LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 18 i 19 d'octubre 2023 - dimecres i dijous amb pluja!
Ara sí arriba el torn del Pirineu! Demà dimecres tindrem precipitacions a moltes zones del Pirineu i Prepirineu durant bona part de la jornada i dijous tindrem una nova tongada. Divendres encara per definir, o una ploguda feble o una generosa regada, el que si sembla clar, és la baixada forta de temperatura i l'arribada de la primera nevadeta moderada de la tardor. Ho expliquem amb més detall i amb la previsió AUDIO a continuació:
nevada octubre 2023 - meteopirineus
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimecres, 18 octubre 2023
Al llarg de la matinada les precipitacions d'iniciaran pel Pirineu occidental i es mantindran en aquesta zona fins a la tarda. Al Pirineu oriental i vessant nord, força al marge d'aquesta situació, amb algun plugim intermitent i cel tapadot. Ribagorça, nord del Jussà i sud del Sobirà, registres entre els 10 i 35mm. Nord Solsonès i Cadí entorn dels 10mm. Alt Urgell, sud Andorra i Cerdanya entorn dels 5mm. Ripollès cap al mar, ben poca cosa. Temperatura que remunta un parell de graus. Vent molt fort del SW a cotes altes, precaució.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dijous, 19 octubre 2023
Jornada molt inestable. Començarem el dia amb molts núvols i a partir de mig matí, començarà a ploure de nou pel Pirineu occidental i cap al migdia ja podrà ploure a qualsevol indret, localment amb tempesta. De nou registres més abundants al Pirineu occidental i més modestos al oriental, tot i que en conjunt, plourà més que dimecres. Cota de neu 2.700m. Temperatura baixant fort. Atenció al vent, fortes ventades del SW.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
A veure que passa divendres... Alguns mapes ens fan passar una àrea molt activa de precipitació i altres donen aquestes pluges més fortes sobre el mar.. En tot cas, divendres arriba una massa freda que ens durà ambient de plena tardor i farà baixar la neu a 2.000m! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Travessa del Cadí, carenant tota la serra!
Dissabte, 15 juny 2024
Us proposem una completa sortida a la serra del Cadí, per fer de punta a punta aquesta meravella de serra del Prepirineu català, tot passant per cims emblemàtics com Costa... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: les precipitacions al Pirineu
Pirineus
Pirineus
Avui volem parlar sobre les precipitacions a la serralada pirinenca! La bellesa del Pirineu com moltes vegades diem, rau en l'abundància de les precipitacions i d'aigua. Descobrim perquè plou, quina relació tenen les muntanyes amb la creació de pluja o neu i quin tipus de precipitació tes pot donar a casa nostra! Ho veiem!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.