BANNER DESCOBERTA

Sauth deth Pish

DESCOBERTA: CASCADES
Possiblement un dels salts d'aigua més fotografiats del Pirineu és el del Pish, una cascada espectacular que podem gaudir durant bona part de l'any!
Sauth deth Pish

El Salt de Pish o Sauth deth Pish, és un dels salts d’aigua més coneguts de la comarca de la Vall d’Aran. És troba situat a la Val de Varradós,i s’hi accedeix des del Pla des Artiguetes, caminant 10 minuts. D’altre banda, pròxim aquí, hi trobem el bosc de Siesso, el qual ens condueix fins a l’estany de Varradós. Així doncs, ens localitzem en un indret idíl·lic, on abunda l’aigua.

El Sauth deth Pish, és un dels indrets més turístics a nivell d’interès natural del territori aranès. És troba format per dues cascades, la principal de més alçada -15-20 metres- i la petita d’uns 5 m en total. Aquestes aigües arriben de forma subterrània des del llac Long Liat, més al nord d’aquest indret., a la vall del riu Unhòla, on a través d’un embornal arriba fins on trobem el salt d’aigua.

Respecte els voltants, trobem boscos d’avet i pi negre, alterats per diferents canals dels anteriors anys, generats per diverses allaus de neu i actualment envaïts per diferents arbres de fulla caduca, que durant la tardor, donen al lloc, una elevada coloració que es configura amb la verdor del territori.

L’època idònia per anar-hi i gaudir d’aquest excepcional paisatge és des de finals de primavera fins a finals de tardor. D’aquesta forma, es pot contemplar el cromatisme de cada estació, i com varia el paisatge amb el pas de l’any. Fora d’aquesta època, és força probable que hi trobeu neu, essent així l’accés amb cotxe més difícil per la vall de Varradós. D’altre banda, en relació a la seva fauna i flora, destaquem que a l’estiu s’hi troba el card o gerbacol blanc, conjuntament amb la mostela panicol blau, essent company fidel d’aquesta planta.

.

.

El Clima:

DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

Aquesta cascada té el seu origen a uns quants km al nord, a una vall anomenada Unhòla, a Liat. És a través d'un procés càrstic, en el qual és dissol la roca, erosionant aquesta i creant conductes i fissures subterrànies, per les quals l'aigua és filtra i apareix en l'indret on ens trobem, el Sauth deth Pish, a 1.612 metres d'altitud. Aquest procés càrstic ha format un embornal, anomenat Er Embut, entès com una obertura (forats o canals) a les parets laterals d'una estructura a l'aire lliure, per la qual és drena l'aigua.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és una curta caminada a la Vall de Varradós, per tal de contemplar el salt d'aigua. El nostre punt d'inici es troba al Pla des Artiguetes, on deixem el cotxe i comencem a fer camí. A pocs minuts, ja trobarem els salts d'aigua.

Tot i això, proposem fer una ruta circular pels voltants de la cascada i arribar-nos fins el refugi, on podem descobrir el naixement del Sauth deth Pisch, o l'increïble panoràmica del paisatge de la zona. Seguim per l'espectacular bosc de Siesso, que ens porta fins un petit llac de muntanya, l'Estany de Varradós. D'aquí, trobem fins al nostre punt d'inici, amb una volta circular d'uns 45 minuts, de baixa dificultat, recomanable per a tots els públics.

Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
COMARCA: Val d'Aran
LLOC: Salt del Pish

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Descoberta dels xaragalls d'Isòvo...
Cerdanya
Isòvol
Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una excepcional ruta per una de les formacions geològiques més característiques situada entre les poblacions d'Isòvol i Olopte. Els xaragalls o "esterregalls" són un espai natural protegits (ENP) relacionada amb la fossa de la Cerdanya i de l'Urgell. A continuac...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí