BONUS nº3: Llibre "Meteorologia del Pirineu" signat per l'autor (recollir a la botiga MeteoPirineus)

  •BONUS nº4: Accés gratuït al seminari presencial. exclusiu d'un dia de Meteopirineus. (Febrer 2024)

 • Convidats

  • Eloi Cordomí

  • Kilian Jornet

  • Sergi Ricard

  • Andorra Recerca i Innovació

  • Tomàs Molina

  • Júlia Carreras

  • Albert Pelàchs

  • I molts més... • Suport

  • Exercicis avaluatius

  • Suport grupal

  • Certificat d'aprofitament del curs

  • Resolució de dubtes via email


Popular

Testimonis

jordi villega

Aquest curs és ple de coneixements: permet conèixer i entendre els fenòmens meteorològics bàsics que es donen als Pirineus . També aprofundeix en la relació de la morfologia de la serralada i la meteorologia específica que s’hi dona. A més hi trobareu consells per moure’s amb seguretat per la muntanya. I els mapes… entendre els mapes i poder fer una previsió meteorològica pròpia!!!!! 

Aquest curs val molt la pena… el pitjor del curs és que s’acaba!!!!
 

Jordi Villega

Professor de secundària i amant de la muntanya i el Pirineu

Un curs molt complet i didàctic sobre la meteorologia del Pirineu: classes teòriques on-line, excursions per conèixer el clima del nostre entorn, i amb col·laboracions de renom molt interessants!
 
Com a educadora ambiental m’ha ajudat a aprendre molt més sobre el nostre territori natural.
 
Molt recomanable!!

Marina López

Educadora ambiental i treballadora en estació d'esquí nòrdic

“creo que esta formación es perfecta para complementar los conocientos de la carrera y conocer mejor el Pirineo”

Javier Santos

Estudiant de Física

Curs bàsic
(lliure)

250
175€ + IVA (211,75€ IVA inclós)
 • Continguts del curs

  •BLOC 1 – Conceptes bàsics de Meteorologia

  •BLOC 2 – La meteorologia de muntanya i el Pirineu.

  •BLOC 3 – Fenòmens de temps extrem al Pirineu i seguretat.

  •BLOC 4 – Fer la meva previsió al Pirineu.

  •BLOC 5 – El clima del Pirineu ahir, avui i demà.

  •BLOC 6 – Saviesa popular de meteorologia.

  •BLOC 7 – Anem més enllà (ampliació de continguts amb eines avançades).


 • Bonus

  BONUS nº1: Descomptes d'un 10% en la llibreria de MeteoPirineus (articles de llibres i mapes)

  •BONUS nº2: Sortida de mig dia gratuïta de temàtica meteorològica pel Pirineu, dins del programa disponible a experiències de MeteoPirineus. (consultar calendari a la web)

  •BONUS nº3: Llibre "Meteorologia del Pirineu" signat per l'autor (recollir a la botiga MeteoPirineus)

  •BONUS nº4: Accés gratuït al seminari presencial exclusiu d'un dia de Meteopirineus. (febrer 2024)

 • Convidats

  • Eloi Cordomí

  • Kilian Jornet

  • Sergi Ricard

  • Andorra Recerca i Innovació

  • Tomàs Molina

  • Júlia Carreras

  • Albert Pelàchs

  • I molts més... • Suport


  • Exercicis avaluatius

  • Suport grupal

  • Certificat d'aprofitament del curs

  • Resolució de dubtes via email


Curs estàndard
(amb suport)

425
297,5€ + IVA (360€ IVA inclós)
 • Continguts del curs

  •BLOC 1 – Conceptes bàsics de Meteorologia

  •BLOC 2 – La meteorologia de muntanya i el Pirineu.

  •BLOC 3 – Fenòmens de temps extrem al Pirineu i seguretat.

  •BLOC 4 – Fer la meva previsió al Pirineu.

  •BLOC 5 – El clima del Pirineu ahir, avui i demà.

  •BLOC 6 – Saviesa popular de meteorologia.

  •BLOC 7 – Anem més enllà (ampliació de continguts amb eines avançades).


 • Bonus

  •BONUS nº1: Descomptes d'un 10% en la llibreria de MeteoPirineus (articles de llibres i mapes)

  •BONUS nº2: Sortida de mig dia gratuïta de temàtica meteorològica pel Pirineu, dins del programa disponible a experiències de MeteoPirineus. (consultar calendari a la web)

  •BONUS nº3: Llibre "Meteorologia del Pirineu" signat per l'autor (recollir a la botiga MeteoPirineus)

  •BONUS nº4: Accés gratuït al seminari presencial. exclusiu d'un dia de Meteopirineus. (Febrer 2024)

 • Convidats

  • Eloi Cordomí

  • Kilian Jornet

  • Sergi Ricard

  • Andorra Recerca i Innovació

  • Tomàs Molina

  • Júlia Carreras

  • Albert Pelàchs

  • I molts més... • Suport

  • Exercicis avaluatius

  • Suport grupal

  • Certificat d'aprofitament del curs

  • Resolució de dubtes via email


Popular

Opinió dels seguidors: