banner cadí 1

Presentem la Guia de Geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu

REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA
No us perdeu la guia de geologia que hem realitzat per al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Un resum de conceptes geològics, repàs de les roques que trobem i proposta d'itineraris geològics.
Pica-dEstats-MeteoPirineus-2

Gràcies a un ajut concedit pel Parc Natural de l’Alt Pirineu des de MeteoPirineus hem treballat amb personal del Parc, tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològics de Catalunya i el José de Montes, per a fer la guia de geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu i les fitxes pedagògiques sobre la geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Us expliquem i compartim aquests materials 😉

Guia de geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu:

Aquesta guia de 28 pàgines està dividida en tres seccions. La primera parla sobre conceptes generals de geologia relacionat amb formació de serralades i processos geològics destacables que tenim al Parc Natural de l’Alt Pirineu. La segona es fa un repàs a les roques del Parc i en la tercera, una proposta de georutes.

Fitxes pedagògiques sobre la geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Per vincular el jardí de roques de Rubió i el futur espai de geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu que hi haurà en el mateix indret, s’han creat un seguit de fitxes per a diferents cicles d’ensenyament, amb la finalitat d’adaptar diverses temàtiques geològiques relacionades al Parc. Aquestes fitxes estan pensades per fer a l’espai de Rubió o bé en les aules, a través d’algun educador amb formació geològica.

  • Educació infantil de segon cicle (3-6 anys) – Quan tot era gel
  • Educació primària cicle inicial (6-8 anys) – Fa molts i molts anys
  • Educació primària cicle mitjà (8-10 anys) – El Pirineu tremola!
  • Educació primària cicle superior (10 -12 anys) – Les pedres parlen
  • ESO primer cicle (12-14 anys)- Terres roies
  • ESO segon cicle (14-16 anys) – Quan el Pirineu no estava fos

Aquestes fitxes venen acompanyades moltes vegades per material complementari per a dur a terme el taller proposat.

SORTIDA INTERPRETATIVA SOBRE “LA GEOLOGIA DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU”

El dia 25 d’agost es realitza la sortida interpretativa, amb una assistència de 18 persones, al Jardí de Roques de Rubió, on exposem els conceptes descrits a la guia de geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

PRESENTACIÓ DE LA GUIA DE GEOLOGIA DEL PARC NATURAL

El dia 16 de setembre del 2022 es realitzarà la jornada de presentació a la Casa dels Parcs dels Pirineus de la Seu d’Urgell, de la guia de camp la geologia del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del material pedagògic per les escoles.

Es convidarà al personal educatiu i formatiu relacionat amb el PNAP, així com a diversos mitjans locals per a la seva difusió.

Aquestes actuacions han estat possibles gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya. Actuació cofinançada pel fons FEADER dins operació 07.01.01 (Ordenació dels espais naturals).

Esperem que trobeu interessants els materials creats!

.

LLOC: Parc Natural Alt Pirineu

Amb el suport de:

logo PNAP
logo generalitat
logo UE
Els últims Reportatges publicats:
10 motius a favor de les energi...
Pirineu
Peusa
La conscienciació cap a la transformació del consum energètic a través de la producció d'energia renovable és un fet cada cop més integrat per a molts de nosaltres. A vegades però, sembla que no està en les nostres mans i fins i tot, que poca cosa podem fer a nivell individual des del Pirineu. Av...
REPORTATGES: INICIATIVES
MeteoArticle: la proximitat al ...
Tierra
Tierra
Seguim amb els nostres méteo-articles, on avui descobrirem la relació directe o no de la proximitat de la Terra al Sol i la calor o les onades de calor de l'estiu. Cal destacar diferents factors que ens mostraran la importància dels moviments circulars o de l'angle d'incidència entre aquests. Ho ...
REPORTATGES: CIÈNCIA
MeteoArticle: Alguns documental...
Pirineus
Serra del Cadí
Avui us volem deixar en un artible, una mostra dels diversos vídeos que hem realitzat al llarg dels anys, per mostrar-vos característiques climàtiques i viatges per les nostres muntanyes! Us deixem uns quants i us animem que remeneu el nostre YouTube on trobareu més vídeos!
REPORTATGES: CIÈNCIA

CHECKLIST PER FER LES TEVES PREVISIONS DEL PIRINEU

Gratis

Responsable: MeteoPirineus
Finalitat: Gestionar i enviar informació de butlletins i promocions a través del correu electrònic.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
DESTINATARIS: No se cediran a tercers excepte obligació legal.
DRETS: Pots exercir en qualsevol moment els teus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició y altres drets legalment establerts a través del següent email: info@meteopirineuscatalans.com
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí