BANNER DESCOBERTA

Zona més seca del Pirineu (Conca de Tremp)

DESCOBERTA: GUIES ALPINA
Sent una de les zones més continentals del Pirineu, degut a la seva llunyania amb el mar i estar envoltades de muntanyes, les precipitacions a la conca de Tremp, conca Dellà i conca Deçà, representen els indrets amb menor precipitació del Pirineu.

Al llibre “Meteorologia del Pirineu” que MeteoPirineus ha publicat amb Editorial Alpina, trobarem com a complement final una propostes de descoberta pirinenca a través de diverses temàtiques meteorològiques!

Aquest llibre recull tota la informació relacionada amb la meteorologia del Pirineu, un repàs pels principals conceptes meteorològics i que apliquem a uns dels territoris climàticament parlant com a mínim, en àmbit europeu.

Trobaràs:

Conceptes bàsics de meteorologia
EL Pirineu i els seus climes
Mesura del temps i clima
Els meteors del Pirineu
Anàlisis dl mapa del temps i predicció del temps al Pirineu
Perills meteorològics
Rutes méteo pel Pirineu, que a continuació, et presentem!


Zona més seca del Pirineu (Conca de Tremp)

Tancada al sud per les serres del Montsec, als costats per serres superiors als 1.400m i al nord per la barrera del Pirineu, aquestes conques pateixen una ombra pluviomètrica que fan que tinguem precipitacions força minses en comparació amb els registres de la resta del Pirineu, amb valors entorn dels 500 a 600mm anuals.

No et perdis totes les altres propostes de visita de MeteoPirineus! Segueix-nos a les nostres xarxes socials i subscriu-te a la nostra newsletter!

.

El Clima:

Estius molt càlids i secs, tot i la visita d'alguna tronada i hiverns molt freds i secs, proporcionen un clima anual eixut i amb temperatures força extremes, dels valors màxims a l'estiu que cada any superen els 40ºC a mínimes hivernals inferiors als -10ºC, és a dir, amplituds que poden passar els 50ºC!
DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

Aquesta zona és el Geoparc Orígens, on pots fer un viatge en el temps per descobrir els orígens de l’univers, de la formació dels Pirineus, de l’evolució dels humans, dels primers texts escrits en català, de la formació de noves formes de vida… No t'ho perdis!
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

Abella de la conca és una de les zones més espectaculars del Pallars Jussà, ubicat als peus de la serra i a tocar d'un gran tall geològic que el riu Abella ha fet per donar-se pas entre les muntanyes.

Anirem a visitar aquest tall tot visitant el poble.

Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
  • Objectiu de la ruta: Forat d'Abella
  • Distància total: 3.5 km
  • Desnivell acumulat (en total): 220 m (Altitud mínima: 828 m / Altitud màxima: 1.020m)
  • Temps total (sense parades): 1:30 h
  • Punt d'inici i final: Poble d'Abella de la Conca
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: Evitar les hores de més calor a l'estiu.
COMARCA: Pallars Jussà
LLOC: Abella de la Conca

Amb el suport de:

Zona més seca del Pirineu (Conca de Tremp)
Les últimes propostes de Descoberta:
Descoberta dels xaragalls d'Isòvo...
Cerdanya
Isòvol
Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una excepcional ruta per una de les formacions geològiques més característiques situada entre les poblacions d'Isòvol i Olopte. Els xaragalls o "esterregalls" són un espai natural protegits (ENP) relacionada amb la fossa de la Cerdanya i de l'Urgell. A continuac...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí