banner naturland 2024
LA NEU AL PIRINEU: Cap de setmana 10 i 11 FEBRER 2024
PREVISIÓ ESQUÍ NÒRDIC: Gairebé mitjans de febrer i encara sense poder esquiar! Molt pendents de les nevades d'aquest propers tres dies, per veure si ens poden donar alegries i obrir les pistes!
PREVISIÓ ESQUIMU: Canvis a la vista! Arriben canvis que alteren la situació de la neu i de l’esquí de muntanya al Pirineu. Al llarg del cap de setmana s’esperen pluges que aniran sumant litres i neu a cotes mitges i altes de tot el Pirineu. Aquest cap de setmana no es preveu incrementar notòriament les zones esquiables ja que les nevades estaran en curs i en molts casos ho farà sobre un terra nu de neu. No obstant això, aquestes nevades poden ser el punt d’inflexió de cara a properes setmanes. Així, només és possible esquiar al vessant nord però la neu que trobarem aquest cap de setmana serà fresca, recent i pols. Més detalls a continuació.

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT.

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCAR QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA!

ET DEIXEM AQUÍ ELS ENLLAÇOS DIRECTES ALS BUTLLETINS ESPECÍFICS DE CADA ZONA:

ICGC   |  Lauegi  |  MeteoAndorra  |   AEMET   |   MeteoFrance

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:
El mantell de neu segueix sent deficitari per l’època a tot arreu i en especial el vessant sud del Pirineu, Prepirineu i Pirineu oriental, que presenta poca neu o en alguns casos no en té. El vessant nord del Pirineu és l’únic que presenta neu suficient per esquiar-hi. No obstant això, les zones esquiables d’aquest sector se situen sempre per damunt de 1800 metres, ja que per sota no hi quedava neu fins fa poc. La qualitat de la neu, en general és pols i s’anirà incrementant a mesura que passi el cap de setmana. Les carenes i zones exposades podran despullar-se d’aquesta neu nova per l’acció del vent. En canvi algunes zones poden presentar sobreacumulacions i plaques de vent. Amb aquest panorama, l’increment del gruix va acompanyat d’un increment del perill d’allaus i trobem un perill 2 (moderat) a tot el Pirineu excepte al Prepirineu i el Pirineu oriental que presentaran perill 1 (feble) en especial diumenge. que presenta neu sense excepcions. El Pirineu oriental i el Prepirineu no presenten neu per presentar perill d’allaus.
ESPECIAL ATENCIÓ A:

- L’aspecte nevat i blanc generalitzat no ens pot fer pensar que totes les zones són esquiables.

- Es recomana portar material d'alpinisme (grampons i piolet) en tots els sectors.

ESPESSORS DEL MANTELL NIVAL
- El Pirineu oriental no és esquiable fora de pistes i presenta gruixos de de 5 a 15 cm per damunt de 1800 metres. - El Prepirineu no és esquiable; presenta gruixos modestos de neu (<15 cm) per damunt de 1800 metres. - El vessant sud del Pirineu (alta Cerdanya, Ribagorça, sud del Pallars, sud d’Andorra, sud del Sobrarbe, sud de la Jacetania…) és esquiable en zones MOLT localitzades: obagues per damunt de 2200 m de terreny llis que cal caminar per assolir-les. Els gruixos de neu segueixen sent modestos oscil·lant entre els de 10 i 30 cm de neu. - El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège, alta Garona, alt Pirineu francès, nord de la Ribagorça, nord d’Andorra, nord del Sobrarbe, nord de la Jacetania ) tenen neu per esquiar-hi. Aquestes zones són esquiables per damunt de 1800 metres a les obagues i 2100 m a les solanes. Els gruixos en aquest sector van dels 20 als 80 cm convertint aquest sector en el mes idoni per esquiar. - El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1900m a les obagues i 2200 metres a les solanes i presenta gruixos de 20 a 70 cm.
TENDÈNCIA:
Hi ha per dies d'anticicló, situació estable.
AUTOR: Òscar Jorba
LA NOSTRA RECOMANACIÓ AQUESTA SETMANA:

- Es recomana iniciar les sortides d’esquí a primera hora del dia per evitar les hores centrals del dia.

- Es recomana portar material d'alpinisme (grampons i piolet) en tots els sectors.

Anunciat aquí:
PTCBG-Banner-Viu-el-mar-i-la-muntanya-Gif-(500x500px)-(CA)-02
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MéteoArticle: les crescudes dels rius i el risc d'i...
Pirineus
Pirineus
Seguim amb els méteo-articles parlant de diferents temàtiques relacionades amb el clima i les zones de muntanya. Avui us volem parlar del cabal dels rius, les seves crescudes i el risc d'inundacions en alguns indrets. Com s'han de gestionar aquests fenomens naturals? A continuació, entrem en detalls:
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.