banner naturland 2024
LA NEU AL PIRINEU: Cap de setmana 6 i 7 GENER 2024
PREVISIÓ ESQUÍ NÒRDIC: Bones noticies! La neu arribarà els propers dies i finalment, sembla que les estacions de nòrdic rebran prou neu, com per obrir les pistes! Esperem que la propera setmana, anunciem obertura de pistes!
PREVISIÓ ESQUIMU: Donem la benvinguda a l'any amb l'arribada dels reis, que finalment n'han portat les esperades nevades. Les nevades cauran entre divendres i diumenge augmentant progressivament els gruixos a mesura que avanci el cap de setmana. La neu anirà caient de forma general a tot el Pirineu, però la divergència de gruixos es farà notar de nou. Les zones esquiables s'ampliarà en la mesura que nevi a cada zona pirinenca. Les zones més afavorides per la nevada seran les del vessant nord (Aran, Pallars, Andorra, Alta Cerdanya, Pirineu nord-occidental). Les crostes de gel seran història i donaran pas a una neu més agradable que podrà ser transportada pel vent del nord afavorint sobreacumulacions de neu. Us ho expliquem amb més detall a continuació!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT.

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCAR QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA!

ET DEIXEM AQUÍ ELS ENLLAÇOS DIRECTES ALS BUTLLETINS ESPECÍFICS DE CADA ZONA:

ICGC   |  Lauegi  |  MeteoAndorra  |   AEMET   |   MeteoFrance

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:
El mantell de neu continua dèbil a tot el vessant sud del Pirineu i Prepirineu però la nevada del cap de setmana de reis serà un punt de partida per fer una primera base de neu. Només algunes zones del vessant sud del Pirineu encara presentaven neu antiga i aquestes tindran una base que les beneficiarà. El vessant nord del Pirineu presenta unes bones condicions de neu afavorides pels notables gruixos que aniran caient ampliant les zones esquiables. Les crostes de gel són història excepte els cims i carenes exposades que quedaran llimades pel vent. Amb aquestes condicions de neu, trobem un perill 3 (marcat) al vessant nord del Pirineu i perill 2 (moderat) al vessant sud del Pirineu. El Pirineu oriental i Prepirineu presenta perill 1 (feble) ja que fins ara no presentava neu. La situació de neu recent i vent són els principals factors que afavoreixen aquest perill.
ESPECIAL ATENCIÓ A:

- Amb el mal temps i les nevades continuades acompanyades de vent cal limitar les sortides a
zones segures i esperar a les properes setmanes per realitzar sortides més exposades. Les
zones esquiables segueixen restringides principalment al vessant nord
- La nevada al vessant sud no serà suficient per esquiar fora pista: no hi ha una base prou forta
per accedir-hi amb esquís.

ESPESSORS DEL MANTELL NIVAL
- El Pirineu oriental no és esquiable fora de pistes. Presenta gruixos modestos de neu ventada (nevades. - El Prepirineu no és esquiable; presenta gruixos modestos de neu ventada (damunt de 1800 metres. La neu caiguda servirà de base de cara a properes nevades. - El vessant sud del Pirineu (alta Cerdanya, Ribagorça, sud del Pallars, sud d'Andorra, sud del Sobrarbe, sud de la Jacetania...) serà esquiable en la mesura que avancin les nevades del cap de setmana. Les úniques zones per esquiar seran aquelles que ja presentaven un mantell de neu dèbil el qual servirà com a base. (només orientacions nord i elevades). Els gruixos de neu continuen sent modestos oscil·lant entre els de 10 i 40 cm de neu. - El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d'influència (Val d'Aran, nord del Pallars, Ariège, alta Garona, alt Pirineu francès, nord de la Ribagorça, nord d'Andorra, nord del Sobrarbe, nord de la Jacetania ) partien d'una base de neu més abundant que juntament amb la neu nova farà que siguin esquiables per damunt de 1500 m en orientacions nord i 1800 m en orientacions sud. Les zones amb granit o zones rocalloses situades en aquests sectors no són fàcilment esquiables (Aigüestortes i estany de sant Maurici, el massís de la Maladeta o el Perdiguero, Grau Roig...) per la rugositat del terreny. Els gruixos en aquest sector aniran del 20 als 70 cm - El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1400 m a les orientacions nord i 1800 m a les orientacions sud. Partien d'una situació favorable i per això presenta gruixos de 20 a 80 cm.
TENDÈNCIA:
El fort vent i les nevades, incrementaran el perill els propers dies
AUTOR: Òscar Jorba
LA NOSTRA RECOMANACIÓ AQUESTA SETMANA:

Poques raconandes tenim ara per ara per fer una bona esquiada, però proposem una de les zones amb millor estat, la Val d'Aran.
En aquesta sortida anem fins a la Val d'Aran per descobrir un indret verge on gaudir de la neu i la muntanya, fora de massificacions i amb bones condicions de neu, un veritable espectacle per gaudir de pales de neu verge.

Anunciat aquí:
PTCBG-Banner-Viu-el-mar-i-la-muntanya-Gif-(500x500px)-(CA)-02
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Tour per la botiga de MeteoPirineus
Pirineus
Pirineus
Ja tenim la botiga oberta i us ensenyem que hi ha a la botiga, en aquet vídeo!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.