LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 17 i 18 de gener 2024 - dos fronts a la vista
Bones notícies! Mapes engrescadors pels propers tres dies. Demà, regada contundent (neu baixant de 2.300 a 1.900m), amb acumulats importants a la Ribagorça i nord del Jussà i bona regadeta - nevada a la resta. I, ENCARA PER CONFIRMAR, notable millora dels mapes pel front de divendres, que podria dur una nevada de sud notable i amb cota de neu entorn dels 1.200m... Esperem que aquesta vegada, sí faci diana al Pirineu! Ho expliquem amb més detall i amb previsió àudio a continuació:
pyreneessnownext3to6days.cc23
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimecres, 17 gener 2024
Jornada passada per aigua a bona part del Pirineu i Prepirineu. Alta Ribagorça, i les valls de Manyanet i Fosca, plourà tot el dia. En general tindrem tres tongades, la primera general a la matinada que escombrarà tot el Pirineu, amb cota de neu d'un 2.300m o una mica més, cap al migdia segona escombrada, amb neu baixant als 2.100m i al vespre una nova tongada general, baixant la neu a 1.900m. Alta Ribagorça, i les valls de Manyanet i Fosca podran tenir registres propers als 80mm (tou de neu a cotes altes!). A la resta entre 5 i 30mm. Temperatura que tot i no ser molt baixa, serà freda per la manca d'insolació. Ventades molt fortes del S, precaució cotes altes.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dijous, 18 gener 2024
Jornada de treva, amb obertura de clarianes tot i que alguns mapes, no descarten la possibilitat de plugims al llarg de la jornada, en zones del Prepirineu i vessant sud del Pirineu en general. Ambient una mica més fred. Vent del S encara fort fins al migdia.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Divendres pendents si la borrasca ens afecta de ple o no.. Els mapes fins ahir feien passar la borrasca per Andalusia i alguns mapes, la posen més al nord, arribant de ple a Catalunya! Així doncs, amb la inèrcia a la que estem habituats els darrers mesos, saber a tres dies vista si arribarà o no fins al Pirineu. De fer-ho amb els mapes actuals, tindríem una nevada general i força abundant a bona part del Pirineu i amb una cota entorn dels 1.200m. No ens emocionem en excés i creuem els dits! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Lluna plena amb raquetes a ARANSA
Dissabte, 24 febrer 2024
Una nit màgica a Aransa, per gaudir de la lluna nova, una nit molt fosca per gaudir del cel nocturn de la Cerdanya. Destinat a persones avesades a caminar per... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
La neu al Pirineu oriental
Pirineu de Girona
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la neu! Ho descobrim?
REPORTATGES: INICIATIVES

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta raquetes per l'estany Llong i Redó (Aigüestortes)
Alta Ribagorça
Aigüestortes
Proposem una ruta amb raquetes per un dels estanys naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'estany Llong. Localitzat al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça, és caracteritza per ser un estany d'origen glacial. Es troba a una altitud de 1.999 m, orientat al NE, als pe...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.