banner---Encamp-2023

Museu Mines Victòria (Val d’Aran)

DESCOBERTA: POBLES I MUSEUS
Només les vistes ja paguen l'esforç d'arribar fins a l'indret de les mines Victòria, una de les cites obligades a visitar a la val d'Aran!
57f39c00553f2_el-rastre-dels-miners

El Museu de les Mines Victòria, és un indret per descobrir el territori aranès com una àrea molt important a nivell històric, en l’extracció de minerals. L’explotació de minerals de zinc en aquesta zona d’Arres i Bossòst, remunta fins als inicis del segle XX, aproximadament. 

Respecte la Mina Victòria, té una gran història que us convidem a descobrir, al mateix temps, que podreu visitar l’interior d’aquesta -amb un guia- observant les diferents formes d’extracció que hi havia en el seu temps. Se’ns dubte, una experiència que s’ha de viure. 

El Clima:

Sota la influència atlàntica, la zona presenta un clima dominat per la precipitació abundant al llarg de l'any i la presencia de boira que condicionen un clima verd i ufanós. L'hivern és sinònim de nevades abundants a la zona.
DESCÀRREGA GRATUÏTA:
gif Naturland

Sabies que?

L'any 1912, la Mina Victòria ja es trobava en plena explotació. S'extreien al voltant de vuitanta tones de mineral brut per dia i en ella treballaven entre 100 i 150 persones, repartides entre l'interior i l'exterior de les galeries. Paral·lelament també es va posar en funcionament un safareig de minerals a Bossòst. En esclatar la Guerra Civil (1936-1939), es van suspendre els treballs en les mines, fins a 1949 any en què es va reiniciar l'explotació, prologant-se fins a 1953, quan la baixada del preu del zinc i la falta de mà d'obra van provocar el seu tancament definitiu.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:
Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
COMARCA: Val d'Aran
LLOC: Mines Victòria

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Cascada de Ratera (PN Aigüestortes)
Pallars Sobirà
Estany de Sant Maurici
Dins el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, hi trobem la Cascada de Ratera, una de les més conegudes i visitades del Pirineu. Ens acompanyeu a descobrir-la?
DESCOBERTA: CASCADES
Cascada de Noarre
Pallars Sobirà
Vall de Noarre
A la Vall de Noarre, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, on hi discórrer el riu que porta aquest nom, hi trobem indrets molt ben amagats i d'una bellesa excepcional. Entremig d'aquests paisatges destaca la cascada i el conjunt de bordes de Noarre, on es donen la mà la natura amb un enclau d'importància històrica. A continuació,...
DESCOBERTA: CASCADES
Descoberta del Torrent de la Font...
Cerdanya
Àrea recreativa d'Escobairó
Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una ruta molt especial que ens portarà des d'Escobairó, cap al camí del Bac Gran fins el Torrent de la Font Seca passant pel refugi de la Pleta de Das. Un itinerari molt entretingut on podrem contemplar el massís de la Tosa i una petita part del PN del Cadí-Moix...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

SUBSCRIU-TE AQUÍ A LA NOSTRA AGENDA D'ACTIVITATS

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí