banner naturland 2024
LA NEU AL PIRINEU: Cap de setmana 3 i 4 FEBRER 2024
PREVISIÓ ESQUÍ NÒRDIC: De moment continuem amb pistes sense neu, la meitat de temporada de neu i malauradament, sense poder esquiar encara, sembla però, que potser d'aquí una setmana potser estem parlant que la neu arribarà.. De moment, aquest cap de setmana podrem posar-nos ens esquís en zones de debutants a Naturland i Tuixent.
PREVISIÓ ESQUIMU: L’actual situació anòmala tant pel que fa a dèficit de neu com per les altes temperatures ens porten a un cap de setmana en el que esquiar fora de pistes segueix sent un repte. La neu segueix escassejant arreu, sense excepcions i només és possible esquiar al vessant nord amb algunes variables a tenir en compte. La resta del Pirineu segueix sense ser esquiable excepte aquells reductes elevats i obacs del vessant sud del Pirineu que cada cop estan més restringits. La neu és dura, en general i es va estovant a mesura que passa el dia. Consulteu el detall de les zones esquiables a continuació!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT.

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCAR QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA!

ET DEIXEM AQUÍ ELS ENLLAÇOS DIRECTES ALS BUTLLETINS ESPECÍFICS DE CADA ZONA:

ICGC   |  Lauegi  |  MeteoAndorra  |   AEMET   |   MeteoFrance

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:
El mantell de neu segueix sent deficitari per l’època a tot arreu. En especial el vessant sud del Pirineu, Prepirineu i Pirineu oriental, que presenta poca neu o en alguns casos no en té. Aquelles zones del vessant sud del Pirineu de cotes més elevades i obagues poden presentar racons amb neu per esquiar-hi, però només al sector més occidental del vessant sud del Pirineu (des del Pallars sobirà cap a l’oest) El vessant nord del Pirineu és l’únic que presenta neu per esquiar-hi. No obstant això, les zones esquiables d’aquest sector se situen sempre per damunt de 1800 metres, ja que la calor ha tombat la neu que se situava en cotes mes baixes o a les solanes. La qualitat de la neu, en general és primavera: dura o molt dura als matins i estovada als migdies (a les obagues es manté dura tota la jornada i arreu). Les obagues més elevades del vessant nord poden presentar neu seca i pols, o alguna crosta que s’enfonsa al esquiar-hi (a més de 2500 m). Amb aquest panorama, el mantell de neu s’ha estabilitzat de forma general i trobem un perill 1 (feble) a tot el Pirineu que presenta neu sense excepcions. El Pirineu oriental i el Prepirineu no presenten neu per presentar perill d’allaus.
ESPECIAL ATENCIÓ A:

- Es recomana iniciar les sortides d’esquí a primera hora del dia per evitar les hores centrals del dia.

- Es recomana portar material d'alpinisme (grampons i piolet) en tots els sectors.

ESPESSORS DEL MANTELL NIVAL
- El Pirineu oriental no és esquiable fora de pistes i presenta gruixos de de 5 a 10 cm per damunt de 1800 metres. - El Prepirineu no és esquiable; presenta gruixos modestos de neu (<10 cm) per damunt de 1800 metres. - El vessant sud del Pirineu (alta Cerdanya, Ribagorça, sud del Pallars, sud d’Andorra, sud del Sobrarbe, sud de la Jacetania…) és esquiable en zones MOLT localitzades: obagues per damunt de 2200 m de terreny llis que cal caminar per assolir-les. Els gruixos de neu segueixen sent modestos oscil•lant entre els de 10 i 30 cm de neu. - El vessant nord dels Pirineus centrals i les zones d’influència (Val d’Aran, nord del Pallars, Ariège, alta Garona, alt Pirineu francès, nord de la Ribagorça, nord d’Andorra, nord del Sobrarbe, nord de la Jacetania ) tenen neu per esquiar-hi. Aquestes zones són esquiables per damunt de 1800 metres a les obagues i 2100 m a les solanes. Els gruixos en aquest sector van dels 20 als 70 cm convertint aquest sector en el mes idoni per esquiar. - El Pirineu occidental i atlàntic és esquiable per damunt de 1900m a les obagues i 2200 metres a les solanes i presenta gruixos de 20 a 60 cm.
TENDÈNCIA:
Hi ha per dies d'anticicló, situació estable.
AUTOR: Òscar Jorba
LA NOSTRA RECOMANACIÓ AQUESTA SETMANA:

- Es recomana iniciar les sortides d’esquí a primera hora del dia per evitar les hores centrals del dia.

- Es recomana portar material d'alpinisme (grampons i piolet) en tots els sectors.

Anunciat aquí:
PTCBG-Banner-Viu-el-mar-i-la-muntanya-Gif-(500x500px)-(CA)-02
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Tour per la botiga de MeteoPirineus
Pirineus
Pirineus
Ja tenim la botiga oberta i us ensenyem que hi ha a la botiga, en aquet vídeo!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.