LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 8 i 9 febrer 2023 - per fi situació de precipitacions a les zones més castigades per la sequera
Els models han anat millorant i tindrem una nevada extensa i a cotes baixes, que afectarà bona part del vessant sud i Prepirineu i la grossa se l'endurà el Pirineu més oriental. En general entre 10 i 20cm, i entorn del mig metre al extrem més oriental del Pirineu... No cal dir que una noticia moooooolt bona! Tongada tota la jornada d'avui i segona entre demà tarda i primeres hores de dijous. Expliquem amb més detalls a continuació:
nevada febrer 2023 llevantada
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimecres, 8 febrer 2023
Després d'un dimarts amb nevades extenses a moltes zones del Pirineu i Prepirineu, especialment oriental, dimecres començarà amb grans clarianes. Matí estable i amb cel variable, tot i que les nuvolades aniran a més ràpidament i els ruixats de neu seran els protagonistes a la tarda. En zones del Pirineu occidental nevarà més que no pas dimarts amb la llevantada, deixant en algunes zones entre 10 i 20cm de neu nova. Especialment en el triangle entre Cadí, Montsec i Vallivierna. Ben poca cosa a vessant nord i zones properes. Cota de neu, qualsevol (uns 500m). Ambient de ple hivern. Vent força encalmat.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dijous, 9 febrer 2023
El ruixats febles es mantindran al llarg de la matinada i el matí serà insegur, a la majoria de zones amb clarianes i sense precipitacions, però amb ruixats de neu en zones concretes especialment del Prepirineu. De nou nuvolades de tarda que tornaran a donar ruixats de neu a moltes zones, tot i que ja seran més concentrats i menys abundants que dimecres, en tot cas, hi haurà zones que podran acumular entre 5 i 10cm de neu nova de forma puntual. Cota de neu entorn dels 500m. Ambient de ple hivern. Poc vent.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Sembla que s'acaba la ratxa (sort hem tingut d'aquesta situació...) per una temporada.. L'anticicló sembla que es farà senyor del Pirineu durant unes quantes jornades! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Travessa del Cadí, carenant tota la serra!
Dissabte, 15 juny 2024
Us proposem una completa sortida a la serra del Cadí, per fer de punta a punta aquesta meravella de serra del Prepirineu català, tot passant per cims emblemàtics com Costa... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: les precipitacions al Pirineu
Pirineus
Pirineus
Avui volem parlar sobre les precipitacions a la serralada pirinenca! La bellesa del Pirineu com moltes vegades diem, rau en l'abundància de les precipitacions i d'aigua. Descobrim perquè plou, quina relació tenen les muntanyes amb la creació de pluja o neu i quin tipus de precipitació tes pot donar a casa nostra! Ho veiem!
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.