banner---Encamp-2023

Crònica de CAÇANT LA NEVADA – Vall de Núria

REPORTATGES: METEOROLOGIA
Dissabte dia 23 de maç vam celebrar de la segona jornada de caçant la nevada d'aquest 2019, anant a l'emblemàtica vall de Núria, on vam descobrir els secrets del món de la neu i la meteorologia d'alta muntanya pirinenca a l'hivern! 14 meteopirinencs han participat el 23 de març a la edició de Caçant a nevada a Vall de Núria, i tot i la manca de neu d'aquest final de temporada, ha estat una jornada molt agradable i fins i tot, em pogut fer un perfil en la neu!
caçant la nevada vall de núria - meteopirineus catalans (4)

Sortim d’hora amb el cremallera de Vall de Núria i enfilem fins al santuari!

Primer ens parla sobre la neu, allaus i seguretat en muntanya l’Oriol Mestres, responsable de OXINEU i membre d’ACNA! Uns bons consells de què hem de fer abans d’anar a fer activitats en terreny amb neu i bones explicacions sobre com es forma el mantell nival i les allaus!

Després l’Albert de Gràcia de MeteoPirineus Catalans, ens va fer una xerrada sobre la méteo del Pirineu a l’hivern, les dinàmiques més habituals d’aquesta època de l’any i quines situacions porten les nevades més abundants a la Vall de Núria.

Després de les xerrades i bon àpat, vam caminar una estona per anar a fer un perfil al mantell nival i interpretar-lo! Tot i la manca de neu vam poder trobar una zona amb uns 60cm de neu, que ens va permetre poder identificar diferents capes de neu, amb unes dureses, cristalls de neu i temperatures diferent i vam poder establir segons la seu estudi, que les condicions del mantell nival de la jornada en aquell indret, era força estable!

Ens ho vam passar genial! Gràcies a tots els participant i esperem tornar a gaudir del caçant la nevada la propera temporada de neu!

Ens tornem a veure al les activitats que tenim previstes per l’estiu! En breu, us informarem quines són! 

COMARCA: Ripolles
LLOC: Vall de Núria

Amb el suport de:

vallnuria-logo
Els últims Reportatges publicats:
Méteo-Article: Llamps i llampecs
Pirineus
Pirineus
En el reportatge d'avui, us parlem dels llamps i els llampecs, els fenòmens lluminosos que sovint acompanyen a les tempestes i que ens deixen un espectacle visual al cel, sempre que estiguem segurs i protegits dels seus efectes. A continuació, t'expliquem què són, com es formen i quines diferènci...
REPORTATGES: METEOROLOGIA
Un bloqueig al nord d’Europa pr...
Pirineus
Pirineus
Els darrers mesos, la configuració atmosfèrica a escala europea ha estat marcada per una situació de bloqueig anticiclònic persistent al nord del continent, especialment entre Escandinàvia, el Bàltic i parts del centre d’Europa. Aquest bloqueig ha desviat cap al sud les pertorbacions atlàntiques ...
REPORTATGES: METEOROLOGIA
Méteo-Article: Cap a on va el c...
Pirineus
Pirineus
La geologia ens permet fer un estudi de com s'ha comportat climàticament la terra i alhora, respostes per afrontar un dels problemes principal que ens trobem actualment davant l'escalfament global.. Analitzem alguns aspectes, que ens platejaran una visió més àmplia sobre el "canvi climàtic".
REPORTATGES: METEOROLOGIA