Així doncs, aquest fet ha generat la reducció en alguns indrets parcial i en alguns països total, de la vida quotidiana dels habitants, que es troben fent quarantena a casa. D’aquesta forma, l’activitat industrial i el moviment de vehicles de combustió, s’ha reduït excepcionalment, una de les poques o única notícia positiva, donant un respir a la contaminació continua del nostre medi ambient.
Comencem parlant de Xina, el primer país en rebre els efectes del Covid-19 i on la quarantena, ja s’està acabant, els efectes sobre el medi ambient respecte la contaminació són extraordinaris. Dilluns passat, la NASA mostrava les imatges satèl·lit on es pot visualitzar la disminució notable de la presència de diòxid de nitrogen a l’atmosfera. Anteriorment, podem visualitzar les imatges de l’abans i del després. Es calcula la reducció del 25% de gasos d’efecte hivernacle, baixant momentàniament doncs, l’impacte del canvi climàtic.
A Itàlia, d’altre banda, és l’altre país on s’han fet més notable la reducció de les emissions de gasos hivernacles, segons unes imatges satèl·lit emeses per l’ESA (Agència Especial Europea), arran de la quarantena en que es troba actualment aquest territori. En el següent timelapse, es veu com durant els mesos en que s’ha fet vida normal, els valors de diòxid de nitrogen eren exageradament presents a l’atmosfera, però que a mida d’anar avançant el confinament, la seva intensitat s’ha baixat dràsticament.
D’altre banda, una de les anècdotes més recents, és la presència de petits peixos als canals de Venècia, que han recuperat les aigües cristal·lines del riu dei Ferali. La reducció de les activitats turístiques i comercials, han fet baixar els moviments de navegació pels canals, retornant els sediments al fons d’aquests.
Així doncs, la presència de les accions de l’ésser humà sobre el medi natural són cada dia més presents, obvies i si volem, evitables. És per això, que ens agrada fer aquests articles per tal de conscienciar-nos tots del gran poder que tenim per poder canviar les coses, reduint els efectes negatius sobre la Terra i respecte la nostre salut. Esperem que el méteo-article d’aquesta setmana el trobeu interessant i espereu amb la mateixa il·lusió el pròxim reportatge! Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!
.
.