BANNER DESCOBERTA

Museu Mines Victòria (Val d’Aran)

DESCOBERTA: POBLES I MUSEUS
Només les vistes ja paguen l'esforç d'arribar fins a l'indret de les mines Victòria, una de les cites obligades a visitar a la val d'Aran!
Museu Mines Victòria (Val d’Aran)

El Museu de les Mines Victòria, és un indret per descobrir el territori aranès com una àrea molt important a nivell històric, en l’extracció de minerals. L’explotació de minerals de zinc en aquesta zona d’Arres i Bossòst, remunta fins als inicis del segle XX, aproximadament. 

Respecte la Mina Victòria, té una gran història que us convidem a descobrir, al mateix temps, que podreu visitar l’interior d’aquesta -amb un guia- observant les diferents formes d’extracció que hi havia en el seu temps. Se’ns dubte, una experiència que s’ha de viure. 

El Clima:

Sota la influència atlàntica, la zona presenta un clima dominat per la precipitació abundant al llarg de l'any i la presencia de boira que condicionen un clima verd i ufanós. L'hivern és sinònim de nevades abundants a la zona.
DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

L'any 1912, la Mina Victòria ja es trobava en plena explotació. S'extreien al voltant de vuitanta tones de mineral brut per dia i en ella treballaven entre 100 i 150 persones, repartides entre l'interior i l'exterior de les galeries. Paral·lelament també es va posar en funcionament un safareig de minerals a Bossòst. En esclatar la Guerra Civil (1936-1939), es van suspendre els treballs en les mines, fins a 1949 any en què es va reiniciar l'explotació, prologant-se fins a 1953, quan la baixada del preu del zinc i la falta de mà d'obra van provocar el seu tancament definitiu.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:
Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
COMARCA: Val d'Aran
LLOC: Mines Victòria

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
La ruta clàssica a la Pica d'Estats
Pallars Sobirà
Pica d'Estats
Mítica ascensió que tot amant de la muntanya ha de fer alguna vegada, ja que es tracta del cim més alt de Catalunya. Amb els seus 3.143m l'espectacle visual està servit, en una jornada llarga però apassionant.
DESCOBERTA: EXCURSIONISME