banner naturland 2024
LA NEU AL PIRINEU: Previsió 31 de Març de 2022– Mantell de neu lleugerament inestable ara, molt inestable per al cap de setmana.
PREVISIÓ ESQUIMU: En plena primavera i a les portes d’un cap de setmana de ple hivern. Amb nevades al vessant nord, fred extrem i vent, encarem un cap de setmana atípic. Amb aquestes condicions no s’aconsellarà fer esquí de muntanya fora de zones controlades, la visibilitat serà nul·la i pot ser perillós. El diumenge, es despertarà més tranquil i pot ser un bon moment per sortir de casa i calçar-se els esquís en un dia més assolellat amb escorrialles de les nevades de dissabte. El perill d’allaus augmenta, sobretot al vessant nord i en part per l’acumulació de neu pel vent. La qualitat de la neu serà pols, en general.. Us ho expliquem amb detall a continuació!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT.

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCAR QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA!

ET DEIXEM AQUÍ ELS ENLLAÇOS DIRECTES ALS BUTLLETINS ESPECÍFICS DE CADA ZONA:

ICGC   |  Lauegi  |  MeteoAndorra  |   AEMET   |   MeteoFrance

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:
El mantell de neu és molt recent al vessant nord. Al vessant sud també ho és força. La neu es presenta ben seca i pols, en general. Algun sector del vessant sud pot presentar zones amb neu una mica més compactada. A banda, el mantell de neu també es presenta molt ventat, amb acumulacions que poden variar molt segons el punt en qüestió. La abundància de neu es troba en els màxims de tot l’hivern i es nevades d’aquests dies no fan altra cosa que engruixir encara més el mantell. Si bé dissabte la neu i el vent bufaran amb ganes, diumenge es presenta un dia més plàcid per gaudir de les esquiades. Però cal estar atents al perill d’allaus, augmenta de forma generalitzada i convé escollir bé el terreny per on s’esquiarà. D’aquesta manera trobem un perill 3 (marcat) al vessant nord, vessant sud i pirineu oriental i un perill 2 (moderat) al Prepirineu.
ESPECIAL ATENCIÓ A:

- Es recomana no esquiar el dissabte fora de ones controlades.

– Les condicions de neu no són les habituals d’un mes d’abril, i el perill d’allaus no és baix.

ESPESSORS DEL MANTELL NIVAL
El Pirineu oriental és esquiable per damunt de 1800 m en orientacions nord i esquiable per damunt dels 2200 m a les orientacions sud amb gruixos que van de 20 a 140 cm. El Prepirineu serà esquiable en zones orientades a nord per damunt de 2000 m i no és esquiable en orientacions sud. Aquest sector presenta gruixos de 20 a 75 cm. El vessant sud del Pirineu (Pallars sud, Ribagorça, Sobrarbe sud, Cerdanya…) és esquiable per damunt de 1700 metres en orientacions nord i 2300 metres en orientacions sud amb gruixos que van dels 20 als 140 cm. El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège…) és esquiable per damunt de 1600 m en orientacions nord i 1900 m en orientacions sud. Presenta gruixos de 20 a 220 cm. El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1500 m a les orientacions nord i 1900 m a les orientacions sud. Presenta gruixos de 20 a 220 cm.
TENDÈNCIA:
La tendència és que aquestes condicions es posin molt més delicades per al cap de setmana perquè s’esperen nevades considerables en pràcticament tot el pirinenc. Dins de que hi haurà un alt risc en tots dos vessants, aquest serà extremadament alt en la vessant nord on s’esperen acumulacions de prop d’un metre de neu.
AUTOR: Javier Santos amb la col·laboració d’Òscar Jorba
Anunciat aquí:
PTCBG-Banner-Viu-el-mar-i-la-muntanya-Gif-(500x500px)-(CA)-02
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Tour per la botiga de MeteoPirineus
Pirineus
Pirineus
Ja tenim la botiga oberta i us ensenyem que hi ha a la botiga, en aquet vídeo!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.