LNAUSP-HIVERN_1208x163_CA
Previsió 8 i 9 febrer 2023 - per fi situació de precipitacions a les zones més castigades per la sequera
Els models han anat millorant i tindrem una nevada extensa i a cotes baixes, que afectarà bona part del vessant sud i Prepirineu i la grossa se l'endurà el Pirineu més oriental. En general entre 10 i 20cm, i entorn del mig metre al extrem més oriental del Pirineu... No cal dir que una noticia moooooolt bona! Tongada tota la jornada d'avui i segona entre demà tarda i primeres hores de dijous. Expliquem amb més detalls a continuació:
nevada febrer 2023 llevantada
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimecres, 8 febrer 2023
Després d'un dimarts amb nevades extenses a moltes zones del Pirineu i Prepirineu, especialment oriental, dimecres començarà amb grans clarianes. Matí estable i amb cel variable, tot i que les nuvolades aniran a més ràpidament i els ruixats de neu seran els protagonistes a la tarda. En zones del Pirineu occidental nevarà més que no pas dimarts amb la llevantada, deixant en algunes zones entre 10 i 20cm de neu nova. Especialment en el triangle entre Cadí, Montsec i Vallivierna. Ben poca cosa a vessant nord i zones properes. Cota de neu, qualsevol (uns 500m). Ambient de ple hivern. Vent força encalmat.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dijous, 9 febrer 2023
El ruixats febles es mantindran al llarg de la matinada i el matí serà insegur, a la majoria de zones amb clarianes i sense precipitacions, però amb ruixats de neu en zones concretes especialment del Prepirineu. De nou nuvolades de tarda que tornaran a donar ruixats de neu a moltes zones, tot i que ja seran més concentrats i menys abundants que dimecres, en tot cas, hi haurà zones que podran acumular entre 5 i 10cm de neu nova de forma puntual. Cota de neu entorn dels 500m. Ambient de ple hivern. Poc vent.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Sembla que s'acaba la ratxa (sort hem tingut d'aquesta situació...) per una temporada.. L'anticicló sembla que es farà senyor del Pirineu durant unes quantes jornades! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
AnunciNeu (1)
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
Gran circular de la Carbassa, Cerdanya
Diumenge, 12 maig 2024
Us proposem una completa sortida per coronar un dels cims més emblemàtics del Cerdanya, la Carbassa, en una proposta de ruta circular que ens permetrà descobrir els fantàstics estanys d’alta... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
MéteoArticle: les crescudes dels rius i el risc d'i...
Pirineus
Pirineus
Seguim amb els méteo-articles parlant de diferents temàtiques relacionades amb el clima i les zones de muntanya. Avui us volem parlar del cabal dels rius, les seves crescudes i el risc d'inundacions en alguns indrets. Com s'han de gestionar aquests fenomens naturals? A continuació, entrem en detalls:
REPORTATGES: METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera
La Cerdanya
Estanys de la Pera
A l'oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l'estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!
DESCOBERTA: RAQUETES DE NEU

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.