LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 16 i 17 gener 2023 - setmana de fred rigorós i nevada abundant!
Setmana amb fred com feia molt de temps que no vivíem al Pirineu, amb ambient gèlid especialment entre dimecres i divendres. Nevada ben maca dilluns i dimarts (res exagerat!!), treva entre dimecres i part de dijous i segona probable tongada entre dijous i divendres. Hi ha moltíssima teca a explicar (per fi!!!!!!!), ho comentem amb detall a continuació:
nevada gran gener 2023
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dilluns, 16 gener 2023
La nevada ja serà present al matí a moltes zones i s'anirà estenent amb el pas de les hores a totes les zones del Prepirineu i fins i tot del Prepirineu. Cota de neu entorn dels 800m. Més abundant la nevada com més al vessant nord i extrem occidental i menys al Prepirineu i Pirineu oriental. En general, entre 5 i 25cm de neu nova. Ambient molt fred. Ventada del NW, torb!
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimarts, 17 gener 2023
Continua la nevada similar desde dilluns a tarda, afectant a gairebé tota la nostra zona. Novament més forta com més al nord i ponent. A la tarda anirà a menys, i s'obriran clarianes al Prepirineu. Gruixos de neu nova entre 5 i 20cm. Ambient molt fred! Vent del NW intens.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dimecres arriba l'ambient més gèlid, amb valors extremadament fred a tote el Pirineu i fins i tot a cotes baixes, amb màximes que no arribaran a superar els 0ºC. MOLT FRED! I encara una mica d'incertesa, entre dijous i divendres, tenim alta probabilitat de rebre la segona tongada de nevada d'aquest episodi fred, de moment fa molt bona pinta! EN el total del episodi (NO DIMARTS, A FINAL DE SETMANA) al vessant nord podria fregar el metre de neu nova i ser abundant a la resta. Com ja hem dit amb aquesta situació, menys neu com més al sud (Prepirineu) i llevant (Pirineu oriental), però una fantàstica noticia per la manca de neu actual i la sequera extrema que patim! A gaudir!! Ambient molt fred! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Pica d'Estats
Dissabte, 13 juliol 2024
Us proposem una completa sortida per ascendir fins a la Pica d’Estats, sostre català i un dels cims més emblemàtics del Pirineu oriental, on les vistes són immenses! Us proposem... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Tour per la botiga de MeteoPirineus
Pirineus
Pirineus
Ja tenim la botiga oberta i us ensenyem que hi ha a la botiga, en aquet vídeo!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.