PdG---banner-1920x350px

Ascensió al Santuari de Bellmunt (Bisaura)

DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Bellmunt és un dels millors miradors del Prepirineu català, surant sobre la plana de Vic, les vistes cap al Pirineu oriental i les muntanyes del Berguedà són impressionants! Anem a descobrir aquest gran mirador.
Bellmunt_Meteopirineus

La ruta d’ascensió al Santuari de Bellmunt és una de les clàssiques del Bisaura i del territori osonenc. Aquest bonic santuari situat al cim de la serra de Bellmunt, a uns 1.246 m d’altitud aproximada, és un dels miradors més espectaculars per contemplar la Plana de Vic, els Pirineus i la Vall del Ges i Bisaura. Sens dubte, un indret de visita obligatòria, ja que pertany als primers contraforts del Prepirineu català!

D’altre banda, una mica més a l’esquerra del santuari, al costat de la gran creu blanca, trobem la famosa webcam de Bellmunt. A partir d’aquesta infraestructura, podem entrar des de qualsevol indret a la pàgina web i poder contemplar al moment les grans vistes panoràmiques de la zona -Plana de Vic, Puigsacalm, Pirineus o Montseny, entre d’altres-. També hi trobem informació sobre el santuari, el temps o fotografies i time-lapse de fa temps.

Com sempre es recomanable consultar bé la previsió, quan planegem fer una sortida per tal de no trobar-nos en una situació de risc a causa d’algun factor meteorològic.

El Clima:

Ens encanta el clima d'aquesta zona!! Les precipitacions abundants configuren una vegetació gens mediterrània i l'abundància d'aigua és present gran part de l'any! El perquè, les situacions de llevant arriben a la zona fàcilment i trobem una mitjana de precipitació de 700 mm anuals, augmentant els valors cap a la zona del Vidranès on superen els 1.000 mm. Però el gran detonant de les abundants precipitacions a la zona són les tempestes d'estiu! Les parets d'aquestes muntanyes actuen de palanca per on ascendeixen per una banda els aires humits provinent de la mediterrània gràcies a les marinades i per altre banda, la calor intensa de la conca de Vic. Tot plegat fa que creixin grans cumulonimbus que comporten fortes i freqüents tempestes de tarda estivals.
MeteoPiri_500x500

Sabies que?

Quan a la tardor, s’acosten les pluges, neix una quantitat indecent de formigues -mascles i femelles- amb ales. S’aparellen, fan el que han de fer i després, com que el mascle és un inútil, mora. La femella va com boja buscant un tros de terra humida on fer el niu i convertir-se en reina. Però només unes poques ho aconsegueixen. La resta entapissa poblacions, camps i muntanyes, amb els seus cossos morts. Tot i que no és l’únic indret on té lloc aquest fenomen, a la Serra Granyada vénen a morir núvols d’aquests insectes. La tradició ha volgut interpretar que les formigues reten homenatge a la Verge. Per aquest motiu, els vilatans erigiren un pedró dedicat a la Mare de Déu de les Alades, que és l’altre nom amb què es coneix la de Bellmunt.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:

Iniciem el nostre recorregut pel Camí vell del Santuari de Bellmunt, el que existia abans que es construís la carretera. Deixem el vehicle a l'esplanada anterior a la masia "La Redorta". Comencem a caminar per la carretera però en pocs minuts trobarem l'indicador del camí vell. Comencem a pujar pel corriol, on girarem a la dreta i enfilarem per un camí de pedra. Lentament, anirem agafant altitud, tot i trobar-nos algun tram planer que ens portarà a travessar la carretera asfaltada.

Seguirem pujant, per un corriol petit el qual ens portarà altre cop per la carretera fins al Pedronet de la Verge Montserrat, on per primer cop podrem començar a contemplar les espectaculars vistes de la zona. Seguim resseguint la carretera, fins a trobar un camí a mà esquerra que agafarem per seguir pujant. Ens portarà fins a la Font Vidranesa, on podem descansar o beure aigua! Seguim pujant per darrere la font, travessem altre cop la carretera i vorejarem una gran alzina, seguint el corriol que ens portarà fins a l'aparcament del santuari. En aquest punt, ja només ens queda pujar per la pista cimentada amb un fort pendent, i en cinc minuts ja serem al Santuari de Bellmunt! A l'hora de tornar, podem desfer la ruta o bé baixar resseguint la carretera asfaltada.

Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
  • Pics a realitzar: Santuari de Bellmunt (1.253 m)
  • Duració de la ruta: Mig dia
  • Distància total: 6'74 km
  • Desnivell acumulat (en total): 567 m (Altitud mínima: 686 m / Altitud màxima: 1.253 m)
  • Temps total (sense parades): 1:45 h
  • Punt d'inici i final: Aparcament cementiri Sant Pere de Torelló -tot i que més endavant també trobarem altres llocs per aparcar i reduir la ruta-.
  • Dificultat: Moderada -No té molts km però si força desnivell!-.
  • Època recomanada: Primavera i tardor. La coloració dels paisatges és espectacular!
  • Material necessari: Segons les condicions del dia. Si anem durant l'estiu, caldrà portar aigua, gorra i crema solar.
COMARCA: Osona
LLOC: Santuari Bellmunt

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Ruta amb raquetes pels estanys de...
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU
Sortida skimo al cim de Noucreus ...
Ripollès
Cim de Noucreus
Avui proposem una sortida d'esquí de muntanya (skimo) per la Vall de Núria, un dels indrets amagats i més bonics del Pirineu oriental. Des d'aquest lloc, presentem una ruta fins al cim del Noucreus, frontera amb França, amb unes vistes espectaculars. Més detalls a continuació:
DESCOBERTA: ESQUIMU
Ruta amb raquetes pel Pla de la L...
Cerdanya
Aransa
L'estació d'esquí nòrdic Aransa -oberta l'any 1986-, es troba situada al poble d'Arànser, al terme municipal de Lles de Cerdanya. Envoltada per muntanyes de renom a la comarca, com la Tossa Plana de Lles o el Pic de Sirvent, és troba ubicada a la conca dels Estanys de la Pera. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aq...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

SUBSCRIU-TE AQUÍ A LA NOSTRA AGENDA D'ACTIVITATS

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí