LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 26, 27 i 28 d'abril 2024 - Final d'abril amb precipitacions abundants
Arriben dies ben remullats! Les precipitacions de dissabte, diumenge i dilluns seran abundants, superant de llarg els 100mm a moltes zones del vessant sud i Prepirineu i una més que abundant nevada a les cotes altes de la serralada. Una fantàstica notícia i és que en aquesta ocasió, podria ploure i molt a les conques dels rius amb més sequera! Ho expliquem amb més detall i previsió àudio a continuació:
snowmapPy5d
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 26 abril 2024
Divendres amb una jornada inestable, matinada de ruixats, matí de cel variable i potser algun ruixat puntual i tarda i especialment a final de la jornada, amb més ruixats i tempestes. Cota de neu 1.900m. Temperatura fresca o freda. Vent agafant intensitat dels sud.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 27 abril 2024
Jornada passada per pluja i neu a tot el Pirineu i Prepirineu. Precipitacions abundants que podran sumar al llarg del dia més de 50mm-70mm en algunes zones orientades al sud. La cota de neu situada als 2.000m, amb important acumulació de neu a cotes altes. Ambient fred i humit. Vent molt fort del sud, precaució. JORNADA PER NO FER MUNTANYA!
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 28 abril 2024
Jornada de "treva" entre un temporal i el proper, amb cel variable i estona amb ruixats, que arribaran especialment a la part central i oriental del Pirineu i una mica més al marge el Pirineu occidental. A darreres hores, podria començar a ploure amb més intensitat. Cota de neu 2.000m. Continua l'ambient fred. Vent perdent intensitat.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dilluns podria arribar una situació de pluja molt abundant, escombrant tot Catalunya de mar cap al Pirineu i acumulant registres només en aquesta jornada, de més de 100mm en moltes zones del vessant sud del Pirineu i Prepirineu.. Falten dies encara, però de complir-se, seria ideal per tenir una gran crescuda de rius i emplenar una mica més els embassaments. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Travessa del Cadí, carenant tota la serra!
Dissabte, 15 juny 2024
Us proposem una completa sortida a la serra del Cadí, per fer de punta a punta aquesta meravella de serra del Prepirineu català, tot passant per cims emblemàtics com Costa... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: les precipitacions al Pirineu
Pirineus
Pirineus
Avui volem parlar sobre les precipitacions a la serralada pirinenca! La bellesa del Pirineu com moltes vegades diem, rau en l'abundància de les precipitacions i d'aigua. Descobrim perquè plou, quina relació tenen les muntanyes amb la creació de pluja o neu i quin tipus de precipitació tes pot donar a casa nostra! Ho veiem!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.