LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 9, 10 i 11 de febrer 2024 - pluja i neu a les portes!
Propers tres dies ben moguts! Divendres pluja al vessant sud del Pirineu i especialment Prepirineu occidental, d'anar fent, anar sumant. Poca cosa al Pirineu oriental malauradament.. Dissabte matinada i primeres hores del dia pas d'un segon front, afectant tot el Pirineu, entre 5 i 10mm. Treva matinal i nous ruixats a la tarda viatjant del Prepirineu de Barcelona i Girona cap al Prelitorial. Diumenge feble nevada retinguda al vessant nord. Cota de neu baixant als 1.000m. No tindrem una gran nevada, però canviarà i força l'aspecte del Pirineu! Ho expliquem amb més detall i previsió àudio a continuació:
nevada 10 febrer 2024
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 9 febrer 2024
Al llarg del matí les precipitacions s'aniran estenent pel Pirineu occidental i seran febles i d'anar sumant a poc a poc. No arribaran, o en tot cas alguns ruixats puntuals, al Pirineu oriental i al vessant nord, i on més plourà serà al Prepirineu occidental (Jussà, Ribagorça i Noguera). Cota de neu encara alta, entre 1.600m al matí i 1.800m a la tarda. Temperatura baixant. Vent del SW fort, especialment a alta muntanya.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 10 febrer 2024
Durant la matinada creua el front més actiu, deixant precipitacions a bona part del Pirineu i Prepirineu i fent baixar la cota de neu ràpidament als 1.000m al matí i 800m a la tarda. Al llarg del matí marxen les precipitacions cap al nord, i quedaran restringuides al Pirineu axial i vessant nord tota la jornada. A banda, a primeres hores de la tarda tindrem nuvolades al Berguedà, Ripollès, Garrotxa que descarregaran xàfecs i fins i tot alguna tronada, que aniran viatjant cap al sud. Així doncs, rues de carnaval a la tarda sense precipitacions a bona part del vessant sud del Pirineu, tret d'aquesta zona oriental amb aquests ruixats i la nevada al vessant nord. La temperatura baixa en picat. Fred d'hivern. Vent den NW agafant intensitat al llarg del dia. Fort a alta muntanya, amb torb.
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 11 febrer 2024
Diumenge amb obertura de grans clarianes a bona part del vessant sud del Pirineu i Prepirineu i en canvi, ben cobert i amb nevada feble al vessant nord del Pirineu. Cota de neu entorn dels 800m. Temperatura de ple hivern. Vent del NW intens tot el dia.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Dilluns de treva, esperant un nou front, poc actiu i que farà pujar la temperatura i la cota de neu, dimarts. Després, sembla que torna l'anticicló uns dies. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Lluna plena amb raquetes a ARANSA
Dissabte, 24 febrer 2024
Una nit màgica a Aransa, per gaudir de la lluna nova, una nit molt fosca per gaudir del cel nocturn de la Cerdanya. Destinat a persones avesades a caminar per... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
La neu al Pirineu oriental
Pirineu de Girona
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la neu! Ho descobrim?
REPORTATGES: INICIATIVES

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta raquetes per l'estany Llong i Redó (Aigüestortes)
Alta Ribagorça
Aigüestortes
Proposem una ruta amb raquetes per un dels estanys naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'estany Llong. Localitzat al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l'Alta Ribagorça, és caracteritza per ser un estany d'origen glacial. Es troba a una altitud de 1.999 m, orientat al NE, als pe...
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.