BANNER DESCOBERTA

La Bauma del Teixidor (Llaers-Bisaura)

DESCOBERTA: CASCADES ; EXCURSIONISME
A la frontera entre el territori osonenc i el Ripollès, concretament a la subcomarca natural del Bisaura, trobem un indret ple de paisatges i tresors geogràfics amagats sorprenents! Avui ens arribem a un dels poc coneguts, el salt d'aigua de la Bauma del Teixidor, al municipi de Llaers. Una bonica ruta que ens portarà a les entranyes d'aquest espai natural! Ho descobrim:
La Bauma del Teixidor (Llaers-Bisaura)

A la frontera entre el territori osonenc i el Ripollès, concretament a la subcomarca natural del Bisaura, trobem un indret ple de paisatges i tresors geogràfics amagats sorprenents! Avui ens arribem a un dels poc coneguts, el salt d’aigua de la Bauma del Teixidor, al municipi de Llaers. Una bonica ruta que ens portarà a les entranyes d’aquest espai natural! Ho descobrim:

Aquest bonic salt d’aigua es troba a l’extrem nord d’Osona, molt pròxim del límit amb el Ripollès. Aquesta subcomarca coneguda com a Bisaura, és una barrera muntanyenca amb cims rellevants com Bellmunt (Sant Pete de Torelló) o salts d’aigua com el del Salt del Molí (Vidrà), essent un paradís humit i exuberant de paisatges molt diversos i per descobrir!

Aquesta bonica bauma és una gran cavitat just sota del camí que va del Mas del Teixidor a Masats, passant pel Pla del Molinot que durant la primavera es troba replet de flors. La bauma del Teixidor va uns cent metres de llargada amb una altura aproximada de trenta metres, amb un salt d’aigua que cau des de la part superior al bell mig d’aquesta. Però aquesta no és la seva especial peculiaritat.

A l’interior de la bauma trobem antigues construccions de quan havia estat habitable. A la dreta d’aquesta, hi trobem un antic corral pel bestiar i una menjadora. A la part esquerra s’ubicaven les principals estances, on podem observar un total de 5 habitacions encara força conservades. S’hi pot accedir a través d’una porta de fusta, suposem la porta principal i també podem observar un antic forn de pa totalment conservat. Sens dubte, un indret que no ens deixarà indiferents!

.

El Clima:

Aquest territori gaudeix d'un clima mediterrani de muntanya mitjana, pertanyent a la coneguda Catalunya humida. Té una mitjana de precipitació de 700 mm anuals, on augmenten els valors cap a la zona del Vidranès on superen els 1.000 mm. Se solen concentrar sobretot entre la primavera i la tardor i haurem d'estar molt pendents de les fortes tempestes que solen afectar aquesta zona moltes tardes d'estiu, fet que li otorga un paisatge de pastures verdes i denses fagedes que conformen aquest espai natural.
DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

Si observem el sostre de la bauma, especialment a la zona de les estances observarem que esta tot negre, és a dir, fumat. Aquest fet és degut, a que durant una temporada aquest indret era casa de dues famílies masoveres. La Bauma del Teixidor va ser la última de les grans baumes en ser deshabitada, aproximadament als anys cinquanta.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és un entretingut itinerari per fer durant tot un matí. Discorre generalment per pistes forestals, sense cap dificultat tècnica on podem contemplar les vistes i gaudir de la caminada.

Deixem el vehicle abans de creuar la riera de Milany, on trobarem les restes del Molí de Tavèrnoles. En aquest indret podem anar a visitar les restes i el corriol, amb un preciós salt d'aigua. A partir d'aquí desfem el camí i comencem a caminar per la pista que ens portarà a Llaers, on hi trobem el castell i la casa de Tavèrnoles -també podríem deixar el cotxe per aquesta zona i estalviar-nos un tros de caminada.

Seguim per la pista forestal fins a trobar l'Hostal de Llaers i seguim pujant suaument cap al Mas del Teixidor, vorejant aquest per la dreta fins a una desviació. En aquest punt agafem el corriol que baixa a mà dreta i arribarem directament a la Bauma del Teixidor. L'indret ens encantarà! A partir d'aquí, desfem el camí fins a la bifurcació i seguim pel camí planer que passa per sobre la bauma i ens porta al Salt del Molinot. Finalment, anem seguint el corriol que voreja la riera, passant pel torrent de Massats i arribarem al punt on hem deixat el cotxe, a les restes del molí.

Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
  • Duració de la ruta: Mig dia
  • Distància total: 10,5 km
  • Desnivell acumulat (en total): 395 m
  • Punt d'inici i final: Castell de Llaés
  • Dificultat: Baixa
  • Època recomanada: Primavera i tardor. La coloració dels paisatges és espectacular i solem tenir més aigua.
  • Material necessari: Segons les condicions del dia. Si anem durant l'estiu, caldrà portar aigua, gorra i crema solar.
COMARCA: Osona
LLOC: Bauma del teixidor

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Descoberta dels xaragalls d'Isòvo...
Cerdanya
Isòvol
Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una excepcional ruta per una de les formacions geològiques més característiques situada entre les poblacions d'Isòvol i Olopte. Els xaragalls o "esterregalls" són un espai natural protegits (ENP) relacionada amb la fossa de la Cerdanya i de l'Urgell. A continuac...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí