AraLleida_Banner_ESTIU24-1082x163-CAT_raimat
Previsió 8, 9 i 10 de març 2024 - Forta nevada de sud!
Avui venim molt forts! La nevada prevista entre demà i el cap de setmana, serà la més abundant dels darrers 2 anys a bona part del vessant sud i Prepirineu, arribant a acumular més de mig metre de neu. Un regal per una de les zones més castigades per la sequera. Hi ha molta molta teca a comentar! Ho expliquem amb més detall i previsió àudio a continuació:
snowmapPy5d
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 8 març 2024
Al llarg de la matinada i fins al migdia, tindrem precipitacions a bona part del Pirineu i Prepirineu, amb una cota de neu que s'hauria de situar als 1.200m, tot i que al arribar en el moment més fred, potser tenim sorpreses i veiem nevar fins a les valls.. A partir del migdia, es retiren les precipitacions, i tindrem una tarda amb força clarianes. En general, de 10 a 25mm en aquesta primera tongada. Temperatura d'hivern. Vent fort del S, especialment a cotes altes. TORB!
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 9 març 2024
La precipitació ja s'iniciarà de matinada pel Pirineu occidental i serà general i abundant a tot el Pirineu i Prepirineu, tota la jornada, és a dir, tindrem un dia passat per pluja i neu. La cota de neu entorn dels 1.200m, tot i que de nou, podrem veure nevar per sota en algunes valls on s'hagi acumulat més fred. A la tarda i vespre, la cota de neu podria anar baixant als 700m de forma general. En aquesta segona tongada es poden acumular de forma general entre 20 i 50mm. Temperatura freda. Vent del S intens, amb temporal de vent a cotes altes. TORB I PERILL ALLAUS MARCAT!
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 10 març 2024
Temps força més estable! Tindrem un matí amb cel variable però sense precipitacions. A la tarda arriben alguns ruixats de neu a punt del Pirineu axial i vessant nord, i no afectaran al Prepirineu. Cota de neu 1.000m. Ambient fred, tot i que amb més estones de Sol, farà una mica més de caloreta. Vent del S, encara destacable, però no tant fort com dissabte. Atenció Allaus.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Propera setmana inestable. No tindrem possiblement una situació de precipitacions abundants com la que anunciem per els propers tres dies, però els ruixats seran freqüents, moltes jornades! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
World Environment Day GIF Instagram Post
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
TAST DE CERVESSES ARRIACA
Dijous, 18 juliol 2024
El proper dijous 18 de juliol vine al nostre local a tastar una gran varietat d’aquestes cervesses artesanes. En aquest tast trobareu cervesses per a tots els gustos: radler, rubia,... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: la distribució pluviomètrica al Pirineu
Pirineu
Parlem sobre precipitacions! Ja sabem que no plou de la mateixa manera al Pirineu i especialment, que no ho fa per igual al llarg de l'any.. Uns indrets tenen més precipitació a l'estiu, d'altres es veuen afectats per la ombra pluviomètrica i altres veuen nevar més.. Intentem donar algunes pistes per identificar aquestes dife...
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.