BANNER REPORTATGES

MeteoArticle: la debilitació del sol i els períodes de fred

REPORTATGES: CIÈNCIA
Seguim amb els nostres méteo-articles, on avui us volem parlar d'una afirmació que ha fet fa poques setmanes els científics de la NASA que ens ha deixat pensatius. Aquests adverteixen que el Sol ha entrat en una fase de bloqueig, en el qual el seu camp magnètic disminueix, deixant passar alguns raigs còsmics perillosos pels éssers vius. Parlen també de l'arribada de possibles períodes freds. Ho descobrim, a continuació:
MeteoArticle: la debilitació del sol i els períodes de fred

Tal i com hem pogut llegir els darrers dies, científics de la NASA ens alerten d’un canvi notable en el comportament del Sol, dins del seu cicle natural. Ens parlen que la nostra estrella pot estar entrant en un període de recessió, en el qual la seva llum, és a dir, els seus raigs solars, es redueixin. Arran d’aquest fet, es podria explicar el perquè la majoria de taques solars han pràcticament desaparegut.

I com sabem que és un dels més rellevants i profunds mínims solars dels últims temps? Doncs, segons els experts, els recomptes de taques solars són molt menors del que és habitual. Així doncs, el camp magnètic d’aquest és debilita, permeten el pas d’altres raigs a través del sistema solar.

L’astrònom i científic de la NASA Tony Phillips, ha afirmat al diari ‘The Sun‘ que el mínim solar està ja en marxa i serà molt notable i rellevant les pròximes dècades. Però no siguem alarmistes, aquest fenomen es troba relacionat directament amb els cicles d’onze anys que té el propi sol, essent aquest un esdeveniment com el conegut mínim de Dalton. Aquest va ser un període de baixa activitat solar que va durar entre 1790 i 1830, el qual va coincidir en un moment temporal el qual la temperatura global era menor de la mitjana habitual.

Així doncs, si ens tornem a trobar en un període d’aquesta tipologia, aquest ens portaria durant dècades molt fred, amb les conseqüències negatives (o positives) d’aquestes, com la pèrdua de cultius. Tot i això, caldrà anar seguint aquesta informació, com s’alterarà amb l’actual escalfament global, etc..  això sí, segur que molts ja estant començant a crear grans teories alarmistes, nosaltres les evitarem i raonarem com sempre segons les evidències científiques! 

Esperem que el méteo-article d’aquesta setmana el trobeu interessant i espereu amb la mateixa il·lusió el pròxim reportatge!  Fins la pròxima. Salut i muntanya Meteopirinencs/ques!

COMARCA: Pirineus
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

Els últims Reportatges publicats:
MeteoArticle: la inversió tèrmi...
Pirineu
En el méteo-article d'aquesta setmana, tractem el fenomen de la inversió tèrmica, concretament quan es dóna a les valls del Pirineu durant els mesos més freds de l'any, en situacions atmosfèriques d'estabilitat i amb vent encalmat. Ho veiem a continuació:
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: el bestiar i el f...
Pirineu
Moltes vegades ens preguntem, com afecta el bestiar que es troba a la intempèrie, les condicions meteorològiques adverses del Pirineu.. Hem preguntat a un bon amic veterinari especialista en bestiar del Pirineu i aquí tenim un resum de tot el que n'ha explicat!
REPORTATGES: CIÈNCIA
La greu sequera al Pirineu i la...
PIRINEU
PIRINEU
La sequera que pateixen algunes zones del Pirineu aquest 2022 ha estat molt notable, especialment entre la primavera i començament de l'estiu, provocant poc cabal als rius i unes reserves dels embassaments molt preocupants. Tenim altres conseqüències negatives de tot plegat, poc cabal als rius és...
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí