banner---Encamp-2023

MeteoArticle: els pantans del Pirineu i Prepirineu al 100%!

REPORTATGES: METEOROLOGIA
Seguim amb els nostres méteo-articles, on avui us volem parlar d'una excepcionalitat que estem vivint aquests últims mesos. Els embassaments del Pirineu i Prepirineu es troben, majoritàriament plens. Aquest fer és un factor realment important i molt positiu, representant la gran quantitat d'aigua embassada dels cabals dels rius que baixen amb ganes. Ho descobrim, a continuació:
noguera pallaresa

Avui us portem una excepcionalitat a nivell territorial: els embassaments del Pirineu i Prepirineu es troben en uns valors, que rarament s’han dut a terme els últims anys. Actualment (juny del 2020) la majoria estan plens o amb valors molt elevats -aquests segons, tenen un marge per tal de si hagués una riada forta-, representant doncs un fet casi impossible! Però a que és deu?

Les pluges d’aquestes últimes setmanes amb un temps força inestable, ha permès reomplir els embassaments, els quals han estat des de l’inici d’aquest 2020 amb continuo moviment – al gener amb el temporal Glòria-. Segons l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), aquesta última setmana ha anunciat que el total dels embassaments de les conques internes -com el Pantà de Sau o Susqueda- es troben en un 94% de la seva capacitat, aproximadament uns 654 hectòmetres cúbics. Això permet garantir les reserves d’aigua durant tot un any!

A continuació, trobarem un parell de gràfics anuals del pantà de Sant Antoni – Talarn i l’embassament de Sau, on podem observar la seva evolució des del gener del 2018 fins el juny del 2020. El mes de maig, per exemple, en el pantà de Sau es 27 punts per sobre de l’any passat. Una excepcionalitat que ens anirà fantàstica de cara els mesos d’estiu!

Esperem que el méteo-article d’aquesta setmana el trobeu interessant i espereu amb la mateixa il·lusió el pròxim reportatge!  Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

COMARCA: Pirineus
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

Els últims Reportatges publicats:
Exposició i tríptics: "Episodis...
Parc Natural Cadí - Moixeró
MeteoPirineus conjuntament amb el Parc Natural del Cadí - Moixeró, us recorda de l'existència d'una exposició i de tríptics, de com actuar davant dels perills meteorològics que trobem a l'alta muntanya del Pirineu. Un material disponible, a continuació!
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA
MeteoArticle: la proximitat al ...
Tierra
Tierra
Seguim amb els nostres méteo-articles, on avui descobrirem la relació directe o no de la proximitat de la Terra al Sol i la calor o les onades de calor de l'estiu. Cal destacar diferents factors que ens mostraran la importància dels moviments circulars o de l'angle d'incidència entre aquests. Ho ...
REPORTATGES: CIÈNCIA
MeteoArticle: la distribució pl...
Pirineu
Parlem sobre precipitacions! Ja sabem que no plou de la mateixa manera al Pirineu i especialment, que no ho fa per igual al llarg de l'any.. Uns indrets tenen més precipitació a l'estiu, d'altres es veuen afectats per la ombra pluviomètrica i altres veuen nevar més.. Intentem donar algunes pistes...
REPORTATGES: METEOROLOGIA