BANNER DESCOBERTA

Botigues Museu de Salàs de Pallars (Pallars Jussà)

DESCOBERTA: POBLES I MUSEUS
Una proposta que no ens podem perdre si visitem el Jussà! Un poble amb encant i unes botigues que ens transportaran al passat!
Botigues Museu de Salàs de Pallars (Pallars Jussà)

En aquesta bonica vila del Pallars Jussà, Salàs de Pallars, trobem les conegudes botigues museu, les quals podem visitar reservant amb cita prèvia per una visita guiada. Aquesta població va apostar per una proposta museística diferent i molt original: l’ambientació de botigues d’època a partir de la recuperació i exposició dels béns de consum quotidians típics de la segona revolució industrial (segona meitat del segle XIX) fins a finals del franquisme (anys 70).

Així doncs, la interpretació i divulgació d’aquests béns es realitza des del Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç, de les quals podem visitar el cafè del poble, la farmàcia, la barberia o un estanc, fins a vuit ubicacions en total. Sens dubte aquest indret ens permetrà viatjar amb el temps a través dels seus comerços!

El Clima:

DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

Siscu, profesor de Historia, vio enseguida que aquello era “un proyecto inédito a nivel de país”, y supo aprovechar el discurso que generaban esos objetos para sus clases en un instituto de Tremp. Podía explicar cómo funcionaba la venta a granel, reflexionar con sus alumnos sobre el paso del mundo artesanal al industrial y sobre los cambios en nuestros hábitos de consumo cotidianos o, simplemente, narrarles cómo tuvo lugar la aparición de las marcas y la explosión de la publicidad en nuestro país.
LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:
Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
COMARCA: Pallars Jussà
LLOC: Salàs de Pallars

Amb el suport de:

Les últimes propostes de Descoberta:
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
La ruta clàssica a la Pica d'Estats
Pallars Sobirà
Pica d'Estats
Mítica ascensió que tot amant de la muntanya ha de fer alguna vegada, ja que es tracta del cim més alt de Catalunya. Amb els seus 3.143m l'espectacle visual està servit, en una jornada llarga però apassionant.
DESCOBERTA: EXCURSIONISME