BANNER DESCOBERTA

Ascensió al Puigneulós a la serra de l’Albera – Alt Empordà

DESCOBERTA: EXCURSIONISME
L’ascensió al Puig Neulós (1.256 m), és una de les rutes habituals excursionistes de la zona occidental de la Serra de l’Albera.
Ascensió al Puigneulós a la serra de l’Albera – Alt Empordà

Es troba situat entre els municipis de la Jonquera (Alt Empordà), la Roca d’Albera i Sureda (Rosselló, França), fent de divisòria entre països i també comarques. Sense cap mena de dubte el més destacable de la sortida són les espectaculars vistes 360º on gaudir de gairebé tota la província de Girona, amb la plana empordanesa i el mediterrani als nostres peus, fins a les muntanyes del Montseny, Guilleries, Collsacabra, la Garrotxa i Ripollès, així com del sempre present Canigó a l’altra banda de la frontera.

Som-hi?

El Clima:

DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:
  • Pics a realitzar: Puig Neulós (1.256m)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 10’01 km
  • Desnivell acumulat (en total): 461 m (Altitud mínima: 889 m / Altitud màxima: 1.256 m)
  • Temps total (sense parades): 3:15 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament Coll de l’Ullat
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny.
  • Material necessari: Mapes (Alt Empordà, Mapes Comarcals ICC (1:50.000))
 
Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA

Iniciem el nostre recorregut a l’aparcament del Coll de l’Ullat, per la qual s’hi accedeix passant per la Jonquera i El Pertús, agafant la sortida a mà dreta de la carretera D-71, que passa per Sant Martí i Sant Joan de l’Albère. Són 11 km de pista asfaltada fins al coll, on aparquem. Allà hi trobem un petit bar, amb una zona de pícnic anomenada la Reina de les Fonts. La ruta la qual farem és circular, així doncs, comencem cap al vessant sud, en cerca de la cresta del Roc dels Tres Termes, direcció al collet, on anirem a visitar el Pou de Neu del Puig Neulós del segle XVII. Com a curiositat, cal destacar que la carena que recorrerem va ser fronterera entre els antics comtats d’Empúries i de Rosselló, i des del Tractat dels Pirineus (1659), cadascun pertany a un estat diferent.
A continuació, seguim per un bosc d'alzines, faigs i falgueres, fins a arribar al Coll de Tanyareda, una zona d'esbarjo on trobarem animals pasturant. A l'esquerra, observem la gran antena del cim, cap a on remuntem el pendent i coronem el nostre cim: el Puig Neulós (1.256 m). Les vistes són realment espectaculars.

Ens cridarà l'atenció, per una banda, la presència de faig, resposta a l'arribada d'humitat des del Mediterrani i, per altra banda, la forma dels arbres, doblegats cap al sud a causa de la furiosa tramuntana que aquí destaca per assolir ratxes de vents molt forts en episodis especialment d'hivern.

Seguidament, baixem pel vessant nord, per la fageda i accedirem a la Font del Puig Neulós. Seguim avall, per anar a travessa una pista asfaltada i entrem posteriorment en un bosc de pi roig, per arribar finalment altre cop a l'aparcament del Coll d'Ullat.

COMARCA: Alt Empordà
LLOC: Alt Empordà

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Descoberta dels xaragalls d'Isòvo...
Cerdanya
Isòvol
Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una excepcional ruta per una de les formacions geològiques més característiques situada entre les poblacions d'Isòvol i Olopte. Els xaragalls o "esterregalls" són un espai natural protegits (ENP) relacionada amb la fossa de la Cerdanya i de l'Urgell. A continuac...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí