BANNER REPORTATGES

MeteoArticle: exposició sobre el clima del PN del Cadí-Moixeró

REPORTATGES: METEOROLOGIA
Avui us portem un méteo-article molt especial! Us volem parlar d'un dels projectes que hem estat preparant els últims mesos i que més il·lusió ens fa anunciar-vos. I és que a partir del setembre a l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell, trobareu l'exposició sobre el clima del Parc Natural del Cadí-Moixeró on a través d'espectaculars fotografies i videos explicatius podrem apropar-nos una mica més a la seva meteorologia. Ho veiem a continuació:
MeteoArticle: exposició sobre el clima del PN del Cadí-Moixeró

Tal i com hem comentat, avui us volem exposar la gran notícia sobre l’exposició que Meteopirineus està preparant amb col·laboració amb el PN del Cadí-Moixeró i l’Espai Ermengol. Aquest parc natural va néixer el juliol de 1983, a partir de la necessitat de protegir aquest territori en concret. Amb una superfície de 41.342 ha -comprenent les comarques de l’Alt Urgell, Berguedà i la Cerdanya-, és converteix en un dels parc naturals més grans de tot Catalunya, a prop del PN de l’Alt Pirineu.

Parlem una mica del seu clima, essent força complex degut a la gran amplitud d’aquest espai natural. És per això que s’ha decidit exposar-l’ho segons les dues estacions més rellevants i diferenciades: l’estiu i l’hivern. Durant l’estació més calorosa però també la més plujosa, el PN del Cadí és transforma en un indret on l’aigua és la principal protagonista. Les tempestes creades majoritàriament pel factor de la calor, durant les tardes apareixen sobre les zones del Pirineu i Prepirineu grans cumulonimbus generats per potents corrents tèrmics que ascendeixen pels vessants de les muntanyes.

Durant l’hivern, trobem una situació totalment oposada. Dies dominats per la presència de la coneguda inversió tèrmica, la qual es caracteritza per l’augment de temperatura amb l’alçada, és a dir, al revés del què seria habitual. Aquest fenomen es crea amb el cel serè i la falta de vent associat a les altes pressions en alçada, afavorint que la temperatura mínima es trobi a les zones baixes, enregistrant valors inferiors que en zones més altes de la muntanya.

Per saber amb més profunditat sobre el clima del Cadí-Moixeró, indrets molt especials o fenomens meteorològics poc comuns de la zona, serà necessari apropar-se fins la Seu d’Urgell per gaudir d’aquesta meravellosa exposició! D’altre banda, alguns dies de setembre l’Albert de Gràcia realitzarà vistes guiades de l’exposició amb alguns detalls i sorpreses que no us podreu perdre. Us hi esperem a tots/es! Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

No et pots perdre…
COMARCA: Pirineu
LLOC: Cadí-Moixeró

Amb el suport de:

Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: la contaminació d...
Seguim amb els nostres méteo-articles per tal de crear una consciència ambiental, a través del respecte pel medi ambient i la necessitat del canvi de vida "quotidiana".
REPORTATGES: PENDIENTE REVISION
MeteoArticle: plantes tòxiques ...
Cerdanya
Seguim amb els nostres méteo-articles, on avui us volem parlar d'algunes plantes molt tòxiques i perilloses ubicades al nostre Pirineu i Prepirineu. Parlem de la Tora blava (Aconitum napellus) i de la Pampa del Caucas (Heracleum mantegazzianum), plantes boniques i de mides rellevants, que podem t...
REPORTATGES: CIÈNCIA
MeteoArticle: diferència climàt...
Pirineus
Molts dies durant les previsions d'hivern especialment, escoltem que els pronòstics del temps parlen de situacions de temps diferents entre el vessant Nord i Sud del Pirineu. Aquesta diferència de situació meteorològica, és donada perquè els vents predominants del Pirineu comporten diferents tipu...
REPORTATGES: PENDIENTE REVISION

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí