LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 23 i 24 gener 2023 - menys vent, més fred a les valls i dimarts alguna nevada mediterrània
Retorna una mica de calma, tot i que no serà pas completa! El vent va a la baixa, fent que el fred es faci notar de valent també a les valls, on les últimes hores hem tingut poc fred per l'efecte foehn. Dilluns de sol, però atents a la possibilitat de l'arribada de precipitacions des del mediterrani dimarts, que durà nevades a cotes baixes a l'est de Catalunya i tambñé podran arribar al Pirineu i Prepirineu oriental. Moltes coses a comentar, ho detallem a continuació:
Gebre
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dilluns, 23 gener 2023
Jornada estable a bona part del Pirineu i Prepirineu, tret del vessant nord on al llarg de la matinada tornarà a nevar. La resta de la jornada en aquesta zona estarà mig cobert i amb estones de ruixats de neu. A la resta del vessant sud i Prepirineu, un bon sol. Ambient molt fred, i es notarà sobretot a les valls, on en encalmar el vent, caurà la temperatura en picat. El vent per fi perd intensitat, tot i que encara alguna ratxa serà destacable a alta muntanya.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimarts, 24 gener 2023
Atents a les sorpreses d'aquesta jornada. Alguns mapes donen nevades a partir de mig matí al Pirineu i Prepirineu oriental i que ens podrien mantenir fins a mitja tarda. (Empordà, Garrotxa, Empordà, Osona, Berguedà, Solsonès, Cerdanya i Alt Urgell). Poca cosa, però cotes de neu baixes, uns 700m. Ambient molt fred. Vent del N amb ratxes fortes de nou, especialment al Pirineu oriental i menys destacable a l'occidental.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dimecres més estable, i veient si finalment a partir de dijous i divendres, tenim una altra i destacable nevada de nord o finalment marxa més cap al cantàbric.. Moviment en definitiva, ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Travessa del Cadí, carenant tota la serra!
Dissabte, 15 juny 2024
Us proposem una completa sortida a la serra del Cadí, per fer de punta a punta aquesta meravella de serra del Prepirineu català, tot passant per cims emblemàtics com Costa... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: les precipitacions al Pirineu
Pirineus
Pirineus
Avui volem parlar sobre les precipitacions a la serralada pirinenca! La bellesa del Pirineu com moltes vegades diem, rau en l'abundància de les precipitacions i d'aigua. Descobrim perquè plou, quina relació tenen les muntanyes amb la creació de pluja o neu i quin tipus de precipitació tes pot donar a casa nostra! Ho veiem!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.