LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 24, 25 i 26 febrer 2023 - arriba el plat fred i nevades dissabte a la tarda
Després de la ploguda i nevada d'avui i que continuarà fins la matinada de divendres (20-40cm força generals!), demà tindrem una jornada estable amb grans clarianes i ambient més fred. Dissabte començarà estable, però una llengua humida de llevant ens afectarà a la tarda, deixant nevades a bona part del Pirineu i Prepirineu, especialment oriental. Precaució amb aquestes nevades a cotes baixes, en ser dissabte les carreteres podran donar problemes.. Diumenge fred i temps més estable, però insegur... Expliquem amb més detalls a continuació:
baixa
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 24 febrer 2023
Al llarg de la matinada ens escombrarà la part més activa de la borrasca, amb precipitacions abundants i localment intenses i fins i tot amb tempesta. Podrà caure entre dijous i divendres entre 20 i 40cm a gran part del Pirineu i Prepirineu i zones molt castigades per la sequera i manca de neu, genial noticia! Al matí però s'obren grans clarianes i la jornada es mantindrà estable a totes les zones. La cota de neu a la matinada podrà baixar dels 800m! Ambient més fredot. Vent intens del SE perdent força al llarg de la jornada.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 25 febrer 2023
Comença la jornada força tapadota, especialment com més a llevant ens trobem i al llarg del migdia i tarda les nevades aniran afectant més zones. Nevarà especialment a la Garrotxa, Empordà, Ripollès, Osona, Berguedà, Solsonès, Alt Urgell i Cerdanya i Andorra.. Més difícil com més a tocar d'Aragó. No esperem grans acumulats de neu, entre 5 i 15cm, però si que nevarà a cotes ben baixes, uns 700m. Ambient més fred. Poc vent.
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 26 febrer 2023
Una mica d'incertesa, però sembla ara per ara que quedem fora del radi d'acció de la borrasca, amb una jornada amb cel tapat però sense nevades destacables, tot i que el vent de nord podria portar nevades febles al vessant nord del Pirineu. Ambient molt fred! Atenció amb les ventades, al llarg de la tarda el vent serà molt fort del nord. TORB!
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dilluns i dimarts molt fred (valors gèlids a alta muntanya!) i amb opcions a sorpreses! Pinta situacions de ruixats de neu a llevant de Catalunya que ja veurem si ens acaben afectant al Pirineu.. Més enllà, possibles borrasques a l'espera. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Pica d'Estats
Dissabte, 13 juliol 2024
Us proposem una completa sortida per ascendir fins a la Pica d’Estats, sostre català i un dels cims més emblemàtics del Pirineu oriental, on les vistes són immenses! Us proposem... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Tour per la botiga de MeteoPirineus
Pirineus
Pirineus
Ja tenim la botiga oberta i us ensenyem que hi ha a la botiga, en aquet vídeo!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.