LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA

Méteo-Article: Com serà l’estiu 2023?

REPORTATGES: METEOROLOGIA
Fem un breu repàs als mapes a més llarg termini per veure quina tendència tindrà el temps dels pròxims mesos! Sembla ara per ara, que l'estiu serà molt diferent del de l'any passat! A continuació, descobrim per què:
ps2png-worker-commands-6c4ddb8f94-zg8lj-6fe5cac1a363ec1525f54343b6cc9fd8-FSE5I3

Doncs portem bones notícies! Com ja hem anat dient fa setmanes, maig i juny semblaven que serien més plujosos respecte a la mitjana climàtica i finalment les previsions s’han complert, es va produir un gir de la situació dels darrers mesos, i la pluja abundant ens ha visitat les darreres setmanes.

I els mapes continuen sent bons, molt bons per continuar aquesta ratxa plujosa per les properes setmanes! Ara per ara juliol, agost i setembre serien mesos força plujosos, que traduït en l’època de l’any en la que ens trobem, vol dir presència de moltes jornades amb tempestes de tarda.

Les pitjors notícies les porten com ja és habitual els darrers anys, les temperatures! Segons els mapes, la calor serà molt intensa aquestes pròximes setmanes.. Si és cert que no és el mateix tenir altes temperatures amb un període de sequera, que fer-ho com fa pinta amb abundants tronades.. Aquestes quan es produeixin, refrescaran l’ambient i la sensació de calor extrema no serà tan acusada com l’estiu del 2022 on no va ploure.

Si t’ha agradat el meteo-article, no dubtis a llegir cada setmana totes les nostres novetats, que les tindràs recollides a la newsletter que us enviem cada dijous! Inscriu-te!
Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

COMARCA: Pirineus
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: el fenomen de la ...
Pluja, és únicament aigua que cau d'un núvol o hi ha més coses que no sabem? Ho parlem a continuació!
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: l'efecte albedo a...
Pirineus
Pirineus
En el méteo-article d'aquesta setmana, volem parlar d'un efecte molt comú en terreny nevats amb gran incidència solar, el conegut albedo. Ens hem desplaçat fins al Pla de Beret, per tal d'explicar-vos les principals característiques d'aquest efecte. Ho veiem a continuació:
REPORTATGES: METEOROLOGIA
La neu al Pirineu oriental
Pirineu de Girona
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la ...
REPORTATGES: INICIATIVES