BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX

Ascensió al Comapedrosa (Andorra)

DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Avui anem d'excursió al sostre del Principat d'Andorra, el pic del Comapedrosa.
Comapedrosa - MeteoPirineus

L’ascensió al Comapedrosa (2.942 m), un dels cims situats al Nord-Oest del principat d’Andorra, a la parròquia de la Massana, és un dels cims més rellevants d’aquest indret. Situat pròxim als límits del Pallars Sobirà i el País de Foix, és considerada com la muntanya més elevada d’Andorra. És un dels pics preferits dels escaladors.

Des de dalt, es poden apreciar les vistes dels peus dels diferents vessants que té, on hi trobem diversos estanys com els de Baiau, dintre el Pallars Sobirà, al terme d’Alins.

COM S’HI ARRIBA?

Des d’Andorra la Vella, agafem la CG-3 direcció la Massana, on continuem per la CG-4 a Arinsal.

Travessem la població i seguim a les pistes d’esquí on, d’esprés de trevessar un pont, arribem a uns edificis amb una ona per aparcar el cotxe.

Powered by Wikiloc

El Clima:

A La Massana, els estius són curts i còmodes; els hiverns són llargs, gelats i nevats i està parcialment ennuvolat durant tot l'any. Durant el transcurs de l'any, la temperatura generalment varia de -7 als 21 °C i rares vegades baixa a menys de -12 °C o puja a més de 25 °C. Tot i això, sempre és recomanable consultar bé la previsió, quan planegem fer una sortida per tal de no trobar-nos en una situació de risc a causa d'algun factor meteorològic.
DESCÀRREGA GRATUÏTA:
gif Naturland

Sabies que?

LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:
  • Pics a realitzar: Cim del Comapedrosa (2.942 m)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 14'95 km
  • Desnivell acumulat (en total): 1.439 m (Altitud mínima: 1.549 m / Altitud màxima: 2.986 m)
  • Temps total (sense parades): 4 h
  • Punt d'inici i final: Arinsal
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l'any. Tot i això, a l'hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d'allaus, consultar l'estat de la zona abans de realitzar la ruta.
  • Material necessari: Grampons i piolet, segons l'època de l'any. Mapes (Andorra. Escala 1:40.000. Editorial Alpina)
Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA

Iniciem el nostre recorregut a l'aparcament de la població d'Arinsal, on pugem a peu fins al refugi, a través d'una pista amb forts desnivells, on després de travessar dos ponts, agafa alçada, fins arribar al Collet de Comapedrosa, on tirarem a l'esquerra fins arribar al refugi.

Seguim el sender marcat amb rodones grogues -destacar que coincideix en gran part amb el GR-11-, prenem la direcció O per un sender que a la meitat de la Comapedrosa, veiem un collet.

El fem i seguim el sender vertical al costat del riu Arinsal, per anar vorejant l'Estany de Comapedrosa i l'Estany Negre.

Seguidament deixem de seguir el GR-11, per buscar la cresta per fer un parell de falsos cims i arribar finalment al nostre cim: el Comapedrosa (2.984 m).

Baixem per l'altre costat, buscant la tartera que baixa entre el nostre cim i el Pic de Baiau, posteriorment al collet, girem a l'esquerra i anem a retrobar l'Estany Negre, per prendre altre cop el GR-11 que baixa fins la Portella de Baiau.

A partir d'aquí, desfem el camí que havíem fet a l'inici, per arribar a l'aparcament d'Arinsal, on tenim el cotxe.

COMARCA: Andorra
LLOC: Cim del Comapedrosa

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Ascensió al Pic de Serrera (Vall ...
Andorra
Pic de Serrera
La ruta d'ascensió al Pic de Serrera, és una de les excursions més recomanables del territori andorrà. Amb una altitud aproximada de 2.912 m, és un dels sis cims més alts d'Andorra -superant els 2.900- amb unes vistes espectaculars sobre la vall de Ransol i la de Sorteny, a la parròquia de Canillo. Ens hi acompanyeu?
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió circular al Canigó
Vallespir (Catalunya Nord)
Canigó
L'ascensió circular al Canigó, pic de 2.784 m, és un dels símbols de la personalitat catalana més representativa del Pirineu. Situat entre les comarques de la Catalunya del Nord, del Conflent i Vallespir. El cim, també anomenat Pic de Balaig, antigament era considerat el pic més alt dels Pirineus, a causa del gran desnivell q...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Cresta integral dels Bessiberis (...
Alta Ribagorça
Besiberri
Avui us portem una excursió per les crestes dels Besiberris Nord, Mig i Sud, dins del macís del Besiberri. Aquest important macís del Pirineu Axial lleidatà, orientat nord-sud, és un dels indispensables en el territori pirinenc català. Ens hi acompanyeu?
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

SUBSCRIU-TE AQUÍ A LA NOSTRA AGENDA D'ACTIVITATS

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí