AraLleida_Banner_ESTIU24-1082x163-CAT_raimat
Previsió 25, 26 i 27 d'agost 2023 - situació de fenòmens extrems!
Molt atents amb el canvi de temps que tindrem el cap de setmana! ENTRE DISSABTE VESPRE I DILLUNS, PERILL A ALTA MUNTANYA! Les tempestes entre el vespre de dissabte i matí de diumenge, podran ser fortes o molt fortes, i tot i que poques vegades parlem de fora del Pirineu, cal mencionar la violència de les tempestes que hi haurà especialment a la costa i prelitoral sud i central (entre Maresme i Tarragonès), se'n parlarà ben segur! Molta precaució! Acaba la calorada de cop el cap de setmana, amb un ambient d'inici de tardor i nevada diumenge que podrà baixar als 2.300m!!! Ho detallem tot a continuació:
Nevada agost 2023 - Meteopirineus
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 25 agost 2023
Probablement ens trobarem en un dels dies més estables de la setmana. Matí de sol i tarda amb nuvolades que sembla que en conjunt, poca precipitació donaran. En tot cas, algun ruixat o tronada afectant especialment zones del Prepirineu. Temperatura encara càlida, tot i que notarem uns quants graus menys que dies enrere. Vent del SW destacable a cotes altes.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 26 agost 2023
Dissabte fins al migdia, temps completament estable i amb cel variable. Canvi radical a partir de la tarda, quan les nuvolades aniran a més. Tindrem alguna primera tempesta dispersa ja a la tarda, però serà entre la nit i matinada de diumenge, quan les tempestes podran ser molt fortes, amb ventades (possibles esclafits), calamarsades o pedra i aiguats destacables. MOLTA precaució si estem a l'aire lliure. Calor d'estiu fins a la tarda, notant un notable refrescament a darreres hores del dia. Vent del SW destacable a cotes altes i ratxes fortes de vent amb les tempestes.
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 27 agost 2023
Les tempestes fortes de la matinada aniran marxant d'oest a est i cap a les 8-10h, ja deixarà de ploure a zones del Pirineu occidental, i es mantindran les precipitacions fins al migdia al Pirineu i Prepirineu oriental. Jornada força coberta i amb nous ruixats, ja més puntuals, a la tarda a qualsevol indret. Independentment entre del vespre i nit, podrà ploure o nevar per sobre dels 2.300m de forma moderada en zones del Pirineu axial i vessant nord. Ambient fred per l'època de l'any, amb màximes als indrets que aquests dies fregaven els 40ºC amb prou feina arribaran als 20ºC! Fred a alta muntanya! Vent del nord fort, especialment a partir del migdia. TORB A COTES ALTES!
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
El temps, amb els mapes actuals, pinta ben mogut el que queda d'agost i inici de setembre, amb diversos episodis de tempestes fortes i per sort, ja sense calorades a la vista! Dilluns i dimarts es mantindran les precipitacions al vessant nord i a partir de dimecres, les tempestes tornaran a la resta del Pirineu i Prepirineu. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
World Environment Day GIF Instagram Post
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
TAST DE CERVESSES ARRIACA
Dijous, 18 juliol 2024
El proper dijous 18 de juliol vine al nostre local a tastar una gran varietat d’aquestes cervesses artesanes. En aquest tast trobareu cervesses per a tots els gustos: radler, rubia,... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: la distribució pluviomètrica al Pirineu
Pirineu
Parlem sobre precipitacions! Ja sabem que no plou de la mateixa manera al Pirineu i especialment, que no ho fa per igual al llarg de l'any.. Uns indrets tenen més precipitació a l'estiu, d'altres es veuen afectats per la ombra pluviomètrica i altres veuen nevar més.. Intentem donar algunes pistes per identificar aquestes dife...
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.