BANNER DESCOBERTA

Pobles amb encant al Pallars Jussà: Salàs de Pallars

DESCOBERTA: POBLES I MUSEUS
Avui ens arribem fins un dels pobles amb més encant de la comarca pirinenca del Pallars Jussà. Parlem doncs, de la vila de Salàs de Pallars, ubicat estratègicament al pas de la Conca de Tremp a la Conca de Dalt. Però això no és l'únic fet que caracteritza aquest poblet de muntanya, sinó també la gran quantitat de botigues museu que han mantingut la fisonomia de dècades enrere, permeten el visitant un viatge en el temps inoblidable. Ens acompanyeu a conèixer aquest especial indret?
Pobles amb encant al Pallars Jussà: Salàs de Pallars

Ens arribem fins al Pallars Jussà, una de les comarques del Pirineu més boniques i amb més varietat de paisatges d’aquesta serralada. Però no és només això, la cultura i els pobles amb molt d’encant que trobarem dispersos pel territori, ens faran descobrir l’autenticitat de l’indret. Avui doncs us volem descobrir una vila, que ens robarà el cor!

Parlem de la vila de Salàs de Pallars, situada a la Conca Alta de Tremp, a camí entre poblacions rellevants com són la Pobla de Segur i Tremp. A una altitud de 573 m, la seva situació geogràfica dóna lloc a un clima caracteritzat per estius calorosos i hiverns força fred però temperats, més usuals en la zona del Prepirineu. Actualment, és una població força petita amb poca habitants -340 aproximadament- dedicats majoritàriament al sector serveis, tot i que hi podem trobar explotacions ramaderes rellevants.

.

Però aquesta vila, remunta temps enrere a nivell històric, essent mencionada per primer cop l’any 840, en una notícia documental de la zona, ja que fins el 1491 va ser un dels indrets més importants del comtat de Pallars. Però no va ser fins el 1380, quan el rei Pere el Cerimoniós l’hi va donar una concessió per celebrar una fira anual, relacionada amb el bestiar de peu rodó, la qual va durar fins a mitjans del segle XX. Aquesta fira, va ser una de les referents a nivell català posant Salàs de Pallars al mapa, i donant a conèixer territorialment l’indret. Fins i tot, a nivell urbanístic la fira va influenciar a la construcció dels carrers del nucli fortificat.

Tot i això, en el present, aquesta vila té influencia a nivell turístic per les botigues museu que hi podem trobar i visitar. A diferència de moltes poblacions, Salàs de Pallars va apostar per una proposta museística diferent i molt original: l’ambientació de botigues d’època a partir de la recuperació i exposició dels béns de consum quotidians típics de la segona revolució industrial (segona meitat del segle XIX) fins a finals del franquisme (anys 70). Així doncs, la interpretació i divulgació d’aquests béns es realitza des del Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç, les quals és poden visitar amb un guia i reserva prèvia. Hi trobem el cafè, un estanc, una farmàcia o una barberia.

Aquesta és la nostra proposta de pobles amb encant del Pallars Jussà. Ens hem deixat alguns racons, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem molts més articles sobre pobles al Pirineu perquè pugueu triar i planejar la vostre visita! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

El Clima:

DESCÀRREGA GRATUÏTA:
ANUNCIO DESCOBERTA

Sabies que?

LA NOSTRA PROPOSTA DE RUTA:
Powered by Wikiloc
DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA
COMARCA: Pallars
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

Pobles amb encant al Pallars Jussà: Salàs de Pallars
Pobles amb encant al Pallars Jussà: Salàs de Pallars
Pobles amb encant al Pallars Jussà: Salàs de Pallars
Les últimes propostes de Descoberta:
Descoberta dels xaragalls d'Isòvo...
Cerdanya
Isòvol
Tornem a viatjar fins a la comarca de la Cerdanya, per descobrir una excepcional ruta per una de les formacions geològiques més característiques situada entre les poblacions d'Isòvol i Olopte. Els xaragalls o "esterregalls" són un espai natural protegits (ENP) relacionada amb la fossa de la Cerdanya i de l'Urgell. A continuac...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Mata de Valencia des de MónNatura...
Pallars Sobirà
MónNatura Pirineus
La grandiositat de la Mata de Valencia, probablement una de les avetoses més extenses del Pirineu, ens ofereix gràcies a la seva frondositat un espectacle de verdor i foscor. Per descobrir-la proposem fer una gran circular que travessa bona part de la seva extensió, tot sortint d'un dels nostres racons preferits del Pallars, ...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME
Ascensió a la Tossa Plana de Lles...
Cerdanya
Lles de Cerdanya
L'ascensió a la Tossa Plana de Lles (2.916 m), és la segona muntanya més elevada de tota la Cerdanya, superada pel Carlit, a la Cerdanya francesa amb 2.917 m. De les quatre muntanyes de la comarca que arriben gairebé els 3.000 m, la Tossa és la menys freqüentada, donant lloc a una ruta tranquil·la amb un recorregut força ràpi...
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí