LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 4 i 5 de desembre 2023 - Nevadeta "sorpresa"
Aii aii aiiiii.. Probablement aquesta propera matinada i primeres hores del matí, tindrem una nevadeta "sorpresa a qualsevol cota", al Pirineu occidental! Entre demà i dimarts nevada al vessant nord, ruixats de neu la nit de dilluns en moltes zones, treva dimecres i esperant un nou front entre dijous i divendres! Ho expliquem amb més detall i amb previsió àudio a continuació:
nevadeta desembre 2023
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dilluns, 4 desembre 2023
Matinada i primeres hores del matí amb arribada de precipitacions FEBLES al Pirineu occidental que donaran una nevada entre 1 i 5cm en aquestes zones. La cota s'hauria de situar als 1.100m, però donat que començarem la nit serena i farà fred, segurament veurem nevar a cotes molt més baixes (600m??). Entre mig matí i migdia grans clarianes, però a la tarda es reforça la nevada al nord, i entre la nit i matinada, arriba una tongada de ruixats que afectaran moltes zones, fins i tot, arribant al Pirineu oriental i Prepirineu. La cota de neu la resta de la jornada cap als 1.300m, baixant a la nit de nou als 1.000m. Temperatura de ple hivern. Vent de SW molt fort al llarg del matí, girant a NW fort a la tarda.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimarts, 5 desembre 2023
Núvols retinguts al vessant nord, amb alguns plugims a primera hora, treva entre mig matí i mitja tarda i nous plugims en fer-se fosc. Poca cosa. A la resta del Pirineu i Prepirineu, grans clarianes i sense precipitacions, tret dels ruixats ja comentats, de la matinada del Prepirineu i Pirineu oriental. Ambient de ple hivern. Vent intens del NW.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dijous arriba un front, que torna a fer pujar la temperatura i la cota de neu, tot i que la precipitació més abundant arribarà divendres amb una nevada moderada a moltes zones del Pirineu i que es mantindria al vessant nord al llarg de dissabte. Moviment! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Lluna plena amb raquetes a ARANSA
Dissabte, 24 febrer 2024
Una nit màgica a Aransa, per gaudir de la lluna nova, una nit molt fosca per gaudir del cel nocturn de la Cerdanya. Destinat a persones avesades a caminar per... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
La neu al Pirineu oriental
Pirineu de Girona
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la neu! Ho descobrim?
REPORTATGES: INICIATIVES

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta raquetes per l'estany Llong i Redó (Aigüestortes)
Alta Ribagorça
Aigüestortes
Proposem una ruta amb raquetes per un dels estanys naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'estany Llong. Localitzat al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça, és caracteritza per ser un estany d'origen glacial. Es troba a una altitud de 1.999 m, orientat al NE, als pe...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.