LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 20, 21 i 22 gener 2023 - cap de setmana MOLT fred i amb algunes nevades
Després de la nevada generalitzada i a totes les cotes d'aquesta tarda de dijous i fins al matí de divendres, ens arriba el cap de setmana una nova irrupció d'aire molt fred que ens deixarà uns dies amb temperatures molt baixes. Finalment sembla que una petita bosa humida ens afectarà entre el vespre de dissabte i matí de diumenge, amb noves nevades especialment al vessant nord del Pirineu. Atenció el perillós torb entre dissabte tarda i diumenge, males jornades per fer alta muntanya! Moltes coses a comentar, ho detallem a continuació:
nevadote 19 gener 2023 - meteopirineus
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 20 gener 2023
La nevada de la matinada afectarà tot el Pirineu i Prepirineu, sent abundant al vessant nord i Pirineu axial, (fins a 35cm de neu nova), moderada al vessant sud (fins a 15cm) i feble al Prepirineu (entorn dels 5cm). Al matí escamparà ràpidament la nevada i només quedarà més núvols i algun ruixat de neu al vessant nord de forma feble. A la resta obertura de grans clarianes. Nevarà a la matinada a totes les cotes. Ambient molt fred, tot i que pujaran uns 5ºC la temperatura a alta muntanya de forma transitòria. Ventada del NW, torb!
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 21 gener 2023
Matí força estable, amb grans clarianes i sense nevades. A partir del migdia es tapa ràpidament i començarà a nevar al vessant nord i al llarg de les hores, podrà arribar a altres punts del Pirineu, difícilment al Prepirineu. Ambient molt fred, tornant a entrar a la tarda temperatures gèlides a alta muntanya. Vent del N amb ratxes molt fortes a alta muntanya, amb torb perillós a la tarda.
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 22 gener 2023
Podrà nevar fins a la matinada en punts del vessant nord, però ràpidament el sol s'anira impossant al llarg del matí, deixant una jornada amb sol a tot el Pirineu i Prepirineu. Ambient gèlid. Perill de fer alta muntanya. Precaució gel a carreteres i canonades! Vent fort de gregal tota la jornada amb torb a alta muntanya. JORNADA MOLT DESACONSEJABLE PER FER MUNTANYA
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Inici de la setmana vinent amb fred molt contundent, baixant la temperatura per sota dels -10ºC a les valls i provocant unes jornades de fred com feia temps que no viviem! Pel que fa a la situació posterior completa incògnita, els mapes ens donen qualsevol escenari. Personalment, després d'unes entrades tan fredes, solen acabar amb grans nevades.. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Travessa del Cadí, carenant tota la serra!
Dissabte, 15 juny 2024
Us proposem una completa sortida a la serra del Cadí, per fer de punta a punta aquesta meravella de serra del Prepirineu català, tot passant per cims emblemàtics com Costa... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: les precipitacions al Pirineu
Pirineus
Pirineus
Avui volem parlar sobre les precipitacions a la serralada pirinenca! La bellesa del Pirineu com moltes vegades diem, rau en l'abundància de les precipitacions i d'aigua. Descobrim perquè plou, quina relació tenen les muntanyes amb la creació de pluja o neu i quin tipus de precipitació tes pot donar a casa nostra! Ho veiem!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.