LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 23 i 24 d'octubre 2023 - setmana amb fronts atlàntics
Iniciem una setmana amb el pas de 5 fronts atlàntics, que ens durà canvis ràpids de temps i alt i baixos en la temperatura. Propera matinada, ploguda abundant al Pirineu més occidental i molta atenció amb les fortes ventades del sud a cotes altes! Ho expliquem amb més detall i amb la previsió AUDIO a continuació:
fornt 23 oct 2023 - meteopirineus
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dilluns, 23 octubre 2023
Matinada i fins al matí amb pluja entre feble a moderada a molts indrets del vessant sud del Pirineu i Prepirineu, fins i tot amb tempesta. A la tarda marxen les precipitacions i s'obriran clarianes. Com es veu al mapa, registres a la vall fosca, vall de Manyanet, vall de Boí i vall de Barravés entre els 50 i 100mm, ATENCIÓ AQUÍ AMB ELS RIUS! A la resta molt més modesta la ploguda, entre 5 i 10, tot i que al voltant del Cadí algun registre arribarà a fregar els 20mm. Cota de neu que puja força, fins als 2.600m. Als cims més alts, bona nevada! Pujada notable de temperatura, mínimes i una mica les màximes. Ventada molt forta del S a cotes altes, precaució! A la tarda, perdent intensitat.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimarts, 24 octubre 2023
Passa un front fred poc actiu a la matinada, que ens durà alguns ruixats fins a primera hora de la jornada. Precipitacions entre els 3 i 10mm, poqueta cosa, però anem sumant. Resta de la jornada amb cel mig ennuvolat, però sense precipitacions. Temperatura més fresca. Vent molt més feble que dilluns, girant al NW a darreres hores.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dimecres de treva esperant un nou front dijous, afectant al Pirineu occidental. A partir de divendres, diferents escenaris dels mapes del temps.. Continua el moviment, però de moment no podem concretar res més! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Travessa del Cadí, carenant tota la serra!
Dissabte, 15 juny 2024
Us proposem una completa sortida a la serra del Cadí, per fer de punta a punta aquesta meravella de serra del Prepirineu català, tot passant per cims emblemàtics com Costa... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: les precipitacions al Pirineu
Pirineus
Pirineus
Avui volem parlar sobre les precipitacions a la serralada pirinenca! La bellesa del Pirineu com moltes vegades diem, rau en l'abundància de les precipitacions i d'aigua. Descobrim perquè plou, quina relació tenen les muntanyes amb la creació de pluja o neu i quin tipus de precipitació tes pot donar a casa nostra! Ho veiem!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.