LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 12, 13 i 14 de maig abril 2023 - arriba l'aire fred i forta inestabilitat
Demà ens arriba una bombolla d'aire fred en alçada que inestabilitzarà força el temps pels propers dies! Ruixats i tempestes cada tarda a moltes zones del Pirineu i Prepirineu, algunes fortes i nevades a les muntanyes a cotes relativament baixes, fins als 1.600m. Independentment, nevada al vessant nord del Pirineu.. Ambient fredot!. Detallem l'evolució de tot plegat a continuació!
nevada mitjans de maig 2023 - meteopirineus
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 12 maig 2023
El divendres començarà inestable ja en zones del Pirineu oriental i Prepirineu, amb ruixats o tronades en aquestes zones, i cel mig cobert a la resta de la serralada. Al migdia i tarda, els ruixats i tempestes seran força generals i fins i tot forts, deixant alguns registres de pluja destacables. La neu serà present per sobre dels 1.600 - 1.800m, deixant força blanques les muntanyes. Núvols densos al vessant nord del Pirineu amb nevades a la tarda. Temperatura més freda. Vent moderat del NW a cotes altes.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 13 maig 2023
Durant la matinada podrà nevar maco en zones del vessant nord del Pirineu i altres zones del Pirineu axial per sobre dels 1.600m. Al matí cel cobert amb nevades febles al vessant nord i que es mantindran bona part de la jornada i a la resta, força clarianes, tot i que ràpidament els núvols aniran a més a partir del migdia. Tarda amb nuvolades que donaran de nou ruixats i tempestes, a moltes zones. Temperatura freda per l'època. Mestral moderat a cotes altes.
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 14 maig 2023
Matinada encara amb nevades al vessant nord i altres zones del Pirineu axial i a mesura que arribi el matí aniran a menys. Matí força estable a la espera de noves nuvolades que tornaran a donar ruixats i tempestes a moltes zones a la tarda, però que no semblen tan importants com dies anteriors. Cota de neu 1.800m. Ambient fred. Vent de mestral moderat a cotes altes.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Continua el moviment per la propera setmana amb ambient fresc per l'època de l'any! Ho anirem seguint com sempre!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Lluna plena amb raquetes a ARANSA
Dissabte, 24 febrer 2024
Una nit màgica a Aransa, per gaudir de la lluna nova, una nit molt fosca per gaudir del cel nocturn de la Cerdanya. Destinat a persones avesades a caminar per... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
La neu al Pirineu oriental
Pirineu de Girona
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la neu! Ho descobrim?
REPORTATGES: INICIATIVES

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta raquetes per l'estany Llong i Redó (Aigüestortes)
Alta Ribagorça
Aigüestortes
Proposem una ruta amb raquetes per un dels estanys naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'estany Llong. Localitzat al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça, és caracteritza per ser un estany d'origen glacial. Es troba a una altitud de 1.999 m, orientat al NE, als pe...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.