meteopirineus 1900 x 350px
Previsió 20, 21 i 22 d'octubre 2023 - cap de setmana de treva
Quins mapes! Aquests son els acumulats previstos pels propers 7 dies.. Entre la ploguda de dijous, i la possible regada de dilluns i dimarts vinent, tindrem un cap de setmana amb ambient de tardor (fresca de la bona). Divendres de clarianes i amb ruixats de tarda (neu a muntanya) i dissabte amb força ruixats al Pirineu oriental i Empordà i més clarianes al occidental. Diumenge tranquil. Ho expliquem amb més detall i amb la previsió AUDIO a continuació:
fwwrety
AUTOR: Albert de Gràcia
Escolta la previsió en format àudio:
PREVISIÓ PER AL DIA: Divendres, 20 octubre 2023
Al llarg de la matinada podrà ploure amb ganes, marxant les pluges cap a llevant amb la sortida del sol i obrint-se moltes clarianes. Matí a gran part del Pirineu amb clarianes, tot i que al Pirineu occidental continuarà més cobert i amb algun plugim. A la tarda creixen les nuvolades amb tant aire fred, amb ruixats de neu per sobre dels 2.100m i alguna tronada al Pirineu oriental. Temperatura baixant clarament, ambient de plena tardor. Vent perdent intensitat, moderat a cotes altes al matí de SW a la tarda de NW.
PREVISIÓ PER AL DIA: Dissabte, 21 octubre 2023
Segurament tindrem una zona de precipitacions entre la matinada i primeres hores del dia afectant el Pirineu oriental; Garrotxa, Ripollès, Cerdanya, Berguedà, Empordà, Conflent, Capcir i zones properes, i punts del vessant nord, que es poden mantenir al llarg del matí, localment, amb tempesta. En aquesta zona no farà net del tot i a la tarda poden tornar-se a presentar alguns ruixats. A la resta matí de clarianes i a la tarda no es descarta alguns xàfecs. Cota de neu 2.000m. Temperatura fresca. Atenció al vent, fortes ventades del SW.
PREVISIÓ PER AL DIA: Diumenge, 22 octubre 2023
Matí amb moltes estones de sol i amb algunes boires a les valls. A la tarda els núvols van ràpidament a més i podran arribar els primers ruixats per ponent abans d'acabar el diumenge. Tot i això, una jornada força estable i de bon gaudir. Ambient fresc. A partir del migdia, vent guanyant força del SW, preludi del nou canvi de temps.
AVANÇ PER ALS PROPERS DIES:
Entre dilluns i dimarts podríem tenir una segona regada destacable, amb precipitacions de nou generoses i afectant a tot el Pirineu i Prepirineu.. I si els mapes d'ara es confirmen, tercera tongada entre dimecres i dijous.. Ho anirem seguint!
Anunciat aquí:
World Environment Day GIF Instagram Post
BANNER_METEOPIRINEUS_PN_1920X350PX
DESCOBREIX LA NOSTRA PROPERA EXPERIÈNCIA I RESERVA PLAÇA ABANS QUE S'ACABIN:
GEOLOGÍA DE L'ALT URGELL - ALBERT DE GRÀCIA
Dijous, 24 octubre 2024
Descobreix els secrets de la geologia de l’Alt Urgell! En aquesta xerrada, explorarem la formació del seu paisatge, els materials que el componen i les forces naturals que l’han modelat... [+INFO]
DESCOBREIX ELS NOSTRES ÚLTIMS REPORTATGES:
Descobrint les Glaceres Rocalloses: Relictes del Pa...
Comú d'Encamp
Andorra
Parlem de les glaceres rocalloses relictes! Aquestes extraordinàries formacions glacials molt presents al Pirineu, encara avui dia son confoses per simples tarteres de muntanya. Volem que tot amant del Pirineu les conegui i per això anem fins al circ de Pessons, del comú d’Encamp d’Andorra, per visitar-les i parlar-ne d’elle...
REPORTATGES: CIÈNCIA, METEOROLOGIA

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.

LES NOSTRES ÚLTIMES PROPOSTES DE DESCOBERTA:
Ars - Ras de Conques
Alt Urgell
PN Alt Pirineu
Una opció fàcil i curta en ple PN de l'Alt Pirineu, on gaudirem d'increíbles paisatges i podrem fer un mos a un lloc encantador i molt agradable com es el Refugi Ras de Conques.
DESCOBERTA: EXCURSIONISME

comparteix el nostre contingut a les teves xarxes.