PdG---banner-1920x350px

Circular recorrent mitja Serra del Cadí

DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Si ets de sumar kms i metres de desnivell amb aquesta ruta descobriràs molts indrets imprescindibles de visitar a la Serra del Cadí!
tempesta Cadí cumulonimbus - meteopirineus

La Serra del Cadí és una impressionant formació muntanyosa situada al Prepirineu català, concretament entre les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà. Forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró, que, amb una extensió d’unes 41.000 hectàrees, és una de les àrees protegides més grans de Catalunya. La serra s’estén de nord-oest a sud-est i es caracteritza per les seves altes i abruptes parets calcàries, que ofereixen espectaculars penya-segats i vistes panoràmiques.

Avui oferim una ampliació de la ruta a la Costa Cabirolera que vam publicar fa poc. Aquesta es una alternativa per als més caminadors, aquells que els hi agrada recòrrer quilòmetres i fer metres de desnivell!

Com hem dit abans, aquesta es una opció més exigent i per tant la recomanem a aquella gent acostumada a fer muntanya i amb experiència en rutes llargues en alçada. Durant el recorregut es visiten diferents llocs d’interès com Prat de Cadí, la Canal de Cristall, el cim de la Costa Cabirolera (2.605 m), el cim Comabona (2.548 m), Pas de Gasolans i el refugi de Prat d’Aguiló.

COM S’HI ARRIBA?

Des de La Seu d’Urgell cal agafar la N-260 en direcció a Martinet.

Un cop arribem a Martinet, cal agafar el desviament LV-4055 en direcció a Montellà, i uns metres més endavant un cop estem en aquesta carretera, ens tornem a desviar a la dreta agafant la carretera amb indicacions del poble.

Seguim aquesta carretera de pujada amb les indicacions que fica Estana, fins arribar al poble on deixarem el cotxe.

El Clima:

MeteoPiri_500x500

Sabies que?

La Serra del Cadí va ser una ruta utilitzada pels càtars (una secta cristiana perseguida a l'Edat Mitjana), que fugien de les persecucions a França.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

 

  • Duració de la ruta: Tot el dia.
  • Distància total: 28,03 km
  • Desnivell acumulat (en total): 1.793 m (Altitud mínima: 1.497 m / Altitud màxima: 2.605 m)
  • Punt d'inici i final: Estana.
  • Dificultat: Alta. El pas per la Canal de Cristall s'ha de fer amb cura, es molt recomanable tenir experiència en muntanya. La resta de la ruta no presenta cap dificultat tècnica, tot i així son molts kms i metres de desnivell, cal estar en forma i estar acostumat a fer rutes llargues.
  • Època recomanada: Del maig al novembre.
  • Material necessari: Segons les condicions del dia. Si anem durant l'estiu, caldrà portar aigua, gorra i crema solar.
Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA

La ruta comença al petit poble d'Estana (1.500 m), situat al vessant nord de la Serra del Cadí. Des de l'aparcament, es pren un camí ben marcat que s'endinsa en un bosc de pi roig i pi negre. L'ascens és progressiu, oferint vistes sobre la vall de la Cerdanya.

Després d'uns 4 km i +300 m de caminada, s'arriba al Prat de Cadí (1.830 m), una gran esplanada d'herba envoltada per les majestuoses parets calcàries de la Serra del Cadí. Aquest és un lloc ideal per descansar i gaudir de l'espectacular paisatge.

Atravessem Prat de Cadí en direcció a les roques, i agafem el camí que s'enfila per la Canal de Cristall. Aquesta és la part més tècnica i exigent de la ruta, amb una pujada pronunciada i alguns trams de grimpada. La canal és un pas natural que esculpeix les parets del Cadí i condueix a la carena superior.

Un cop superada la Canal de Cristall, s'arriba a la carena que condueix fins al cim de la Costa Cabirolera (2.604 m), el punt més alt del massís del Cadí. Des d'aquí, les vistes són impressionants, amb panoràmiques de 360 graus sobre la Cerdanya, l'Alt Urgell i fins als Pirineus.

Des del cim, continuarem el camí seguint la carena cap a l'est, en direcció al nostre següent punt d'interès, el Comabona. Caminarem durant un parell de kms de baixada, i deixarem un refugi a la nostra esquerra quan ja començarem un altre cop a pujar un corriol que ens queda a la nostra dreta.

Seguirem el camí de pujada (veurem que està senyalitzat amb marques) durant 4 kms fins arribar al cim del Comabona, en aquest punt ja portarem aproximadament 1.500 metres de desnivell positiu.

Un cop hem arribat a l'últim cim, caminarem per la carena en direcció oest, fins trobar la senyal que ens mostra el camí cap al Pas de Gasolans. Seguirem per aquest fins arribar al pas, on trobarem senyalització que ens dirigeix al refugi Prat d'Aguiló. Des del Comabona fins al Prat d'Aguiló caminarem durant aproximadament 4 kms en baixada.

Finalment, seguirem el camí Collets del Cadí que ens retornarà fins al Prat de Cadí seguint un camí que discorre per bosc a peu de les diferents canals de roca de la Serra. Es important parar atenció en aquest tram, ja que en alguna ocasió pot ser complicat veure les marques i perdre l'itinerari a seguir.

Un cop a Prat de Cadí, ja baixarem cap a Estana on hem deixat el cotxe pel mateix camí que haviem pujat al principi de la ruta.

 

COMARCA: Cerdanya - Berguedà
LLOC: PN Cadí Moixeró

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Ars - Ras de Conques
Alt Urgell
PN Alt Pirineu
Una opció fàcil i curta en ple PN de l'Alt Pirineu, on gaudirem d'increíbles paisatges i podrem fer un mos a un lloc encantador i molt agradable com es el Refugi Ras de Conques.
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Tossa Plana de Lles (2.905 m) - P...
Cerdanya
Fes un tomb per diferents cims de la Cerdanya, passant per un dels més emblemàtics de la Comarca i descobrint camins i vistes que no et deixaran indiferent!
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Circular pel Circ dels Colells: P...
Andorra
Circ dels Colells
Descobreix amb aquesta ruta l'espectacular i poc concorregut Circ dels Colells coronant els diferents cims que el formen.
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

SUBSCRIU-TE AQUÍ A LA NOSTRA AGENDA D'ACTIVITATS

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí