PdG---banner-1920x350px

Ascensió circular al Canigó

DESCOBERTA: EXCURSIONISME
L'ascensió circular al Canigó, pic de 2.784 m, és un dels símbols de la personalitat catalana més representativa del Pirineu. Situat entre les comarques de la Catalunya del Nord, del Conflent i Vallespir. El cim, també anomenat Pic de Balaig, antigament era considerat el pic més alt dels Pirineus, a causa del gran desnivell que hi ha a la vessant nord pirinenca. A continuació, tots els detalls:

El Canigó és anomenat el rei dels Pirineus a causa del seu gran desnivell respecte la plana del Roselló. El relleu del Pirineu pel vessant nord, sense tenir cap serralada com el Prepirineu català, presenta un canvi molt sobtat d’altitud, fa que hi hagi prop de 3 quilòmetres de diferència en alçada entre la plana del Roselló i el pic, per aquest motiu és la muntanya més gran de la serralada pirinenca, però no la més alta, com es creia antigament.

La seva posició, prop del Mediterrani, influencia a la vegetació que hi ha, ja que la que podem trobar a les cotes baixes del pic, hauria de pertànyer a altres contrades. Conforme pugem el cim, podem veure un ambient d’alta muntanya digne de comparar-se amb les muntanyes alpines.

COM S’HI ARRIBA?

Per arribar al punt d’inici de la sortida, hem d’anar a la carretera cap a Prada de Conflent a Villerac. 

Seguim per una pista de terra fins Esquena d’Ase on deixem el vehicle per agafar un 4×4 fins al Refugi dels Cortalets, ja que no s’hi pot accedir amb cotxe particular. Recomanem reservar amb antelació el taxi, o sinó fer-ho caminant, tot i que afegeix 1h30 a l’excursió.

Powered by Wikiloc

El Clima:

MeteoPiri_500x500

Sabies que?

Cada 22 de juny, s'encén una foguera al cim del Canigó i l'endemà es fa el descens de l'anomendada: Flama del Canigó. Segons la tradició, durant el descens va passant per tots els pobles i ciutats de parla catalana per a poder encendre la foguera de Sant Joan, el vespre del 23 de juny, un dia històric a Catalunya.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:
  • Pics a realitzar: Cim del Canigó (2.784 m) i Pic Jofre (2.360 m)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 8'24 km
  • Desnivell acumulat (en total): 735 m (Altitud mínima: 2.156 m / Altitud màxima:2.773 m)
  • Temps total (sense parades): 4 h
  • Punt d'inici i final: Refugi de Cortalets
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l'any. Tot i això, a l'hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d'allaus, consultar l'estat de la zona abans de realitzar la ruta.
  • Material necessari: Grampons i piolet, segons l'època de l'any. Mapes.
Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA

Iniciem el nostre recorregut al Refugi de Cortalets, prenem el sender la l'esquerra, on posa Cresta Barbet.

Anem ascendint per un bosc, on trobem el camí marcat per fites, a mida que anem perdent la vegetació, fins arribar a la cresta que ens indicava anteriorment el cartell.

Direcció O, seguidament trobem un collet que ens portarà a la següent cresta, la Gasamir, la qual només es recomanable per escaladors ben equipats.

Seguim pel vessant S, perdent altitud, per una zona molt rocosa, per arribar posteriorment a la xemeneia Durier, a la dreta del cim.

En aquest punt, cal estar molt atents a les senyalitzacions, seguint les marques grogues verticals, on se'ns indica per quin camí podem pujar.

Cal tenir en compte, que és un tram aeri amb pasos lleugerament tècnics; si no està familiaritzat amb aquestes situacions, és més recomanable pujar i baixar per la via normal des de Cortalets.

Un cop superada aquesta xemeneia, arribem directament al nostre cim: el Canigó, a 2.785 m d'altitud.

Seguidament, comencem a baixar per la ruta normal, molt ben senyalitzada, que en menys d'una hora, arribarem altre cop al refugi de Cortalets.

Tot i això, en aquesta ruta circular, proposem pujar al Pic Jofre, el qual s'hi ascendeix des del vessant del circ on esta el refugi.

Més avall, trobem la font de la Perdiu, passem per un estany i finalment arribem al nostre punt d'inici.

COMARCA: Vallespir (Catalunya Nord)
LLOC: Canigó

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Ruta amb raquetes pels estanys de...
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU
Sortida skimo al cim de Noucreus ...
Ripollès
Cim de Noucreus
Avui proposem una sortida d'esquí de muntanya (skimo) per la Vall de Núria, un dels indrets amagats i més bonics del Pirineu oriental. Des d'aquest lloc, presentem una ruta fins al cim del Noucreus, frontera amb França, amb unes vistes espectaculars. Més detalls a continuació:
DESCOBERTA: ESQUIMU
Ruta amb raquetes pel Pla de la L...
Cerdanya
Aransa
L'estació d'esquí nòrdic Aransa -oberta l'any 1986-, es troba situada al poble d'Arànser, al terme municipal de Lles de Cerdanya. Envoltada per muntanyes de renom a la comarca, com la Tossa Plana de Lles o el Pic de Sirvent, és troba ubicada a la conca dels Estanys de la Pera. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aq...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

SUBSCRIU-TE AQUÍ A LA NOSTRA AGENDA D'ACTIVITATS

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí