BANNER DESCOBERTA

Zona de vent extrem al Pirineu (Albera)

DESCOBERTA: GUIES ALPINA
Tot i la seva perillositat (precaució!), viure en directe el vent violent d'una tramuntanada a l'Albera és una experiència espectacular, que deixa palés que contra la natura, som insignificants!
Zona de vent extrem al Pirineu (Albera)

Al llibre “Meteorologia del Pirineu” que MeteoPirineus ha publicat amb Editorial Alpina, trobarem com a complement final una propostes de descoberta pirinenca a través de diverses temàtiques meteorològiques!

Aquest llibre recull tota la informació relacionada amb la meteorologia del Pirineu, un repàs pels principals conceptes meteorològics i que apliquem a uns dels territoris climàticament parlant com a mínim, en àmbit europeu.

Trobaràs:

Conceptes bàsics de meteorologia
EL Pirineu i els seus climes
Mesura del temps i clima
Els meteors del Pirineu
Anàlisis dl mapa del temps i predicció del temps al Pirineu
Perills meteorològics
Rutes méteo pel Pirineu, que a continuació, et presentem!


Zona de vent extrem al Pirineu (Albera)

Envoltada al sud per la serra del Cadí i del Moixeró i al nord amb cims superiors als 2.900m, la vall oberta de la Cerdanya ofereix la millor condició perquè les inversions tèrmiques siguin extremes! Valors que alguns anys han baixat dels -20ªC i en canvi pocs metres amunt a muntanya, la temperatura serà molt més alta.

No et perdis totes les altres propostes de visita de MeteoPirineus! Segueix-nos a les nostres xarxes socials i subscriu-te a la nostra newsletter!

.

El Clima:

Tot i l'evident tendència mediterrània, trobem un clima humit que proporciona que les fagedes s'estenguin per les zones més obagues de la serra. Llevantades i tronades d'estiu, deixen registres de precipitació abundants, així com les boires que es passegen moltes jornades.
DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

Els registres a la zona de l'Empordà més extrem han fregat algunes ocasions els 200km/h, un vent huracanat que per fortuna provoca "poques destrosses" donat que aquesta zona ja està preparada per aquestes ventades.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

Si pensem amb el meteor més emblemàtic de l’Empordà, pensarem de ben segur amb la tramuntana. Pugem fins al cim més alt de l’Albera, el Puig Neulós a 1257m. Des del cim, a banda de les grans vistes, veurem els efectes del vent sobre els faigs i si ensopem amb un dia de vent, notarem la força de la poderosa tramuntana.

 

Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
  • Objectiu de la ruta: Puig Neulós
  • Distància total: 8 km
  • Desnivell acumulat (en total): 395 m (Altitud mínima: 949 m / Altitud màxima: 1.305m)
  • Temps total (sense parades): 3:30 h
  • Punt d'inici i final: Pàrquing coll de l'Ullat amb accés des de França
  • Dificultat: Mitjana
  • Època recomanada: Per trobar vent extrem, habitualment haurem d'anar a l'hivern amb entrada de tramuntana potents.
COMARCA: Alt Empordà
LLOC: Puig Neulós

Amb el suport de:

Zona de vent extrem al Pirineu (Albera)
Les últimes propostes de Descoberta:
Descoberta dels xaragalls d'Isòvo...
Cerdanya
Isòvol
Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una excepcional ruta per una de les formacions geològiques més característiques situada entre les poblacions d'Isòvol i Olopte. Els xaragalls o "esterregalls" són un espai natural protegits (ENP) relacionada amb la fossa de la Cerdanya i de l'Urgell. A continuac...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME