banner---turisme-alt-urgell2023

Presentem la Guia de Geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu

REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA
No us perdeu la guia de geologia que hem realitzat per al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Un resum de conceptes geològics, repàs de les roques que trobem i proposta d'itineraris geològics.
Pica-dEstats-MeteoPirineus-2

Gràcies a un ajut concedit pel Parc Natural de l’Alt Pirineu des de MeteoPirineus hem treballat amb personal del Parc, tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològics de Catalunya i el José de Montes, per a fer la guia de geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu i les fitxes pedagògiques sobre la geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Us expliquem i compartim aquests materials 😉

Guia de geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu:

Aquesta guia de 28 pàgines està dividida en tres seccions. La primera parla sobre conceptes generals de geologia relacionat amb formació de serralades i processos geològics destacables que tenim al Parc Natural de l’Alt Pirineu. La segona es fa un repàs a les roques del Parc i en la tercera, una proposta de georutes.

Fitxes pedagògiques sobre la geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Per vincular el jardí de roques de Rubió i el futur espai de geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu que hi haurà en el mateix indret, s’han creat un seguit de fitxes per a diferents cicles d’ensenyament, amb la finalitat d’adaptar diverses temàtiques geològiques relacionades al Parc. Aquestes fitxes estan pensades per fer a l’espai de Rubió o bé en les aules, a través d’algun educador amb formació geològica.

  • Educació infantil de segon cicle (3-6 anys) – Quan tot era gel
  • Educació primària cicle inicial (6-8 anys) – Fa molts i molts anys
  • Educació primària cicle mitjà (8-10 anys) – El Pirineu tremola!
  • Educació primària cicle superior (10 -12 anys) – Les pedres parlen
  • ESO primer cicle (12-14 anys)- Terres roies
  • ESO segon cicle (14-16 anys) – Quan el Pirineu no estava fos

Aquestes fitxes venen acompanyades moltes vegades per material complementari per a dur a terme el taller proposat.

SORTIDA INTERPRETATIVA SOBRE “LA GEOLOGIA DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU”

El dia 25 d’agost es realitza la sortida interpretativa, amb una assistència de 18 persones, al Jardí de Roques de Rubió, on exposem els conceptes descrits a la guia de geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

PRESENTACIÓ DE LA GUIA DE GEOLOGIA DEL PARC NATURAL

El dia 16 de setembre del 2022 es realitzarà la jornada de presentació a la Casa dels Parcs dels Pirineus de la Seu d’Urgell, de la guia de camp la geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del material pedagògic per les escoles.

Es convidarà al personal educatiu i formatiu relacionat amb el PNAP, així com a diversos mitjans locals per a la seva difusió.

Aquestes actuacions han estat possibles gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya. Actuació cofinançada pel fons FEADER dins operació 07.01.01 (Ordenació dels espais naturals).

Esperem que trobeu interessants els materials creats!

.

LLOC: Parc Natural Alt Pirineu

Amb el suport de:

logo PNAP
logo generalitat
logo UE
Els últims Reportatges publicats:
Comú d'Encamp, exemple clar per...
Comú d'Encamp
Encamp
Anem al comú d'Encamp per parlar de la diferència entre el vessant nord i sud del Pirineu! Aquest comú té la peculiaritat de trobar-se en ambdós vessants del Pirineu, Pas de la Casa al vessant nord i Encamp al vessant sud. Ho expliquem i veiem les diferències tan notòries que hi trobem.
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA
Què és la pluja àcida?
Pirineu
Peusa
Avui amb els amics de Peusa, us parlem del fenomen conegut com a pluja àcida. Per molts és un element meteorològic que afecta alguns indrets del planeta ocasionalment, provocant destrosses materials i del medi ambient, però la veritat és que no té un origen natural, sinó que és producte de les ac...
REPORTATGES: INICIATIVES
Méteo-Article: Els ovnis del ce...
Pirineus
Pirineus
Molt sovint som visitats pel que popularment s'anomena com "ovnis del cel", un tipus de núvol que per la seva forma i aspecte que ens recorda als plats voladors d'extraterrestres de les pel·lícules de ciència-ficció. Avui, us expliquem què són aquests ovnis i com es formen:
REPORTATGES: METEOROLOGIA

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí