BANNER DESCOBERTA

Els Rasos de Tubau (El Berguedà)

DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Al nord de la provincia de Barcelona, trobem un dels sectors del Prepirineu català més sorprenents i encara que sembli difícil, més desconeguts per la majoria dels amants de la muntanya! Anem fins als Rasos de Tubau, dins del massís del Catllaràs, a cavall de Sant Jaume de Frontanyà i la pobla de Lillet.
Els Rasos de Tubau (El Berguedà)

Si bé és cert que hi ha zones molt conegudes i visitades del Berguedà com el Pedraforca, el Parc Natural del Cadí i Moixeró o bé les fonts del Llobregat, a tocar trobem indrets de gran bellesa i poc freqüentats, com per exemple la serra del Catllaràs i els Rasos de Tubau.

El Catllaràs i els Rasos de Tubau, a la comarca del Berguedà, s’estenen per bona part del NE d’aquesta comarca, ocupant els primers contraforts que trobem del Prepirineu entre els rius Llobregat i Ter i deriven cap al sud als preciosos altiplans del Lluçanès, una terra de gran bellesa paisatgística i caracteritzada per un clima força plujós que li atorga abundància d’aigua i boscos de coníferes extenses.

Són moltes les opcions que trobem per gaudir de la muntanya d’aquestes contrades, com deixar-se perdre pels seus camins i carreteres o bé gaudir dels seus pobles de postal, com Vilada, Borredà, Castell de l’Areny o Sant Jaume de Frontanyà, o fer d’algunes activitats com les activitats aquàtiques que ofereix l’embassament de la Baells (kayac, rem, wakeborad o natació) i també gaudir d’algunes de les moltes rutes que ofereix la zona.

Proposem una sortida per descobrir els Rasos de Tubau, situats a llevant del petit poble de Sant Jaume de Frontanyà, que ens ofereix la oportunitat de gaudir d’unes vistes fantàstiques de bona part del Berguedà, Osona i el Ripollès. Al Pedró de Tubau, més baix que el seu germà Catllaràs, trobarem una ruta que ens ofereix natura en estat pur, boscos extensos i unes vistes espectaculars.

El Clima:

Aquest sector del Prepirineu rep moltes tardes d'estiu potents tronades que donen un ambient humit, d'aquí la presència de les denses pinedes i fins i tot, alguns sectors amb faig. En canvi l'hivern, sol ser una època molt més eixuta!
Amb el patrocini de:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

Aquest massís és terra de frontera entre les conques del riu Llobregat i Ter! La precipitació recollida al vessant est, anirà doncs cap a Girona i fins a l'Estartit i en canvi la de l'oest, cap a Barcelona al delta del Llobregat!
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

Deixarem el vehicle al coll de Sant Jaume, a peu de carretera, i començarem a enfilar cap al nord tot seguint la pista que ens endinsa pel bosc de pi roig, resseguint les marques de senderisme que ens conduiran cap a el Soler. A partir d'aquí, sempre seguint les marques, el camí començarà a enfilar fort, alhora que anirem guanyant vistes cap al sud i un cop creuat el coll de la Creu d'en Soler, arribarem als Rasos de Tubau i finalment al seu cim, el Pedró de Tubau de 1.543 m.

Des d'aquí tenim extenses panoràmiques! Al nord les muntanyes del Berguedà i els cims més alts del Pirineu oriental; al sud els altiplans del Lluçanès i treien el cap a l'horitzó, els cims del Prelitoral del Montseny, Sant Llorens del Munt i Montserrat i a llevant; les muntanyes d'Osona del Cabrerès i les Guilleries.

El retorn el realitzarem tornant per Tubau, on podrem visitar la seva església i més endavant, un cop arribats a cal Cintet, podrem agafar una pista (o carretera) que ens durà fins al punt d'inici de la sortida.

Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
  • Pics a realitzar: Rasos de Tubau (1.543 m)
  • Duració de la ruta: 5:30 h
  • Distància total: 11,4 km
  • Desnivell acumulat (en total): 670 m
  • Temps total (sense parades): 4:00 h
  • Punt d'inici i final: Coll de Sant Jaume a la carretera entre Sant Jaume de Frontanyà i la Pobla de Lillet.
  • Dificultat: Exigent, per la distància i el desnivell acumulat, tot i que no té cap pas de dificultat. Recomanat anar seguint el track, hi ha molts camins que poden provocar confusions.
  • Època recomanada: Es pot realitzar durant tot l'any. Tot i això, a l'hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per la neu i el gel i per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny.
  • Material necessari: Mapes (Catllaràs, Alpina 1:25000)

 

COMARCA: Berguedà
LLOC: Rasos de Tubau

Amb el suport de:

Els Rasos de Tubau (El Berguedà)
Les últimes propostes de Descoberta:
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Zona de vent extrem al Pirineu (A...
Alt Empordà
Puig Neulós
Tot i la seva perillositat (precaució!), viure en directe el vent violent d'una tramuntanada a l'Albera és una experiència espectacular, que deixa palés que contra la natura, som insignificants!
DESCOBERTA: GUIES ALPINA
Zona amb inversions tèrmiques ext...
Cerdanya
All
Moltes jornades d'hivern, en situacions d'estabilitat anticiclònica, tenim registres de temperatura extremadament freda en moltes valls del Pirineu, però sense dubtes la Cerdanya, és un dels indrets on trobarem els valors més freds.
DESCOBERTA: GUIES ALPINA

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí