meteopirineus 1900 x 350px
Previsió 22 i 23 febrer 2023 - bogeria méteo
Ens arriben unes quantes jornades de bogeria meteorològica, amb canvis de temps continus i previsions canviants, gràcies a un potent bloqueig anticiclònic al nord d'Europa que ens desviarà borrasques actives cap al Pirineu! De moment tindrem ruixats destacables la tarda de dimecres i un dijous de precipitacions continuades (uns mapes donen el gruix entre Sobrarbe i Pallars, altres el situen sobre del Pirineu català i andorrà.. Després fa pinta de situacions de llevant.. Expliquem amb més detalls a continuació:
nevada febrer 2023 al Pirineu - meteopirineus
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Dimecres, 22 febrer 2023
Matí amb cel variable i ja amb alguns primers ruixats que poden descarregar en qualsevol indret, però que no seran generalitzats. A la tarda els ruixats es faran extensos i força abundants, fins i tot amb alguna tempesta (primera del 2023!) i podrà ploure (o nevar per sobre dels 1.800m) a la majoria de zones del Pirineu i Prepirineu. Ambient més fredot. Vent força encalmat.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dijous, 23 febrer 2023
Com és habitual amb aquestes bosses d'aire fred petites, encara a dos dies vista els mapes no veuen clar on acabarà situant-se.. Tot sembla indicar que al matí tindrem pluges i nevades febles a moltes zones, especialment del Pirineu occidental i a la tarda la precipitació es faria més abundant i intensa. El que no podem dir encara és si el gruix acabarà més aviat al Pirineu Aragonés o al Català - Andorra. Cota de neu també difícil de preveure, segurament 1.500m baixant la matinada de divendres als 1.000m, però si finalment la bosa freda s'apropa, la nevada serà més forta i a cotes més baixes! Demà ho explicarem a xarxes socials! Ambient més fred. Poc vent.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
L'anticicló sobre les illes britàniques ens deixarà un passadís de borrasques desfilant sobre la península Ibèrica, deixant precipitacions repartides a moltes zones al llarg dels propers dies. Amb mapes actuals, divendres nevarà fins a mig matí, treva fins dissabte i els mapes indiquen després una probable llevantada! No podem dir res, donat que si encara no sabem la ubicació de la borrasca de dijous, menys podem dir la situació d'aquí 5 dies. En tot cas, els mapes són molt bons per poder regar amb cara i ulls! Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
World Environment Day GIF Instagram Post
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
GEOLOGÍA DE L'ALT URGELL - ALBERT DE GRÀCIA
Dijous, 24 octubre 2024
Descobreix els secrets de la geologia de l’Alt Urgell! En aquesta xerrada, explorarem la formació del seu paisatge, els materials que el componen i les forces naturals que l’han modelat... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Descobrint les Glaceres Rocalloses: Relictes del Pa...
Comú d'Encamp
Andorra
Parlem de les glaceres rocalloses relictes! Aquestes extraordinàries formacions glacials molt presents al Pirineu, encara avui dia son confoses per simples tarteres de muntanya. Volem que tot amant del Pirineu les conegui i per això anem fins al circ de Pessons, del comú d’Encamp d’Andorra, per visitar-les i parlar-ne d’elle...
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ars - Ras de Conques
Alt Urgell
PN Alt Pirineu
Una opció fàcil i curta en ple PN de l'Alt Pirineu, on gaudirem d'increíbles paisatges i podrem fer un mos a un lloc encantador i molt agradable com es el Refugi Ras de Conques.
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.