LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 6 i 7 febrer 2023 - situació de llevant fred!
Per fi una situació de llevant fred (poc comú, solen ser més càlides), ens durà dimarts nevades abundants concentrades però al Pirineu més oriental (fins a 40cm) i a unes cotes molt baixes (fins a 400m). A la resta del Pirineu i Prepirineu poqueta cosa, tot i que posteriorment la inestabilitat de tarda ens durà sorpreses.. L'altre titular, la caiguda en picat de la temperatura, uns 10-15ºC entre avui i dimarts, torna el fred de veritat! Sense cap mena de dubte bona noticia per rebre aigua en zones molt castigades de llevant, tot i que de moment situació insuficient per resoldre la sequera, però de mica en mica, emplenarem la pica?.. Ho detallem a continuació:
pyreneessnownext3days.cc23
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dilluns, 6 febrer 2023
Nevades febles al llarg de la matinada i matí al vessant nord del Pirineu, que remetran a la tarda. A la resta del Pirineu jornada SENSE precipitacions, en tot cas alguns ruixats a l'Empordà i de forma molt esporàdica en zones properes. En general, situació de clarianes. Ambient clarament més fred que diumenge, molt més fred, passarem de la primavera a l'hivern. Forta tramuntana especialment a cotes altes i al matí.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimarts, 7 febrer 2023
Sortida de sol amb grans clarianes i molt ràpidament les precipitacions aniran entran de mar a terra, afectant especialment el Pirineu oriental i zones del Prepirineu del Berguedà i Solsonès. A la resta del Pirineu, estones de ruixats. En total es poden recollir fins a 30cm en zones del Canigó i vall de Camprodon, un 15cm a la resta del Ripollès, Garrotxa, Empordà, Vallespir i Conflent, 5-10cm Berguedà i Solsonès i Cadí i poca cosa a la resta. Cota de neu entorn dels 600m. Ambient de ple hivern. Vent de llevant (quants mesos sense escriure aquest vent!) moderat a la tarda.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dimecres i dijous amb temperatura de ple hivern i cel de primavera, matins més aviat estables però nuvolades de tarda que deixaran ruixats a moltes zones, ja sabem, loteries però que allà on descarreguin, deixaran un gruix moderat (10 cm..). Això si, allà on caigui, gairebé serà en forma de neu a qualsevol cota, 400m. Més enllà, mapes incerts ara per ara.. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Ruta familia amb raquetes de neu als estanys de Malniu i construcció d'iglús
Dissabte, 2 març 2024
Marxem fins als estanys de Malniu, per fer una fantàstica matinal amb raquetes de neu, on nens i nenes i els seus acompanyants, gaudiran en un entretingut matí amb activitats... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: l'efecte albedo a les muntanyes del P...
Pirineus
Pirineus
En el méteo-article d'aquesta setmana, volem parlar d'un efecte molt comú en terreny nevats amb gran incidència solar, el conegut albedo. Ens hem desplaçat fins al Pla de Beret, per tal d'explicar-vos les principals característiques d'aquest efecte. Ho veiem a continuació:
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta raquetes per l'estany Llong i Redó (Aigüestortes)
Alta Ribagorça
Aigüestortes
Proposem una ruta amb raquetes per un dels estanys naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'estany Llong. Localitzat al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça, és caracteritza per ser un estany d'origen glacial. Es troba a una altitud de 1.999 m, orientat al NE, als pe...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.