banner-PEUSA_01
PREVISIÓ ESQUIMU 15 MARÇ 2023
Durant l'última setmana hem tingut una important pujada de temperatures que ha deixat en evidència la falta de base que sofria el mantell nivós i que portem notificant des que va començar la temporada. Al llarg de la temporada hem anat tenint petites nevades però ha faltat una gran nevada inicial que deixarà una bona base assentada per a les pròximes nevades, per la qual cosa la neu que ha caigut al febrer i març ha estat efímera. Per això trobem una situació molt pobra per a l'esquí de muntanya amb tot just neu en les orientacions sud i poca neu en les nord per a aquestes èpoques. A continuació us expliquem detalladament:

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT.

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCAR QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA!

ET DEIXEM AQUÍ ELS ENLLAÇOS DIRECTES ALS BUTLLETINS ESPECÍFICS DE CADA ZONA:

ICGC   |  Lauegi  |  MeteoAndorra  |   AEMET   |   MeteoFrance

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:
El mantell nivós es troba en una situació límit per a està època de la temporada i que si no tenim un gran canvi a un mitjà termini, pot donar per finalitzada la temporada d'esquí de muntanya al Pirineu. Trobem un mantell nivós molt escàs i molt primaveral alhora. El principal problema no està en l'estat primaveral de la neu si no en què la neu primaveral té poca durada i si no hi ha bona base el gruix del mantell es redueix amb passes de gegant. D'altra banda encara que tenim una quantitat de neu escassa, aquesta sí que és majorment estable. Pel fet que les ultimes precipitacions ressenyables han estat en cotes molt altes i que les temperatures són gairebé estiuenques tenim una neu humida en pràcticament totes les cotes exceptuant cotes altes ombries on encara podem trobar neu lleugerament seca. En els pròxims dies s'esperen precipitacions molt lleus en forma de neu pel que no s'espera grans canvis en l'estat del mantell nivós. D'aquesta manera el principal risc que tenim sobretot ja avançada el matí és el risc d'allaus de fusió (i esquivar les zones amb falta de neu). En les ombries de cotes altes (per sobre de 2500) encara podem trobar plaques de vent que resisteixen a la transformació. D'aquesta manera concloem amb els següents riscos: risc 2 en tot el Pirineu per allaus de fusió.
ESPECIAL ATENCIÓ A:
  • Precaució amb les zones més exposades al sol on el pes del mantell nivós anirà augmentant al llarg del dia.
  • Orientacions sud  sense tot just neu excepte en cotes altes.
  • Neu pesada en pràcticament totes les orientacions.
  • Es recomana encerar les pells de foca abans de començar les nostres sortides.
ESPESSORS DEL MANTELL NIVAL
Els gruixos comencen a entrar en una situació crítica : Al Pirineu occidental i Pirinenc central trobem neu contínua per sobre de 2000 en les orientacions nord ombries i per sobre dels 2400 en les orientacions sud. Al Pirineu més oriental trobem neu continuada per sobre dels 2100 metres en orientacions nord i gruixos de fins a 50 cm per sobre dels 2100 metres.
TENDÈNCIA:
La tendència per al cap de setmana és que es redueixin lleugerament les temperatures i que apareguin les precipitacions en forma de neu en cotes mitjanes. Encara que s'esperen precipitacions en forma de neu, aquestes no deixaran acumulacions importants pel que no s'esperen grans canvis en el mantell nivós. A primera hora dels matins podrem gaudir d'una mica de neu fresca, però al llarg del matí aquesta s'anirà transformant i tornarà a la neu primavera. Us mantindrem informats!
AUTOR: Javier Santos
DESCÀRREGA GRATUÏTA:
anunci-previsions-lm
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Regions climàtiques del Pirineu i Prepirineu
Pirineus
Pirineus
Moltes vegades en les previsions que fem habitualment sobre el temps del Pirineu i Prepirineu català, parlem de vessant nord, vessant sud, Prepirineu, Pirineu occidental, Pirineu oriental, Pirineu axial o Alt Pirineu. Hi ha moltíssimes classificacions que podrien determinar els límits d’aquestes zones, com la geogràfica, la h...
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Estany de Certascan
Pallars Sobirà
Estany de Certascan
Sent un dels estanys més grans del Pirineu, Certascan és un dels indrets més carismàtics climàticament parlant del Pirineu! Les dures condicions hivernals a la zona, fan que sigui realment un indret hinhòspit!
DESCOBERTA: ESTANYS

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí