AraLleida_Banner_ESTIU24-1082x163-CAT_raimat
Previsió 9, 10 i 11 de febrer 2024 - pluja i neu a les portes!
Propers tres dies ben moguts! Divendres pluja al vessant sud del Pirineu i especialment Prepirineu occidental, d'anar fent, anar sumant. Poca cosa al Pirineu oriental malauradament.. Dissabte matinada i primeres hores del dia pas d'un segon front, afectant tot el Pirineu, entre 5 i 10mm. Treva matinal i nous ruixats a la tarda viatjant del Prepirineu de Barcelona i Girona cap al Prelitorial. Diumenge feble nevada retinguda al vessant nord. Cota de neu baixant als 1.000m. No tindrem una gran nevada, però canviarà i força l'aspecte del Pirineu! Ho expliquem amb més detall i previsió àudio a continuació:
nevada 10 febrer 2024
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 9 febrer 2024
Al llarg del matí les precipitacions s'aniran estenent pel Pirineu occidental i seran febles i d'anar sumant a poc a poc. No arribaran, o en tot cas alguns ruixats puntuals, al Pirineu oriental i al vessant nord, i on més plourà serà al Prepirineu occidental (Jussà, Ribagorça i Noguera). Cota de neu encara alta, entre 1.600m al matí i 1.800m a la tarda. Temperatura baixant. Vent del SW fort, especialment a alta muntanya.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 10 febrer 2024
Durant la matinada creua el front més actiu, deixant precipitacions a bona part del Pirineu i Prepirineu i fent baixar la cota de neu ràpidament als 1.000m al matí i 800m a la tarda. Al llarg del matí marxen les precipitacions cap al nord, i quedaran restringuides al Pirineu axial i vessant nord tota la jornada. A banda, a primeres hores de la tarda tindrem nuvolades al Berguedà, Ripollès, Garrotxa que descarregaran xàfecs i fins i tot alguna tronada, que aniran viatjant cap al sud. Així doncs, rues de carnaval a la tarda sense precipitacions a bona part del vessant sud del Pirineu, tret d'aquesta zona oriental amb aquests ruixats i la nevada al vessant nord. La temperatura baixa en picat. Fred d'hivern. Vent den NW agafant intensitat al llarg del dia. Fort a alta muntanya, amb torb.
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 11 febrer 2024
Diumenge amb obertura de grans clarianes a bona part del vessant sud del Pirineu i Prepirineu i en canvi, ben cobert i amb nevada feble al vessant nord del Pirineu. Cota de neu entorn dels 800m. Temperatura de ple hivern. Vent del NW intens tot el dia.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dilluns de treva, esperant un nou front, poc actiu i que farà pujar la temperatura i la cota de neu, dimarts. Després, sembla que torna l'anticicló uns dies. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
World Environment Day GIF Instagram Post
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
TAST DE CERVESSES ARRIACA
Dijous, 18 juliol 2024
El proper dijous 18 de juliol vine al nostre local a tastar una gran varietat d’aquestes cervesses artesanes. En aquest tast trobareu cervesses per a tots els gustos: radler, rubia,... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MeteoArticle: la distribució pluviomètrica al Pirineu
Pirineu
Parlem sobre precipitacions! Ja sabem que no plou de la mateixa manera al Pirineu i especialment, que no ho fa per igual al llarg de l'any.. Uns indrets tenen més precipitació a l'estiu, d'altres es veuen afectats per la ombra pluviomètrica i altres veuen nevar més.. Intentem donar algunes pistes per identificar aquestes dife...
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.