aralleida_bnr animat 1208x250 alpi_nordic

MeteoPirineus, MeteoTrekking Days: Jornades per descobrir el Pirineu a fons!

REPORTATGES: INICIATIVES
Fem muntanya? MeteoPirineus conjuntament amb PEUSA i la col·laboració de més de 12 entitats, hem organitzat un calendari de sortides per aquest estiu en 5 destinacions de la serralada, on realitzarem unes sortides interpretatives molt interessants i les complementarem amb visites culturals i bon menjar. Us expliquem totes les propostes, els obsequis i com et pots inscriure a continuació:
Jornades per descobrir el Pirineu a fons (1)

Tenim ganes de trepitjar Pirineu aquest estiu i com sempre, oferir a tots els nostres seguidors l’oportunitat de participar en els nostres guiatges interpretatius, on parlar de meteorologia, geologia, glacialisme, natura, etc, relacionat amb les nostres muntanyes..

Enguany però, hem volgut fer un pas més i complementarem aquestes sortides amb altres activitats turístiques, culturals i gastronòmiques, perquè la jornada sigui rodona i el resultat final és el següent:

Per fer-ho, hem creat conjuntament amb els companys de PEUSA, empresa amiga de MeteoPirineus i també amb altres marques relacionades amb el Pirineu, amb qui volem agrair immensament el seu suport, gràcies a tots, gaudirem d’unes activitats diverses i molt interessants. Detallem una mica:

21 de juliol VALL DE BONABÉ, Pallars Sobirà: Farem una excursió al port de Salau des de Bonabé, on comprovarem les diferències climàtiques entre els dos vessants del Pirineu. A continuació dinarem al refugi del Fornet i visitarem l’Ecomuseu de les valls d’Àneu. Agraïm a Turisme Pallars Sobirà el seu suport. TOTA LA INFORMACIÓ AQUÍ. Obertura d’inscripcions del 12 al 16 de juliol.

23 de juliol VALLS DEL PEDRAFORCA, Berguedà: Caminarem per la fageda del Gresolet, bosc que ens explica un fet climàtic peculiar d’aquest indret del Prepirineu.. A continuació anirem a dinar al refugi del Gresolet i completarem la jornada visitant centre d’interpretació de Fumanya. Agraïm a Turisme del Berguedà el seu suport. TOTA LA INFORMACIÓ AQUÍ. Obertura d’inscripcions del 17 al 22 de juliol.

28 de juliol VALL FOSCA, Pallars Jussà: Pujarem amb el telefèric de la Vall Fosca de Sallente fins a estany Gento, on farem una caminada fins al refugi de Colomina, on qui vulgui podrà dinar al refugi. Parlarem de la formació dels estanys de muntanya i els registres històrics del 1956. Tornarem a baixar i visitarem el museu hidroelèctric de Capdella. Agraïm a Turisme Vall Fosca el seu suport. TOTA LA INFORMACIÓ AQUÍ. Obertura d’inscripcions del 23 al 27 de juliol.

4 d’agost VALL DE BOÍ, Alta Ribagorça: Sortirem de Boí amb els taxis fins a Aigüestortes i anirem a peu fins a l’Estany Llong. Parlarem del clima del Parc Nacional i les antigues glaceres que cobrien la zona i dinarem (opcional) al refugi d’estany Llong. Tornarem a baixar amb taxi i la tarda estarà dedicada a la visita de Sant Climent de Taüll. Agraïm a Turisme Vall de Boí i al centre del romànic de la Vall de Boí el seu suport. TOTA LA INFORMACIÓ AQUÍ. Obertura d’inscripcions del 29 de juliol al 3 d’agost.

12 d’agost ESTANYS DE PESSONS, Encamp: Sortirem d’Encamp amb el Funicamp i agafarem un autocar i anirem a visitar les glaceres rocalloses dels estanys de Pessons, unes formacions glacials força desconegudes i que ens parlen d’un clima molt fred no fa tants anys. Després del dinar (lliure), visitarem cal Cristo a Encamp. Agraïm a Turisme Encamp el seu suport. TOTA LA INFORMACIÓ AQUÍ. Obertura d’inscripcions del 4 al 10 d’agost.

En finalitzar cada jornada i com a cirereta de l’activitat, regalarem a tots els participants 1 samarreta de SALOMON i també productes de VISIT PIRINEUS!

Les activitats tenen un preu de 10€ i inclou tots els serveis citats en els anteriors apartats, excepte els dinars de Vall Fosca, Vall de Boí i Encamp, que són optatius i a càrrec de cadascú. A la informació de cada ruta, s’especifica clarament tota la informació. Són sortides de nivell moderat a alta muntanya i que requereixen d’una condició física “adequada a la sortida”, consulteu la fitxa tècnica de cada excursió.

Per fer la inscripció, cal emplenar un formulari i fer el pagament per transferència bancària. Els grups de cada jornada estan limitats a 15 persones i hi haurà llista d’espera si se supera el nombre d’inscripcions.

Moltes ganes de gaudir amb tots vosaltres d’aquestes jornades!!

COMARCA: Pirineus
LLOC: Pirineus

Amb el suport de:

vallfosca
logo pallars sobirà turisme
logo vall de boí - meteopirineus
logo encamp - meteopirineus
logo-salomon-time-to-play
visit pirineus - meteopirineus catalans
Els últims Reportatges publicats:
Regions climàtiques del Pirineu...
Pirineus
Pirineus
Moltes vegades en les previsions que fem habitualment sobre el temps del Pirineu i Prepirineu català, parlem de vessant nord, vessant sud, Prepirineu, Pirineu occidental, Pirineu oriental, Pirineu axial o Alt Pirineu. Hi ha moltíssimes classificacions que podrien determinar els límits d’aquestes ...
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: l'efecte "Foehn" ...
Avui tornem a tenir un nou méteo-article, on parlarem d'un fenomen molt comú al Pirineu, el conegut efecte foehn o "föhn". Molts cops al vessant sud el Pirineu, les temperatures són molt superiors que a l'altre vessant de les muntanyes, com per exemple podria passar, entre la Val d'Aran i l'Alta ...
REPORTATGES: METEOROLOGIA
MeteoArticle: La pressió atmosf...
Pirineus
La pressió atmosfèrica en un punt de l'atmosfera és equivalent al pes de la columna vertical d'aire sobre aquest nivell. Les possibles diferències entre la pressió d'una zona i una altra poden portar amb si moviments horitzontals (vents) i verticals (convecció i subsidència).
REPORTATGES: METEOROLOGIA

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí