banner naturland 2024
LA NEU AL PIRINEU: Cap de setmana 24 i 25 FEBRER 2024
PREVISIÓ ESQUÍ NÒRDIC: Sembla que per fi arriben dies d'hivern i les nevades dels propers dies podran beneficiar a la majoria d'estacions nòrdiques, deixant entre 15 i 35cm els propers dies.. Ara doncs, sembla que si podrà ser una bona oportunitat per les estacions de fons.
PREVISIÓ ESQUIMU: Arriba el cap de setmana que vindrà marcat per unes nevades generals però no gaire destacables. La neu caurà a cotes mitges i altes i tornarà a millorar les condicions d’aquells espais que prèviament presentàven neu. La resta seguirà en les mateixes condicions: no serà esquiable malgrat presentar un aspecte aparentment blanc. D’aquesta manera, les úniques zones esquiables tornaran a ser un cop més al vessant nord i les obagues elevades del vessant sud. Més detalls a continuació.

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT.

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCAR QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA!

ET DEIXEM AQUÍ ELS ENLLAÇOS DIRECTES ALS BUTLLETINS ESPECÍFICS DE CADA ZONA:

ICGC   |  Lauegi  |  MeteoAndorra  |   AEMET   |   MeteoFrance

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:
El mantell de neu segueix sent deficitari per l’època a tot arreu i en especial el vessant sud del Pirineu, Prepirineu i Pirineu oriental, que presenta poca neu o en alguns casos no en té. El vessant nord del Pirineu i algunes obagues del vessant sud són les úniques que presenten neu suficient per esquiar-hi No obstant això, les zones esquiables d’aquest sector se situen sempre per damunt de 1800 metres. La qualitat de la neu, en general és pols i s’anirà incrementant a mesura que passi el cap de setmana. Les solanes tendiran a presentar una neu més humida que es pot enganxar sota les pells al passar-hi per damunt. Les noves nevades propiciaran un augment del perill d’allaus de mida petita. A les solanes que encara presentin neu vindrà determinat per l’acció del sol i a les obagues per la sobreacumulació de neu i les capes inestables. Amb aquest panorama, l’increment del gruix va acompanyat d’un increment del perill d’allaus i trobem un perill 2 (moderat) a tot el Pirineu excepte al Prepirineu i el Pirineu oriental que presentaran perill 1 (feble) en especial diumenge. que presenta neu sense excepcions. El Pirineu oriental i el Prepirineu no presenten neu per presentar perill d’allaus.
ESPECIAL ATENCIÓ A:

- L’aspecte nevat i blanc generalitzat no ens pot fer pensar que totes les zones són esquiables.

- Es recomana portar material d'alpinisme (grampons i piolet) en tots els sectors.

ESPESSORS DEL MANTELL NIVAL
- El Pirineu oriental no és esquiable fora de pistes i presenta gruixos de de 5 a 25 cm per damunt de 1700 metres. - El Prepirineu no és esquiable; presenta gruixos modestos de neu (<20 cm) per damunt de 1800 metres. - El vessant sud del Pirineu (alta Cerdanya, Ribagorça, sud del Pallars, sud d’Andorra, sud del Sobrarbe, sud de la Jacetania…) és esquiable en zones MOLT localitzades: obagues per damunt de 2200 m de terreny llis.. Els gruixos de neu segueixen sent modestos oscil·lant entre els de 10 i 40 cm de neu. - El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège, alta Garona, alt Pirineu francès, nord de la Ribagorça, nord d’Andorra, nord del Sobrarbe, nord de la Jacetania ) tenen neu per esquiar-hi. Aquestes zones són esquiables per damunt de 1800 metres a les obagues i 2100 m a les solanes. Els gruixos en aquest sector van dels 20 als 80 cm convertint aquest sector en el mes idoni per esquiar. - El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1900m a les obagues i 2200 metres a les solanes i presenta gruixos de 20 a 70 cm.
TENDÈNCIA:
Hi ha per dies d'anticicló, situació estable.
AUTOR: Òscar Jorba
LA NOSTRA RECOMANACIÓ AQUESTA SETMANA:

- Es recomana iniciar les sortides d’esquí a primera hora del dia per evitar les hores centrals del dia.

- Es recomana portar material d'alpinisme (grampons i piolet) en tots els sectors.

Anunciat aquí:
PTCBG-Banner-Viu-el-mar-i-la-muntanya-Gif-(500x500px)-(CA)-02
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: l'efecte albedo a les muntanyes del P...
Pirineus
Pirineus
En el méteo-article d'aquesta setmana, volem parlar d'un efecte molt comú en terreny nevats amb gran incidència solar, el conegut albedo. Ens hem desplaçat fins al Pla de Beret, per tal d'explicar-vos les principals característiques d'aquest efecte. Ho veiem a continuació:
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta raquetes per l'estany Llong i Redó (Aigüestortes)
Alta Ribagorça
Aigüestortes
Proposem una ruta amb raquetes per un dels estanys naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'estany Llong. Localitzat al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça, és caracteritza per ser un estany d'origen glacial. Es troba a una altitud de 1.999 m, orientat al NE, als pe...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.