LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 12, 13 i 14 de maig abril 2023 - arriba l'aire fred i forta inestabilitat
Arriben dues jornades de precipitacions al vessant nord del Pirineu, que fins i tot podran ser abundants i deixar un bon gruix de neu a cotes altes. A la resta del Pirineu i Prepirineu grans clarianes i poques precipitacions. La inestabilitat podria anar a més a final de setmana. Detallem l'evolució de tot plegat a continuació!
tempesta i isards - meteopirineus
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dilluns, 15 maig 2023
Precipitacions afectant al vessant nord del Pirineu i zona nord del Pirineu axial. A la resta del vessant sud del Pirineu i Prepirineu, cel variable i sense precipitacions. Cota de neu 1.900m. Temperatura fresca. Vent fort del NW a cotes altes (torb a les zones on nevi)
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimarts, 16 maig 2023
La nevada es mantindrà al vessant nord tota la jornada, a estones febles a estones moderada. Clarianes i sense precipitacions a la resta. Entre dilluns i dimarts, tindrem registres a la val d'Aran que aniran dels 15 a 50mm i que podrien donar-se també a l'extrem nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribagorça, i entrem NW d'Andorra. A la resta del Pirineu axial entre 2 i 10mm, poc o gens a les valls principals del sud i Prepirineu. Cota de neu baixant a 1.500m. Temperatura freda per l'època. Temporal de vent del NW a alta muntanya. Precaució.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Ara per ara dimecres i dijous més estables, dimecres amb fortes ventades a cotes altes i a partir de divendres i el cap de setmana, podríem tenir més inestabilitat, sembla que serien tempestes de tarda, però altres mapes es decanten a precipitacions més abundants.. Ho anirem seguint com sempre!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Lluna plena amb raquetes a ARANSA
Dissabte, 24 febrer 2024
Una nit màgica a Aransa, per gaudir de la lluna nova, una nit molt fosca per gaudir del cel nocturn de la Cerdanya. Destinat a persones avesades a caminar per... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
La neu al Pirineu oriental
Pirineu de Girona
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la neu! Ho descobrim?
REPORTATGES: INICIATIVES

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta raquetes per l'estany Llong i Redó (Aigüestortes)
Alta Ribagorça
Aigüestortes
Proposem una ruta amb raquetes per un dels estanys naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'estany Llong. Localitzat al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça, és caracteritza per ser un estany d'origen glacial. Es troba a una altitud de 1.999 m, orientat al NE, als pe...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.