Qui Som MeteoPirineus

De la unió de dues passions, la meteorologia i el Pirineu, neix MeteoPirineus, un projecte amb més de 7 anys d'existència que ha esdevingut a poc a poc, un referent per als habitants i amants de les activitats outdoor del Pirineu.

Inicialment vam començar realitzant previsions a través de Facebook i any rere any hem anat ampliant els nostres serveis per intentar donar resposta als més de 74.000 seguidors de MeteoPirineus.

En el projecte oferim previsions del temps específiques pel Pirineu però volem arribar més enllà, contagiant a tots els nostres seguidors la passió per aquestes muntanyes a més, la interacció amb tots els seguidors, amb fotografies, comentaris i l’ajuda de les xarxes socials i el treball fet des del territori, fan que la informació sobre el temps del Pirineu Km0, sigui més fiable i propera als usuaris pirinencs.

L’equip de MeteoPirineus 

Actualment som un equip de 4 persones amb oficina a la Seu d’Urgell, on al capdavant hi trobem el soci fundador Albert de Gràcia, un geòleg amant dels Pirineus i fascinat des de sempre per la meteorologia; el Javier Santos que ens ajuda a la creació de contingut, el Guillem Castellví que ens dona suport en esdeveniments i activitats i el Jordi Sole, en temes de creativitat.

El seu esperit emprenedor i col·laboratiu, a aconseguit aglutinar un equip humà amb un objectiu clar, proporcionar a través de MeteoPirineus la millor eina d’informació del temps i noticies d’àmbit científic, turístic i esportiu del Pirineu.

Però a banda del nostre equip de treball, trobem desenes de persones que diàriament ens facilita informació, fotografies i la seva ajuda, per oferir la informació més actualizada de la nostra serralada, difonent al moment la meteorologia pirinenca i les últimes noticies. Us estem molt agraïts!

El temps del Pirineu és extremadament complicat de predir, amb centenars de matisos que dificulten saber el temps al conjunt del Pirineu, ja que la varietat de climes existent en la serralada comporta un bon nombre de diferents tipus de temps, per una mateixa situació meteorològica.

Amb la intenció d’apropar la meteorologia a tothom, intentem explicar amb un llenguatge molt entenedor, el fascinant món de la méteo aplicada en aquest meravellós territori de muntanya.

Benvinguts!

Com va començar tot:


Hola! Soc l’Albert de Gràcia.

Us vull explicar com va néixer el projecte de MeteoPirineus i quina ha estat la seva evolució.. 
Uns anys de feinada, d’il·lusió i molts projectes a compartir amb vosaltres.. Així va començar aquesta aventura..

Casa meva és el Pirineu, sense aquestes muntanyes em falta alguna cosa! Parlem de “feina”.. Abans d’arrancar amb MeteoPirineus sempre havia fet formacions d’emprenedoria i havia assistit a diverses xerrades motivadores on algú ens deia com de necessari era fer el que t’agrada i poder treballar en allò que t’apassiona. Molt interessant i motivador, però un cop a casa deia, i ara, que?

Mentres anava treballant per a tercers, especialment en el sector de l’administració pública, protecció civil, consells comarcals o bé, al Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Cadí -Moixerò. Depenia de tercers i em donava la sensació que no podia progresar ni saber donar el meu potencial..

Sóc hiperactiu, ho reconec, i faig mil coses alhora.. Tancar-me, en tots els sentits de la paraula, i no deixar-me fer, és una de les sensacions que més frustració m’han portar al llarg de la vida.
Arriba un dia que s’acaba el contracte que tenia al Parc Natural. Estaven contents amb mi, però després de tres anys, no em van poder renovar.

Tenia dues opcions, la primera, tornar a buscar la 5à feina o bé tirar endavant el meu projecte que ja llavors, comptava amb molts seguidors, però no donava guanys. No ho vaig fer sol, ni ho volia fer.. Sóc conscient que envoltan-se de professionals i bones persones, les coses són més fàcil, més enriquidora i millors. Per això, vaig anar al Cowork de la Seu Pati Palau, on encara continuo, i on he tingut l’oportunitat de poc a poc, anar creixent.
No ho vaig fer sol, ni ho volia fer.. Sóc conscient que envoltan-se de professionals i bones persones, les coses són més fàcil, més enriquidora i millors.

Per això, vaig anar al Cowork de la Seu Pati Palau, on encara continuo, i on he tingut l’oportunitat de poc a poc, anar creixent.

Les primeres setmanes o mesos van ser motivadors però difícils, a final de mes no sempre havien entrar diners per tenir un mínim de sou i com sempre dic, era i encara sóc un Juan Palomo, yo me lo guiso yo me lo como.

Així que com diners no tenia per fer créixer el projecte, vaig dedicar hores i hores de picar pedra, i tot i que lent, els fruits van anar sorgint amb el pas dels mesos.

El problema principal més endavant, tenia tanta feina que no donava fet. Em feia falta una persona, però no tenia diners per pagar-li un sou. Per sort gràcies a un ajut, vaig poder contractar-la i el projecte ja va tenir més capacitat d’expansió, però…

Arriba el COVID, em quedo a casa i sense opcions de fer res que m’aporti beneficis, mantenint durant mesos a la persona contractada…


Continuem fent tasques de difusió a través de XXSS, com confinats amb MeteoPirineus, on vam poder parlar amb molta gent, entre ells Tomàs Molina, Pau Capell, Esperanceta, i molts més amics.. però els ingresos cauen en picat i malauradament, torno a quedar-me sol.


L’inici del 2021 va ser un any molt desmotivador a nivell laboral, amb moltes portes tancades, administració que deixa de treballar com abans, hackers informàtics o alguns comentaris de gent tòxica a XXSS i pics de feina on tornava a no trobar hores per fer tot el que s’havia de fer.

 Arriba un moment que penso que s’ha de donar una volta d’enfocament al projecte i redirigir els esforços cap a noves línies de treball..

 

El primer que fem és preguntar als nostres seguidors, que volen de nosaltres.. Per sort al llarg dels mesos cada cop hem anat guanyat més i més gent que recolzen el projecte i el resultat em dona dues pistes importants, volen tres coses: Més productes de qualitat sobre els serveis meteorològics del Pirineu, que oferim formacions àmbit pirinenc i més activitats per descobrir pirineus.

Per fer-ho, hem reorganitzo i aposto per tornar a formar un equip, i incorporo una persona que m’ajudarà a desenvolupar noves línies de serveis meteorològics i de la marca que teniem dormida de MeteoPirineos, una l’altre persona, els altres serveis que vull desenvolupar (experiències, contingut i jornades diverses) i una tercera persona què és mentor, que m’ajuda a desenvolupar el nou servei de MeteoPirineus més immediat, la formació.

La sensació, que no estic sol, tinc un equip que té ganes de fer créixer el projecte i un munt de seguidors que ens estan valoren la perseverancia i la feina ben feta.

He picat pedra, molta pedra i encara n’hauré de picar! Però, qui m’hauria dit fa uns anys que hauria fet coses tan boniques gràcies a MeteoPirineus?

He publicat un llibre de meteorologia amb l’editorial Alpina, una editorial que des de ben petit feia col·lecció de mapes com si fossin tresors..
He pogut viatjar amb el maquinista del cremallera de la vall de Núria, fer més de 15 vols en helicòpter amb Helitrans pel Pirineu en situacions de meteorologia diverses…

 

He treballat amb els tècnics d’estacions d’esquí, conegut un munt de persones amb projectes molt arrelats al Pirineu i compartit coneixements i temps amb persones que han format part d’un equip que he creat jo..

I per últim, entre tots hem fet que MeteoPirineus tingui renom. La gent pensa en MeteoPirineus quan fan muntanya i veuen fenòmens del temps, això és espectacular! Que vagi pel carrer o la muntanya i em preguntin si sóc l’Albert de MeteoPirineus i que em felicitin, no té preu.

Així doncs, gràcies infinites a tothom que segueix i donar suport a MeteoPirineus!