PdG---banner-1920x350px

Descoberta del volcà de Montsacopa!

DESCOBERTA: EXCURSIONISME
En mig de la ciutat d'Olot s'alça una modesta muntanya que res ens faria pensar de lluny, què és un volcà! Si la pugem, descobrirem un fantàstic cràter i podrem gaudir de la millor vista de la ciutat.
Montsacopa_Meteopirineus

Avui ens arribem altre cop fins a la comarca de la Garrotxa per descobrir una curta però intensa ruta fins al cim del volcà de Montsacopa. Situat al PN a la Zona Volcànica de la Garrotxa, tot i ser una reserva natural pròpia, s’ubica al centre de la capital garrotxina, Olot. A continuació descobrim més sobre aquest indret:

Avui redescobrim una part de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un dels parcs naturals del territori català que no ens deixarà indiferents. És el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica, amb aproximadament una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. D’altre banda, la seva orografia, el sòl i el clima proporcionen una vegetació, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes amb un valor paisatgístic que ens deixarà sense paraules!

Parlem doncs, del volcà Montsacopa és una de les icones de la capital Olot, essent un volcà que es troba a l’interior de la ciutat, alineat entre els altres volcans de la Garrinada i de Montolivet. Similar al volcà de Santa Margarida, al costat del cràter hi trobem l’ermita de Sant Francesc, construïda el S. XVII, donant-l’hi nom al volcà temps enrere. Destacar que el cràter del volcà Montsacopa, va ser l’únic no deformat per l’erupció d’aquest mesurant uns 120m de diàmetre i 12m de fondària aproximadament.

Finalment, per tal de poder descansar i fer algun mos, us proposem descobrir la capital de comarca, amb un preciós casc antic i carrerons que ens deixaran bocabadats! D’altre banda, també podeu visitar el Museu dels Volcans, on podem documentar-nos, investigar i observar aquells elements tangibles que formen part de la seva col·lecció i que estan relacionats amb la història natural de la comarca de la Garrotxa, en especial sobre el material volcànic.

El Clima:

Gràcies a les abundants tronades de tarda de la primavera, estiu i tardor, el clima de la zona presenta una de les pluviometries més altes en un context mediterrani!
MeteoPiri_500x500

Sabies que?

El volcà de Montsacopa és l’últim volcà que es va formar a Olot, el qual va entrar en erupció fa gairebé uns 10.000 anys.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

Iniciem el nostre recorregut circular d'aproximadament 9 kms des de l'aparcament del cementiri d'Olot. Aquesta excursió serà una forma senzilla d’aprendre sobre els dos volcans més propers a la ciutat d’Olot: Monsacopa al nord-est i Montolivit al sud-oest. Es tracta d’una agradable ruta a peu amb poc desnivell que ens permet aprendre més sobre aquestes estranyes muntanyes anomenades volcans. Una part del camí ressegueix les vores del riu Fluvià i el bonic indret de les aigües termals de Sant Roc, per tornar altre cop al nostre punt d'inici. Bon passeig per la capital garrotxina!

Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
  • Pics a realitzar: Volcà Montsacopa i Montolivet
  • Duració de la ruta: Un matí
  • Distància total: 8'59 km
  • Desnivell acumulat (en total): 214 m (Altitud mínima: 426 m / Altitud màxima: 549 m)
  • Temps total (sense parades): 3:40 h
  • Punt d'inici i final: Aparcament Cementiri (Olot)
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l'any. Tot i això, es recomanable fer-la durant la tardor per tal de contemplar els colors dels indrets del seu voltant.
  • Material necessari: Aigua i roba de recanvi, segons l'època de l'any. Mapes (Garrotxa. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
COMARCA: Garrotxa
LLOC: Olot

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Ruta amb raquetes pels estanys de...
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU
Sortida skimo al cim de Noucreus ...
Ripollès
Cim de Noucreus
Avui proposem una sortida d'esquí de muntanya (skimo) per la Vall de Núria, un dels indrets amagats i més bonics del Pirineu oriental. Des d'aquest lloc, presentem una ruta fins al cim del Noucreus, frontera amb França, amb unes vistes espectaculars. Més detalls a continuació:
DESCOBERTA: ESQUIMU
Ruta amb raquetes pel Pla de la L...
Cerdanya
Aransa
L'estació d'esquí nòrdic Aransa -oberta l'any 1986-, es troba situada al poble d'Arànser, al terme municipal de Lles de Cerdanya. Envoltada per muntanyes de renom a la comarca, com la Tossa Plana de Lles o el Pic de Sirvent, és troba ubicada a la conca dels Estanys de la Pera. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aq...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

SUBSCRIU-TE AQUÍ A LA NOSTRA AGENDA D'ACTIVITATS

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí