BANNER DESCOBERTA

Els Rasos de Tubau (El Berguedà)

DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Al nord de la provincia de Barcelona, trobem un dels sectors del Prepirineu català més sorprenents i encara que sembli difícil, més desconeguts per la majoria dels amants de la muntanya! Anem fins als Rasos de Tubau, dins del massís del Catllaràs, a cavall de Sant Jaume de Frontanyà i la pobla de Lillet.

Si bé és cert que hi ha zones molt conegudes i visitades del Berguedà com el Pedraforca, el Parc Natural del Cadí i Moixeró o bé les fonts del Llobregat, a tocar trobem indrets de gran bellesa i poc freqüentats, com per exemple la serra del Catllaràs i els Rasos de Tubau.

El Catllaràs i els Rasos de Tubau, a la comarca del Berguedà, s’estenen per bona part del NE d’aquesta comarca, ocupant els primers contraforts que trobem del Prepirineu entre els rius Llobregat i Ter i deriven cap al sud als preciosos altiplans del Lluçanès, una terra de gran bellesa paisatgística i caracteritzada per un clima força plujós que li atorga abundància d’aigua i boscos de coníferes extenses.

Són moltes les opcions que trobem per gaudir de la muntanya d’aquestes contrades, com deixar-se perdre pels seus camins i carreteres o bé gaudir dels seus pobles de postal, com Vilada, Borredà, Castell de l’Areny o Sant Jaume de Frontanyà, o fer d’algunes activitats com les activitats aquàtiques que ofereix l’embassament de la Baells (kayac, rem, wakeborad o natació) i també gaudir d’algunes de les moltes rutes que ofereix la zona.

Proposem una sortida per descobrir els Rasos de Tubau, situats a llevant del petit poble de Sant Jaume de Frontanyà, que ens ofereix la oportunitat de gaudir d’unes vistes fantàstiques de bona part del Berguedà, Osona i el Ripollès. Al Pedró de Tubau, més baix que el seu germà Catllaràs, trobarem una ruta que ens ofereix natura en estat pur, boscos extensos i unes vistes espectaculars.

El Clima:

Aquest sector del Prepirineu rep moltes tardes d'estiu potents tronades que donen un ambient humit, d'aquí la presència de les denses pinedes i fins i tot, alguns sectors amb faig. En canvi l'hivern, sol ser una època molt més eixuta!
DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

Aquest massís és terra de frontera entre les conques del riu Llobregat i Ter! La precipitació recollida al vessant est, anirà doncs cap a Girona i fins a l'Estartit i en canvi la de l'oest, cap a Barcelona al delta del Llobregat!
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

Deixarem el vehicle al coll de Sant Jaume, a peu de carretera, i començarem a enfilar cap al nord tot seguint la pista que ens endinsa pel bosc de pi roig, resseguint les marques de senderisme que ens conduiran cap a el Soler. A partir d'aquí, sempre seguint les marques, el camí començarà a enfilar fort, alhora que anirem guanyant vistes cap al sud i un cop creuat el coll de la Creu d'en Soler, arribarem als Rasos de Tubau i finalment al seu cim, el Pedró de Tubau de 1.543 m.

Des d'aquí tenim extenses panoràmiques! Al nord les muntanyes del Berguedà i els cims més alts del Pirineu oriental; al sud els altiplans del Lluçanès i treien el cap a l'horitzó, els cims del Prelitoral del Montseny, Sant Llorens del Munt i Montserrat i a llevant; les muntanyes d'Osona del Cabrerès i les Guilleries.

El retorn el realitzarem tornant per Tubau, on podrem visitar la seva església i més endavant, un cop arribats a cal Cintet, podrem agafar una pista (o carretera) que ens durà fins al punt d'inici de la sortida.

Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
  • Pics a realitzar: Rasos de Tubau (1.543 m)
  • Duració de la ruta: 5:30 h
  • Distància total: 11,4 km
  • Desnivell acumulat (en total): 670 m
  • Temps total (sense parades): 4:00 h
  • Punt d'inici i final: Coll de Sant Jaume a la carretera entre Sant Jaume de Frontanyà i la Pobla de Lillet.
  • Dificultat: Exigent, per la distància i el desnivell acumulat, tot i que no té cap pas de dificultat. Recomanat anar seguint el track, hi ha molts camins que poden provocar confusions.
  • Època recomanada: Es pot realitzar durant tot l'any. Tot i això, a l'hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per la neu i el gel i per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny.
  • Material necessari: Mapes (Catllaràs, Alpina 1:25000)

 

COMARCA: Berguedà
LLOC: Rasos de Tubau

Amb el suport de:

Els Rasos de Tubau (El Berguedà)
Les últimes propostes de Descoberta:
Descoberta dels xaragalls d'Isòvo...
Cerdanya
Isòvol
Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una excepcional ruta per una de les formacions geològiques més característiques situada entre les poblacions d'Isòvol i Olopte. Els xaragalls o "esterregalls" són un espai natural protegits (ENP) relacionada amb la fossa de la Cerdanya i de l'Urgell. A continuac...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí