LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA

MeteoArticle: la debilitació del sol i els períodes de fred

REPORTATGES: CIÈNCIA
Seguim amb els nostres méteo-articles, on avui us volem parlar d'una afirmació que ha fet fa poques setmanes els científics de la NASA que ens ha deixat pensatius. Aquests adverteixen que el Sol ha entrat en una fase de bloqueig, en el qual el seu camp magnètic disminueix, deixant passar alguns raigs còsmics perillosos pels éssers vius. Parlen també de l'arribada de possibles períodes freds. Ho descobrim, a continuació:
newcluetosol

Tal i com hem pogut llegir els darrers dies, científics de la NASA ens alerten d’un canvi notable en el comportament del Sol, dins del seu cicle natural. Ens parlen que la nostra estrella pot estar entrant en un període de recessió, en el qual la seva llum, és a dir, els seus raigs solars, es redueixin. Arran d’aquest fet, es podria explicar el perquè la majoria de taques solars han pràcticament desaparegut.

I com sabem que és un dels més rellevants i profunds mínims solars dels últims temps? Doncs, segons els experts, els recomptes de taques solars són molt menors del que és habitual. Així doncs, el camp magnètic d’aquest és debilita, permeten el pas d’altres raigs a través del sistema solar.

L’astrònom i científic de la NASA Tony Phillips, ha afirmat al diari ‘The Sun‘ que el mínim solar està ja en marxa i serà molt notable i rellevant les pròximes dècades. Però no siguem alarmistes, aquest fenomen es troba relacionat directament amb els cicles d’onze anys que té el propi sol, essent aquest un esdeveniment com el conegut mínim de Dalton. Aquest va ser un període de baixa activitat solar que va durar entre 1790 i 1830, el qual va coincidir en un moment temporal el qual la temperatura global era menor de la mitjana habitual.

Així doncs, si ens tornem a trobar en un període d’aquesta tipologia, aquest ens portaria durant dècades molt fred, amb les conseqüències negatives (o positives) d’aquestes, com la pèrdua de cultius. Tot i això, caldrà anar seguint aquesta informació, com s’alterarà amb l’actual escalfament global, etc..  això sí, segur que molts ja estant començant a crear grans teories alarmistes, nosaltres les evitarem i raonarem com sempre segons les evidències científiques! 

Esperem que el méteo-article d’aquesta setmana el trobeu interessant i espereu amb la mateixa il·lusió el pròxim reportatge!  Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

COMARCA: Pirineus
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: el fenomen de la ...
Pluja, és únicament aigua que cau d'un núvol o hi ha més coses que no sabem? Ho parlem a continuació!
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: l'efecte albedo a...
Pirineus
Pirineus
En el méteo-article d'aquesta setmana, volem parlar d'un efecte molt comú en terreny nevats amb gran incidència solar, el conegut albedo. Ens hem desplaçat fins al Pla de Beret, per tal d'explicar-vos les principals característiques d'aquest efecte. Ho veiem a continuació:
REPORTATGES: METEOROLOGIA
La neu al Pirineu oriental
Pirineu de Girona
Com sabem, el Pirineu presenta una variabilitat climàtica molt diversa i amb característiques que el fan molt diferent entre una zona i una altra. Avui volem fer una aproximació al Pirineu més oriental per parlar de les seves peculiaritats climàtiques i de la seva oferta turística vinculada a la ...
REPORTATGES: INICIATIVES