LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 17 i 18 de gener 2024 - dos fronts a la vista
Bones notícies! Mapes engrescadors pels propers tres dies. Demà, regada contundent (neu baixant de 2.300 a 1.900m), amb acumulats importants a la Ribagorça i nord del Jussà i bona regadeta - nevada a la resta. I, ENCARA PER CONFIRMAR, notable millora dels mapes pel front de divendres, que podria dur una nevada de sud notable i amb cota de neu entorn dels 1.200m... Esperem que aquesta vegada, sí faci diana al Pirineu! Ho expliquem amb més detall i amb previsió àudio a continuació:
pyreneessnownext3to6days.cc23
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimecres, 17 gener 2024
Jornada passada per aigua a bona part del Pirineu i Prepirineu. Alta Ribagorça, i les valls de Manyanet i Fosca, plourà tot el dia. En general tindrem tres tongades, la primera general a la matinada que escombrarà tot el Pirineu, amb cota de neu d'un 2.300m o una mica més, cap al migdia segona escombrada, amb neu baixant als 2.100m i al vespre una nova tongada general, baixant la neu a 1.900m. Alta Ribagorça, i les valls de Manyanet i Fosca podran tenir registres propers als 80mm (tou de neu a cotes altes!). A la resta entre 5 i 30mm. Temperatura que tot i no ser molt baixa, serà freda per la manca d'insolació. Ventades molt fortes del S, precaució cotes altes.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dijous, 18 gener 2024
Jornada de treva, amb obertura de clarianes tot i que alguns mapes, no descarten la possibilitat de plugims al llarg de la jornada, en zones del Prepirineu i vessant sud del Pirineu en general. Ambient una mica més fred. Vent del S encara fort fins al migdia.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Divendres pendents si la borrasca ens afecta de ple o no.. Els mapes fins ahir feien passar la borrasca per Andalusia i alguns mapes, la posen més al nord, arribant de ple a Catalunya! Així doncs, amb la inèrcia a la que estem habituats els darrers mesos, saber a tres dies vista si arribarà o no fins al Pirineu. De fer-ho amb els mapes actuals, tindríem una nevada general i força abundant a bona part del Pirineu i amb una cota entorn dels 1.200m. No ens emocionem en excés i creuem els dits! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Pica d'Estats
Dissabte, 13 juliol 2024
Us proposem una completa sortida per ascendir fins a la Pica d’Estats, sostre català i un dels cims més emblemàtics del Pirineu oriental, on les vistes són immenses! Us proposem... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Tour per la botiga de MeteoPirineus
Pirineus
Pirineus
Ja tenim la botiga oberta i us ensenyem que hi ha a la botiga, en aquet vídeo!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.